Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (307)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitná krimi dráma so štandardným námetom, no nečakaným vyústením. Woo-ovský motív duelu dvoch mužov na opačných stranách zákona, umocnený na druhú. Síce bez úžasnej Woo-ovskej akcie, no s dôkladne prepracovanými postavami a dynamickou vizuálnou stránkou i v pokojných scénach. Jedno z reprezentatívnych dielok svojho druhu, nabité myšlienkovým rozmerom, ktorý človeku nevykúzli práve úsmev na tvári. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Dva muži se dostanou na opačnou stranu zákona - policista je infiltrován k mafiánům, mafián k policii. Když se k nim film po deseti letech vrací, všímá si především jejich zařazení do rozdílné společnosti... Jenže zatímco gangster dělá u policie kariéru, policista by rád s neplánovaně prodlouženým úkolem skončil. Jenže o jeho pravé identitě ví už jen jeden člověk... A nemusí dlouho trvat, než ho mafiánská volavka objeví a zabije. Třebaže film pracuje s napětím, pozornost je věnovaná především soukromým životům "volavek". Působivý snímek na rozdíl od ostatních filmů "Nového Hong-Kongu" nepracuje s extrémně rychlou střihovou skladbou a snahou zaujmout co nejefektněji, tématem připomíná filmy Johna Woo a Ringo Lama, ale je mnohem civilnější a soustředěný na jedince v extrémní situaci více na žánrová schémata, která ostatně v závěru porušuje. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Notně ohraný a triviální námět jež působí v přímém kontrastu s výtečnou režií a skvěle zahranými postavami jako pěst na oko. Celkově se však překvapivě jedná o netuctovou podívanou o dvou zásadových mužích na opačných stranách zákona. Tohle zajímavě vystavěné drama v samém závěru dokonale strhne a zůstane po něm dojem, že jej natáčel Michael Mann, jemuž zakázali přílišné kamerové eskapády a experimenty, což bylo jenom k dobru věci. Žánrově těsně pod vrcholem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo, mám pomalejší vedení, musel jsem se podívat dvakrát, aby mi všechno bylo jasné. Ale na svoji obranu podotýkám, že na to, co se během těch ani ne sto minut odehraje, jsem vůbec nebyl připraven:) Andy Lau a Tony Leung opět podávají maximální výkon a nejvíce odměněným je divák. Díky za to všechno a vřele doporučuju celou trilogii. 100% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

To je ono! Takhle se to dělá, takhle má vypadat moderní kriminální thriller! Dva hrdinové – jeden vzorový polda, ve skutečnosti gangster, druhý oddaný gangster, ve skutečnosti polda. Je jen otázkou času, kdy se o sobě dozví a půjdou si po krku, muž proti muži, tváří v tvář. Ale tihle borci se nikdy nesníží k používání přímočarého násilí, likvidace nepřítele lze dosáhnout i mnohem rafinovanějšími způsoby. Je doba hi-tech hračiček, odposlouchávacích a sledovacích zařízení, proč je tedy nepoužít? Ve filmu jsou nanejvýš dvě poctivé akční scény, napětím je však prodchnut celý a to díky inteligentnímu scénáři a skvělým hercům. V tomto Hongkongském filmu stejně jako ve spoustě dalších neplatí tradiční rozdělení na černou a bílou stranu, nejsou zde charaktery hodné a zlé, pouze charaktery jednající správně. A co je správné? Máte šanci se to sami dozvědět a já vám ji vřele doporučuji využít. Připravovaný Scorseseho remake se superhvězdným obsazením bude bezesporu také stát za to, ale originál je jenom jeden. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, mm ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Ano, ve Skryté identitě Scorsese nějaké scény doslova kopíruje, měl ale prý k dispozici pouze původní scénář, samotný film nikdy neviděl, příběh i postavy v jeho podání jsou ale mnohem barvitější, nápaditější, konec pak v každém z filmů vyznívá trochu jinak. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Volavka nabízí vše, co by měl mít mít každý pětihvězdičkový film. Strhující příběh, skvěle napsané a zahrané postavy, dobrou hudbu a skvělou režii. Byla by chyba tenhle film nevidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $169,659Tržby Celosvetovo $9,300,000║ Základná kostra príbehu je pútavá ale je v takom nesúrodom prevedení, prechody medzi scénkami su proste nezvládnuté, že pokiaľ by som nevidel remake tohto filmu pod názvom Skrytá Identita moc by som z tohto originálu nemal, rovnako tak som mal asi do polovice filmu problém zvyknúť si kto je kto a akú úlohu ma v tomto filme. Vizuálne celkom slušne, občas to narazí o celkom slušné napätie, pokiaľ príde na akciu tak je nulová, hudba tu je len do stratena. Slabší priemer, žiadna veľká sláva sa nekoná. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečný thriller, který mě mile překvapil upozaděním akce a vytažením perfektní režie, která si s malými výjimkami vystačí bez brutality a divokých přestřelek a pracuje pouze s náznaky a "nezávislým" třepením narativní linie do zdánlivě nesouvislého proudu střihů a časoprostorých přeskoků. Expoziční část je možná "roztřepená" až příliš a dost dlouho trvá, než se divák ve změti retrospektiv a dteailů trochu zorientuje, ale vzápětí se už perfektně vyvážený příběh dvou dvojitých agentů (každého na jiné straně barikády) rozjede skvostně. Ústřední duo asi nejlépe vystihuje prostředí, v němž žijí – inspektor Lau v dobře zařízené domácnosti s pohlednou přítelkyní, volavka Yan na věčném útěku, z nějž nachází únik jen na střechách domů a v křesle své psycholožky. Perfektní atmosféru zajišťuje jedna hodně specifická a moderní kamera, jednak výborné herecké výkony a hudební podkres. Volavka není přímočarý thriller, pohrává si s decentními náznaky, nesměřuje k lineární koncovce, ale zpochybňuje dobro a zlo a dokáže i překvapit kvalitním twistem. Ač to není žádný myšlenkový kolos a extra promyšlený labyrint, funguje přesně jako hodinky a dokáže pohltit svým zvláštním civilním tónem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva muži, kteří se minou v policejní škole. Jeden z nich je vyhozen a jako tajný agent nastupuje svou cestu skrz zločin na jejímž koncí doufá, že získá zpět sám sebe. Druhý, který se jako zločinec dostal do policejní školy, aby z něj vyrostl donašeč, který má zločincům pomoci v jejich boji proti policii. Život obou se během let hodně změnil, ale jen jedne z nich po letech chce změnu... Velmi kvalitní kriminálka, která sází na perfektní herecké obsazení, kterému vévodí Tony Leung Chiu Wai(nezlob se Andy ale tenhle chlapík se mi tam líbil více...). Film se snaží, aby jste si zamilovali obě hlavní postavy a možná by bylo lepší, kdyby mezi nimi udělal autor scénáře nějaký řez, který by diváka donutil fandit jen jednomu z obou "klaďasů". Škoda, že tento film je z celé trilogie nejlepší. PS: vysvětlete mi proč je na plakátu nějaká žena a kdo to má být? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Policista vs. mafián, ale každý "pracuje" na obrácené straně zákona.. Víc si nechám pro sebe, protože kvalitní příběh Vás bude stejně jako mě držet v napětí až do konce a po cestě si užijete několik překvapení! Kdo nebude čekat tupou HK akci, dočká se velmi originální krimi a nebude zklamán.. Někomu možná nesedne typický asijský styl, ale přesto doporučuji. Scénář, hudba a režie je na vysoké úrovni! A ten remake natočil přeci jen Scorsese..:-)!! .. "Musíte dodržovat pravidla. Ti kdo je poruší, dopadnou jako on. Budou vyloučeni. Kdo si to s ním chce vyměnit?" -"Já by jsem chtěl!". 90%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kompromis mezi zběsilým honkogským stylem klasických akčních filmů a zajímavě napsaným thrillerem. Režijně nápadité, hudebně nabité a vizuálně velmi pěkné. I samotný příběh je podáván jako na běžícím pásu, což pomáhá rozptýlit nebezpečí jisté ohranosti námětu. Velkým plus jsou i správně načasované finále a slušně zahrané ústřední postavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice originální kriminálka, které by ale prospěl o něco zručnější režisér. Ne že by to bylo špatně natočené, ale občas trochu chaotické, pár věciček mi tam chybělo a pár zas bylo navíc. Herecké výkony jsou hodně dobré a celému filmu kraluje hlavně Andy Lau a Eric Tsang. Tony Leung mi tu přišel o něco méně výraznější než jindy, a to ho mám hodně oblíbenýho. Prostě, dobrý to bylo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scorseseho remake mi přišel tak 4x více zábavnější. Tohle je celkem nudné, stereotypní, nezajímavé, bez akce, bez krve. Nesedlo mi to vůbec. 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na komentář k téhle vybroušené perle si troufám až po zhlédnutí celé trilogie a nebude překvapením, když řeknu, že první díl je i dílem nejlepším. Před divákem se totiž odehrává krutá hra v žánru policejního thrilleru, tak napínavá, že chvílemi ani nedýchá. Když je vše navíc zahráno úžasným hereckým kvartetem (Yan a velitel Wong na straně kladných hrdinů a Ming s bossem Samem na zlé straně), nemůže se mi nikdo divit, že jsem se ve vypjatých chvílích neubránil slzám a po absolutním konci zůstal dlouho sedět s čelistí dole. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kto je dobrý? A kto zlý? Občas človek môže zabudnúť na to, kým pred rokmi bol. Je to normálne alebo ho tak inštinkty varujú, že zišiel z cesty a mal by sa vrátiť? Režisér chcel nakrútiť „svojho Wooa“, našťastie mal k dispozícii nielen talent pre dynamické tempo aj mimo akčných scén (ktorých je vlastne minimum, avšak vôbec to pri takom napínavom a inteligentnom deji a dobrých postavách neprekáža), ale i charizmatických hercov. Napätie sa dá sekať katanou bez toho, že by sa v prvej hodine odohrala jediná akčná scéna. Rovnako výnimočný, ale z úplne iných dôvodov, je i Scorseseho remake Na druhej strane, ktorým má diametrálne odlišnú atmosféru. Viac v mojej recenzii na CinemaView, kam už nepíšem: http://cinemaview.sk/clanok/1226265877/volavka ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Volavky je zaroven nejlepsi, ale presto si podle me tak vysoke hodnoceni nezaslouzi. Pribeh o dvouch spionech je urcite zajimavej, ale urcite sel zpracovat krapet lip. Misty je film precejen zbytecne jednoduchej. Herci se docela snazi, ale nic extra nepredvadi. To co tenhle film ale zveda z prumeru je zdarila rezie, takze i nudnejsi pasaze jsou natoceny docela stylove a svizne. A diky slusny delce film prakticky nenudi. Nastesti jsem necekal akci ve stylu Wooa, ale spis drama, coz bylo dobre, protoze v tehle kriminalce je akce pomalu, ale nevadi to. Kvalitni film a slusna zabava. ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama