Reklama

Reklama

Operace Mořský vlk

  • USA Operation Seawolf (více)
Trailer 1

VOD (1)

V posledních dnech 2. světové války se Německo zoufale snažilo porazit spojenecké mocnosti, a proto sáhlo po posledních zbývajících zbraních a vojácích. Německé námořnictvo a poslední zbývající U-Booty byly zformovány společně pro poslední misi, misi s cílem napadnout vlast Spojených států, operaci Mořský vlk. Kapitán Hans Kessler, ostřílený velitel ponorek z obou světových válek, je povolán do služby, aby jednu misi dotáhl do úspěšného konce a pomohl zvrátit průběh války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film přitáhl moji pozornost výskytem Franka Grillo a Dolpha Lundgrena. Pak vyplavalo, že jde o WWII a ponorky… za mě více než dobrý. Když se potom městě jako bonus ukázalo, že jde konkrétně o U-546 a popis událostí Operace Teardrop, bylo jasno. Luxusní stopáž, celkem solidní triky a historicky daná zápletka. Za mě sakra solidní základ, který sice šel zpracovat lépe (v rámci udržení tempa tu historii “malinko” ladí) a má několik vyloženě debilních momentů (příprava rakety jako příklad za všechny), ale vůbec není takovou tragédií, jak se z místního hodnocení zdá. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Steven Luke si odhryzol až príliš veľký kus koláča. Snažil sa vyrozprávať vcelku zaujímavý príbeh z WW2, no evidentne na tento druh námetu nemal dosť peňazí a ani talentu. Práve preto pôsobia dialógy tuctovo a efekty bitiek a akcie vyzerajú ako z 15 rokov starej videohry. Pozitívami sú len autentické priestory (natáčalo sa v reálnych ponorkách) a Dolph Lundgren, ktorý má regulérnu hlavnú úlohu, celkom sa snaží a pôsobí ako najlepší herec vo filme (aspoň si môžete odvodiť ako nevýrazní sú ostatní vo vedľajších úlohách). Vzhľadom na to, že som film pozeral viac menej kvôli nemu, to udržím na 1*, ale inak je to chabé béčko, ktoré sa nedá doporučiť asi nikomu a ktoré mi subjektívne prišlo, že má stopáž 3 hodín a nie 80 minút. 10% PS: Frank Grillo má vedľajšiu postavu a svoju minutáž si poctivo odsedí za stolom. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád druhú svetovú, náckov a aj ponorky, preto nejde s hodnotením ešte nižšie. Frank Grillo a Dolph Lundgren sú možno radi za každú ponúknu, ale moc mi do svojich rolí nepasovali. Príbeh oukej, ale ta hromada digitálnej akcie je strašná, mali radšej použiť modely ako za starých čias. Sklamanie, toto bolo fakt zle natočené. 45% - 2* ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: - Lundgren se na kapitána ponorky skvěle hodí. - Film v rámci nízkýho rozpočtu působí autenticky, protože natáčeli v reálný ponorce a ne v nějaký papundeklový dekoraci. - Triky jsou na podobně levnej film překvapivě zdařilý. - Je to krátký a vcelku to odsýpá. Negativa: - Postava černoškýho velitele je plochá, herec nemá žádný charisma a celý to působí dojmem, že chtěli splnit nějaký rasový kvóty. - Frank Grillo se na roli velitele vůbec nehodí a i když hraje slušně, působí jako z jinýho filmu. - Scénář mohl být o poznání dramatičtější. Vzhledem k nízkýmu rozpočtu se tak nedočkáme nějakých dramatických scén, kdy do trupu ponorky stříká voda. Kdo by to pak vytíral, že? No mohli tam alespoň dát nějakou vzpouru na palubě. Celkově nenáročná, rutinní zábava, který by to víc slušelo někdy televizi v roce 1988.   50 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že ačkoliv mám pro Dolpha stále docela slabost, tak ze všech těch akčních veteránů, kteří ještě stále aktivně točí, tak je právě jeho tvorba tou jednoznačně nejslabší, pro něj tedy bohužel s tím, že to už Seagal s Wllisem zabalili a navíc je potřeba i podotknout, že se na něm zároveň i nejvíc podepsalo stáří, prostě už je to fakt dědeček. Každopádně Operace Mořský vlk by se dal s pořádnou dávkou nadsázky považovat za mírně ambicióznější a výpravnější projekt, než je v jeho případě zvykem, což ovšem nelze brát v žádném ohledu jako pozitivum, spíš je to jen informace, která nicméně nemění nic na tom, že je to i tak ve výsledku jen další jeho velká bída, kde se nějaké prvky, co by dokázali potencionálního diváka oslovit, hledají jen velmi těžko. Zápletka má tedy sice jakýs takýs spád, ale že by bavila, tak to rozhodně ani náhodou, stejné je to pak i třeba s atmosférou, která se též dá považovat za poměrně působivou, že by ale nějak zaujala, tak to také ne, jednotlivé postavy jinak působí nevýrazně, nezajímavě a mnoho přítomných (skoro)herců si pak dovolím drze označit za ryzí amatéry. Vizuálně to nicméně zas až tak špatné není, i když je vidět, že lacinosti se to nezbavilo, takže úroveň těch efektů není rozhodně vysoká, a co tu fakt hodně bolí, tak to jsou dialogy, které si dovolím označit za vyloženě mizerné a směšně teatrální. Operation Seawolf tedy zkrátka v Lundgrenově filmografii posledních let nepůsobí sice až tak špatně, což ovšem neznamená, že by to snad stálo za pozornost, či že by to snad dokonce mělo ještě třeba oživit jeho kariéru, která se podle mě už navíc také blíží ke svému konci a je třeba si přiznat, že by to bylo asi už jen dobře. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Clevelande (Ohio, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA) vo februári a marci 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

24.06.2021

Hvězdy béčkových akčních filmů Dolph Lundgren a Frank Grillo našly zjevně nový projekt. Snímek Operation Seawolf natočí režisére Steven Luke (Válečná banda) a bude vyprávět o posledních dnech druhé… (více)

Reklama

Reklama