Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (308)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva muži, kteří se minou v policejní škole. Jeden z nich je vyhozen a jako tajný agent nastupuje svou cestu skrz zločin na jejímž koncí doufá, že získá zpět sám sebe. Druhý, který se jako zločinec dostal do policejní školy, aby z něj vyrostl donašeč, který má zločincům pomoci v jejich boji proti policii. Život obou se během let hodně změnil, ale jen jedne z nich po letech chce změnu... Velmi kvalitní kriminálka, která sází na perfektní herecké obsazení, kterému vévodí Tony Leung Chiu Wai(nezlob se Andy ale tenhle chlapík se mi tam líbil více...). Film se snaží, aby jste si zamilovali obě hlavní postavy a možná by bylo lepší, kdyby mezi nimi udělal autor scénáře nějaký řez, který by diváka donutil fandit jen jednomu z obou "klaďasů". Škoda, že tento film je z celé trilogie nejlepší. PS: vysvětlete mi proč je na plakátu nějaká žena a kdo to má být? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo, mám pomalejší vedení, musel jsem se podívat dvakrát, aby mi všechno bylo jasné. Ale na svoji obranu podotýkám, že na to, co se během těch ani ne sto minut odehraje, jsem vůbec nebyl připraven:) Andy Lau a Tony Leung opět podávají maximální výkon a nejvíce odměněným je divák. Díky za to všechno a vřele doporučuju celou trilogii. 100% ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Připomenout si po letech Volavku byl užitečný nápad, tím spíše, že už znám i Scorseseho remake "Skrytou identitu". Jednak jsem si potvrdila, že staré kousky v novém kabátku prostě nemusím, jednak jsem si uvědomila, co mi na americké verzi vadilo nejvíc. Zapomenu na přemrštěně lacinou stylizaci Jacka Nicholsona, zdůrazním jen, že Matt Damon pro mne herecky zajímavý asi nikdy nebude a tím fakt, že Di Caprio v něm neměl rovnocenného spoluhráče. Zato Andy Lau a Tony Leung Chiu Wai jsou zde skutečný herecký pár, film samotný se lehce dotýká klasiky žánru a my tak smíme vidět muže, kteří se mohli vzájemně respektovat. Tvůrci se soustředí na psychologickou drobnokresbu a civilní osudy obou hrdinů, v závěru navíc boří zavedená schémata, což "Volavku" činí dvojnásob zajímavou. Pokud mne Damonův gauner v podstatě nezajímal, tak s Andyho podrazákem jsem v konečném důsledku schopna cítit. Jinak: začínám mít pocit, že Tony Leung je bezkonkurenčně nejzajímavější a nejlepší asijský herec současnosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja až s úžasom sledujem, koľko tých mega super amerických filmov má svoju predlohu vo východnej Ázii. Až je to smiešne. Jeden z mojich obľúbených filmov The Departed je takmer dokonalou kópiou tejto Volavky. Keby Scorsese okopíroval len príbeh, ešte by sa to nejak dalo, ale pozrite si Volavku a tu sú tie isté scény, dokonca tie isté dialógy. Samozrejme herci z Hong Kongu nedosahujú kvalít Nicholsona alebo DiCapria, hoci sú naozaj dosť dobrí a dokonca rozoznateľní, ale toto je fakt veľká vykrádačka, za ktorú si Scorsese nezaslúži žiadne uznanie. Film Na druhej strane bude vždy super, ale on ako režisér neurobil vôbec nič. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Osobně Hong kongskou produkci nijak zvlášť nevyhledávám, ale pokud už se na nějaký výtvor podívám, tak musím uznat, že má něco do sebe. Skvělý scénář, to je základní kámen Volavky. Zajímavý, neokoukaný příběh dvou lidí, kteří jsou infiltrováni, každý do jiného druhu společnosti. Zatímco policista, slídící v řadách mafie chce s touto prací seknout, mafián v řadách policejních, chce ukončit své styky s mafií a udělat kariéru u policejních jednotek, kde se mu velmi daří. Než se jim však tyto sny splní musí navzájem objevit své pravé totožnosti, které vedou pro mě k dosti překvapivému konci. Velmi dlouho mě film takhle nezaujal už svou základní myšlenkou. Ta je navíc rozšířena vynikající atmosférou asijského prostředí, která snímek dostává tak trochu do jiné reality, která je podchycena a zvýrazněna výborným hudebním podkladem a taktéž kamerou, kterou bych neoznačil za nějak výrazně invenčí. Spíš je to učebnicově odvedená práce s několika extra momenty. I když je po technické stránce vše výborné, bez dobrých herců se dobrý film nevykouzlí. To naštěstí v tomto případě také nehrozí. Hodně působivé momenty zahrané s naprostým přehledem mě utvrzují v názoru, že asijská kinematografie má vždy co nabídnout a má spoustu talentovaných herců, a je to jen dobře. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)
  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama