Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na Volavku jsem se podíval hlavně proto, abych ji mohl srovnat se Scroseseho Departed. Ten sám mě moc nezaujal (***) a byl jsem tak hodně zvědavý, co se z Volavky vyklube. Zpětně ale musím říct, že vidět Departed jako první byla velká chyba. Příběh Volavky už mě nemohl ničím překvapit, zpracování jsem skoro nevěnoval pozornost a celou dobu jsem jen hledal ve filmu scény, které z něj Scorsese (dost sprostě) obšlahnul. Co se samotného filmu týče, i když ne o moc, je asi pořád lepší než Scorseseho remake. Děj není tak zdlouhavý a rozbředlý, díky kratší stopáži má větší dynamiku a taky se tu vyskytují dalko příjemnější herci. Film herecky táhne Andy Lau, kterého je na plátně pořád plno, Eric Tsang je rozhodně lepší ne Nicolson a zamrzí jen můj oblíbenec Tony Leung, který, i když si střihnul velice podobnou roli jako ve Woově Hard Boiled, působí mezi ostatními gangstery zbytečně chudáčkovským (až přihřátým) dojmem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trocho nesrozumitelné drama. Postupně film výborně graduje a závěr je naprosto strhující. Téma filmu je velice prosté a kvality Volavky by mělo posouvat směrem dolů i použití silně sentimentalní a místy až kýčovité hudby. Navíc je ve Volavce celkem málo akce a zabívá se spíš soukromým životem obou "volavek". Ale navzdory tomu všemu se podle mě jedné o jeden z nejpůsobivějších krimi filmů z prostředí mafie jaké jsem kdy viděl. Pod čerstvým vlivem interesantního konce dávám 90%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +hudba, napětí, postavy, netradiční závěr -tentokrát mohlo být delší, složitý děj/// Prvně uvedu, že jsem zhlédl část trojky a absolutně jsem se neorientoval v ději a byl jsem od této trilogie odrazen. Mno nakonec jsem si koupil DVDčko a jakože je to makačka na bednu, tak je to velmi silný film. Líbila se mi dinamická a hlasitá hudba, pefketně zahrané charaktery a pro mě celkem smutný závěr. Teď jsem zvědav na další dva díly/// Celkem 82%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mohl Scorsese dostat Oscara za film, kterej nechutně parazituje na Infernal Affairs. Každopádně, i když jsem dřív viděl Scorseseho vykrádačku, tak se mi hodně líbilo i tohle a to u mě neni moc pravidlem. Příběh je správně vypjatej, herci dokonalý v čele s Andy Lauem a Tony Leungem, dobře je doplňjou Eric Tsang s Anthony Wongem a finále fakt stojí za to, ale přece jenom mi tam ještě něco málo chybělo abych dal 5* ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Moderní, svižné (nikoli výbušné a samoúčelně efektní, protože zde jde především o postavy), napínavé, hrdinsky vznešené, okořeněné mannovským důrazem na řeč chladné a geometricky úhledné městské architektury a v neposlední řadě velmi, velmi důsledné (tudíž i náročnější na pozornost). Pokud jde o Skrytou identitu: Scorsese pouze očesal "přebytečný" patos, přidal údernost, surovost a vulgárnost, asijské stars zaměnil za americké (za Tonyho stejně nemůže nikdo alternovat!) a o něco lépe rozvinul jednotlivé charaktery. S ničím zásadním se ale oproti výtečnému originálu, jehož jedinou slabinou je střídmá délka, nevytáhl. Tenhle nelítostný souboj o vlastní identitu u mě Volavka vyhrává na plné čáře. Rád si ji ještě několikrát zopakuji. 4,5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)
  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama