Reklama

Reklama

Bojovník

  • Hongkong Zhan shen chuan shuo (více)

Obsahy(1)

Budoucí císař Yen Shih-san je v nebezpečí. Jeho bratr usiluje o trůn, na který nemá nárok. Pro jeho získání je připravený i vraždit. Yenovi zachrání při jednom z bratrových útoků život obyčejný rybář Fei. Je to jen prostý vesničan, ale také skvělý bojovník a čestný muž. Proto si ho Yen vybere pro velmi důležitý úkol. Má chránit život jeho snoubenky. Přestože se do ní Fei zamiluje, čest mu nedovolí, aby své city projevil. Důležitější pro něj je, aby byl odhalen zrádce, který se ukrývá v řadách Yenových druhů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka s nadměrně naivními postavami (Andy Lau je mezi nimi králem), hloupoučkým a zkratkovitým dějem a přiměřenou dávkou krve. Naštěstí se tady nehraje na nějaké šílené drama (respektive hraje, ale je tak odfláklé, že ho lze brát jen jako povinnou proprietu filmu tohoto ražení), objeví se humor a hlavně skotačení s kosatkou. Chabá dějová kostra je jen základem pro efektní, místy trochu legrační, místy originální souboje. Škoda, že se do omezené stopáže nepodařilo nacpat více černobílé kamarádky hlavního hrdiny, způsob, kterým na chvíli odrovná ústředního záporáka, ukazuje, že by byla velkým přínosem:-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se dobrosrdečný rybář Honza, pardon, Fei, přátelící se s kosatkou, stal rozhodujícím jazýčkem na vahách v soupeření svrženého císaře a jeho zrádného darebáckého bratra. Pohádkové wuxia slušně odsýpá, svižné bitky zaujmou úžasnou dynamikou (nestydí se zrychlovat záběry), dokud to nerozbije instantní romantika a neseděla mi ani tragická rovina závěru. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Občas i celkom zábavné. Sammo Hung ponúka pekné šermiarske súboje, ktoré skôr ako choreografiou zaujmú pekným prostredím, kde sa zvyčajne odohrávajú. Ono celý film má peknú výpravu, prírodné scenérie, more, rybárska dedinka, veľa zvierat, vrátane dôležitej kosatky či zajačika... Maggie Cheung to s mečom ide a Andy Lau tiež nesklamal, príbeh i dramatická zložka sú skôr na pousmiatie. Tak 7/10. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vyslovene na smiech. Pred TV som si sadal s očakávaním kvalitného filmu s bojovými umeniami, ale až na (miestami) dobrú choreografiu súbojov a pekné prostredie som vôbec nedostal to čo som aspoň trochu očakával. Priblblý príbeh, úsmevné "dramatické" scény a príšerné zvukové efekty, to je to, čo si utkvelo v pamäti z tohoto filmu, ktorý považujem za stratu času, keďže filmov s bojovými umeniami je množstvo, a určite je drvivá väčšina lepšia než tento fantasmagorický výplod. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový tak trocha priemerný wuxia film. Akcie bolo prekvapujúco dosť, neboli kdejak okúzlujúce, ale celkom fajn využité lietačky. Choreografia je dobrá. Dej filmu je priemernejší, ale aspoň pekne lineárny a v tak krátkej dobe sa nedalo v deji stratiť, takže pre mňa plus. Miestami to bolo až prehnané a stupidne smiešne. Či to bol zámer alebo nie, to už fakt neviem. Scény s kosatkou ma prekvapili, ale ten plesk plutvou v závere ma dorazil. Chcelo by to niečo serióznejšie ala Hrdina či Klan lietajúcich dýk. Vyššie hodnotenie ale nedám, takže 68% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama