Reklama

Reklama

Tři tisíce let touhy

  • Austrálie Three Thousand Years of Longing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akademicky vzdělaná doktorka Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků a že takto splněná přání se často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil. Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (130)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní romantika v přitažlivém vizuálním kabátku. Staromilské tempo vyprávění, charismatický Idris a příběhy v příbězích o lásce a touze. Variace na pohádky tisíce a jedné noci, také očividně Millerův srdeční projekt ve stylu Terryho Gilliama, protože jde o čistou protiváhu bezhlavé akci, kterou po Šíleném Maxovi všichni očekávali. Tohle je spíš podmanivý kousek na rande. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takhle... Je pěkný, že George Miller natočil ve svých 150 letech takový hit, že si teď mohl udělat naprosto cokoliv a nikdo si netroufnul mu v tom zabránit. Problém je, že "naprosto cokoliv" může být i ukrutně nudná a nechutně přímočará konverzačka o síle příběhů, která je trochu kontraproduktivní vzhledem k tomu, jak slabý je tenhle příběh. PS: Trailery a propagace o tónu a obsahu toho filmu lžou tak moc, že už by to mělo být trestné jako klamná reklama. ()

Reklama

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Fajn relax s veľmi zaujímavým a pekným vizuálom kde niektoré scény vyzerajú ako hýbajúca sa maľba. Ildris a Tilda previedli super výkon. Výprava a scenár zaujímavé a k tomu ešte aj ta hudba... Dobra romantika a za spomenutie stoja aj filozofické otázky naprieč celým filmom. A film by sa dal označiť ako poviedkový a ja milujem poviedkové filmy. Plný počet to nie je, ale určite stoji za pozretie. ()

CYP3A4 

všechny recenze uživatele

Jsou tam silný momenty, ale ten konec je tak pitomě plochej...škoda, že zajímavej scénář i celkem solidní režie jsou ke konci tak odfláklý, že Idris Elba i Tilda Swinton potom vypadaj občas jako přehrávající amatéři - a to je dost těžký u nich. Fakt tomu nerozumím, proč to ke konci tak zahodili. Ale v principu to byl ještě celkem fajn film. ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

“Alitheo, jak může být chybou někoho milovat celou svou duši?” Terapeutické sezení s džinem, který má naloženo, tak i jeho protějšek. Je to příběh o hledání lásky, svobody a porozumění. Tilda je úžasné stvoření, umí si vybírat role, které zrcadlí její krásnou duši. Idris zase procítil tři tisíce let zklamání, zmaru, ale i touhy dojít vykoupení a klidu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Průvodní píseň k filmu „Cautionary tale“ zpívá Matteo Bocelli, syn Andrey Bocelliho. Matteo Bocelli si zahrál i roli prince Mustafy. (Sykomora)
  • Natáčení mělo původně probíhat v Austrálii, Londýně a Istanbulu v březnu 2020, ale pandemie covid-19 v té době způsobila zrušení natáčení v Londýně a Istanbulu, takže se celý film točil v Austrálii. (mikki089)

Související novinky

Junkie XL složí hudbu k Furiose

Junkie XL složí hudbu k Furiose

24.05.2022

Skladatel Tom Holkenborg aka Junkie XL (Alita: Bojový Anděl, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti) znovu spojí síly s mistrem Georgem Millerem (Šílený Max: Zběsilá cesta) a složí hudbu i pro… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama