Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predvidatelna "vymietacka" s emancipovanou, tvrdohlavou, ale odvaznou sestrou Ann. Jacqueline Byers sa zhostila role colkovo uspokojivo a biele vlasy jej dodavaju ojedinelost, ktora bola v prudkom kontraste s ostatnym klerom. Tak ako tvorcovia i zamyslali. Prostredie bolo obcas usmevne a naivne, ale odpovedalo klise v ramci zanru. Cajicek. Moze sadnut, siahol som po tomto len kvoli tomu ,ze som myslel, ze mi aspon obcas dvihne tepy. :) Nestalo sa, lakacky ocakavate a hlasne zvuky su proste len neprijemne. Neodporucam ist do tohoto s podobnym ocakavanim, len dalsia kopia uz x-krat videneho. 40% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vymítačských hororů je strašně málo tenhle je jeden z nich. Sestra Ann nastupuje do školy vymítání starat se o posedlé tam si najde ďábel a ona se stane vymítačkou a na konci i posedlou. Zpracování je povedené nemá to žádné hluché místa a navíc je zde i otevřený závěr na možné pokračování ve , kterém sice nevím co by bylo , ale proč ne. 80 procent ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Sestra Ann pracuje v škole exorcizmu, kde by sa strašne rada aj učila. Žiaľ, podľa pravidiel katolíckej cirkvi, nemôžu exorcizmus študovať ženy. Sestra Ann sa však nevzdáva a zapája sa do rôznych prednášok až... Prostredie školy exorcizmu ma veľmi bavilo (hneď by som sa tam prihlásil!), prednášky, cvičenia, „pokusní králici“. Konečne nejaké osvieženie v tomto žánri. Ďalším plusom je, že vo filme uvidíme viacej posadnutí, v rôznych podobách a niektoré aj dosť zajímavé (tehotná posadnutá). Vo snímku sa stále niečo deje, nie je priestor na vatu. Poďme k negatívam. Vizual, dizajn a estetika snímku je čistá, uhladená. Síce vďaka tomu vidíme niektoré scény lepšie, ale zároveň dielo nemá strašidelnú atmosféru, pôsobí neprirodzene umelo a prebehne bez emócií. Až takýto vyčistený a "pekný" look takémuto hororu nepasuje. Je to krok vedľa od temnoty. PREY FOR THE DEVIL neurazí, ani nepoteší. Film má našliapnuté na celkom svieži horor, no spracovanie pokulháva. Má dobrý nápad, aj nenudí, no na druhú stranu nemá atmosféru a pôsobí veľmi umelo. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Už z názvu som očakával ďalšiu tuctovú satanistickú vymietačku. Na jednej strane ňou aj film bol, ale predsa len sa tu objavil nový prvok v podobe kláštora, ktorý si vychováva svojich vlastných rádoby exorcistických Hitmanov v budove, ktorá bola technicky lepšie vybavená ako ÚPVO (Úrad paranormálneho výskumu a obrany) z Hellboya. A to mi vôbec nedávalo zmysel. Keď k tomu pridám nepochopiteľné správanie postáv a neustále poukazovanie na feminizmus, ani ten jeden pre mňa nečakaný dejový zvrat filmu nepridal na kvalite. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny nie sú vôbec zlé. Hlavná hrdinka je uveriteľná a školenie exorcistov v neohranom prostredí ma zaujalo. Potom sa to však zvrhne na klasické vymietačské klišé, kedy to už nemalo šťavu. Hlavná postava je stredobodom všetkého a jej okolie postáva ako bábky. Škoda. Keby sa viac scenáristi zamerali na mytológiu vymietania a výuku budúcich vymietačov, mohlo to tesne líznuť aj štvrtú hviezdu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama