Reklama

Reklama

Svižný akční film o duelu zloděje a policisty. Akcí tentokrát není myšleno monstrózní střílení do posledního zásobníku, ani nakopávání maxima hlav. Je to spíš o tom, kdo a jak koho doběhne (ne v atletickém slova smyslu). Podstatnou roli ve filmu hraje humor, zastoupený především postavou policistova nadřízeného důstojníka. (pekas)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO VLASTNĚ CHCEŠ? NIC. JEN SI SPOLU V PŘÍŠTÍCH TŘECH DNECH ZAHRAJEME."… /// No, ne že by to zrovna inspektora Ho nějak sralo. Stejně nemá do čeho píchnout. Všechny případy vyřešený, všude uklizeno… Krimikočkovaná, která je zábavná díky umírněnýmu vtipu a inteligenci hlavních postav. Sázkou na jistotu je nejen sympatickej chytrák Andy Lau, ale i rejža. Takže jestli vás baví nejednoznačnej hlavní hrdina… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když mi poštou přijde šroubek, vím, že ... 2.) Mám raka a nudím se. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Hymnická skladba Voices od Vangelise se dostává z hlavy hodně těžko a v hongkongské úpravě dodává příběhu chlapíka, který už neměl co ztratit a rozhodl se pro poslední velkou akci, od samého počátku jakousi zvláštní vznešenost. Není to dokonalý film, ale inteligentní a podmanivý ano, a svou atmosférou těžko zaměnitelný. Zkrátka mě Johnnie To opět velmi potěšil a jdu si ještě několikrát pustit skvělý začátek s remixem Vangelise, až z toho zblbnu. :) A mimochodem, Andy Lau je stejně jako ve Fulltime Killer výborný. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

"Lebo Ťa to baví.", je nielen trefa do čierneho pri jednom z inteligentne sa doťahujúcich rozhovorov chytrého policajta s raz tak chytrým zločincom, ale aj odpoveď na otázku, prečo pozerať práve túto hongkongskú krimi-drámu. Jednoducho preto, že spústu ľudí neopustila detská túžba baviť sa vypointovanými a logiku neurážajúcimi hrami s tajomstvom. Či už v realite, literatúre alebo vo filme. A je fuk či ide o dedukcie detektíva Orieška, Sherlocka Holmesa alebo galantné spôsoby lupiča-gentlemana Arséna Lupina. Veď áno presne taký galantný Lupin spisovateľa Mauricea Leblanca, neubližujúci okrádaným a vždy v hľadáčiku krásnych, tajomných a inteligentných žien by už len pre svoje spôsoby mohol byť predobrazom pre o čosi viac súperiaco doťahovačský, ale svojim spôsobom tiež taký hravý ázijský film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých divácky prístupnejších filmov tohto režiséra, ktorý mi normálne vôbec nesedí. Tentokrát to je taký komediálne ladený súboj dvoch mozgov. Policajta (Lau Ching Wan) a zlodeja (Andy Lau), ktorému ale ide o viac ako obyčajnú lúpež. Problémom je, že policajt nie je dôstojným súperom zlodejovi, ktorý sa s policajtom celý film zahráva ako mačka s myšou a policajt ani raz zlodejovi plány neprekazí. Až sa na to policajt v úplnom závere symbolicky vyprdne. A ani ten plán pomsty u zlodeja nie je dvakrát pôsobivý. Potom tu máme komediálnu zložku, ktorá u mňa fungovala tak na pol. Andy je ako vždy elegán aj ako ten akože zloduch a keď sa nakoniec prezliekol za ženu, tak ma rozosmial. Mám rád aj Lau Ching Wana aj keď furt ťahá za kratší koniec. Trochu otravne pôsobil jeho nemotorný nadriadený Siu-hung Hui. Film občas vtipne naráša žánrové klišé. To sa režisérovi celkom vydarilo. Možno to chcelo nejakého démonickejšieho záporáka. Aj keď ho hrá môj ďalší obľúbenec Waise Lee, tak je tu len do počtu a prakticky len čaká, kedy ho Andy Lau napáli. Aspoňže sa vydaril hlavný hudobný motív, ktorý aj obyčajným scénam dodáva pohodovú atmosféru. Takže výsledkom je nadpriemerný mix komédie a thrilleru, ale úplná pecka to nie je. Aspoň nie pre mňa. Ja Johnnieho fanúšikom nikdy nebudem. 7/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mějte mě za divného, ale napřed jsem viděl dvojku Running Out Of Time až poté jedničku. A musím říct, že dvojka se mi líbila více. Tak jednička ano byla tu první, přináší zádumčivý hymnický ost alá Vangelis, hezké vizuální vychytávky, v hlavní roli výborný Andy Lau proti neméně dobrému Ching Wang Lauovi, ale není zde pro mě tolik památných momentů jako ve dvojce, není tu tolik dobře provedených soubojů a vtipných momentů, navíc vedlejší charaktery kromě nadřízeného inspektora tu prakticky nemají větší prostor, dvojka má v tomhle navrch. Nicméně byla to výborná zábava, byť jsem pár věcí odhadl předem, přesto budu hodný a za herecké výkony hlavního dua zaokrouhlím z třiapůl na čtyři. Zatím mohu s klidem říci, že Sparrow, Breaking News, ROT2 a zejména Mad Detective jsou ještě lepší. Jsem zvědav jak se mi budou líbit další kousky z Johnnieho dílny. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama