Reklama

Reklama

Krvavá cesta

  • Česko Krvavá ulička (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán obchodní lodi je zachráněn z rukou čínských komunistů a poté přesvědčen, aby na starobylém parníku propašoval do Hong Kongu jednu celou čínskou vesnici. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Mol 

všechny recenze uživatele

WE EVER GET BACK TO HONG KONG.. YOU CAN STEP BACK UP TO YOUR WORLD, WHERE YOU BELONG.. AND I'LL GET BACK DOWN TO MINE!! Waynovka jak má být. Johnny zase neskutečně drsnej a jako v každém svém filmu, i tady si něčím hodí. Tady je to sice jen rýže, ale o to víc opovrženě jí hodí na "communist party" Fengovi. Nechápu proč tu rudou pakáž co vše sabotovala, hned v první zákrutě od vesnice nepodřezali a nehodili do řeky. Film obsahuje několik scén, z kterých se ježí chlupy (útok gunboautu, pokus o znásilnění, který Johnny vyřeší vykucháním vnitřností bajonetem..), ale i adorable scény (mini děcka chytající ryby, mini děcka vylívající čaj zpátky do kbelíku, příjezd do Hong Kongu..). Jestli byl někdo sympaťák kromě Duka? Rozhodně strojník "doutník" Tack. Jasný čtyři hvězdy nad rudým čínským nebem! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima dám 4*, neboť snímky Johna Waynea mám v oblibě, ať už jsou žánru westernového, válečného nebo dobrodružného. Blood Alley je typickým zástupcem svého žánru z období 50. let, což s sebou přináší do jisté míry i nudnější pasáže, jež mě svádí k pouhým třem hvězdičkám. Celkové zpracování a herecký výkon Waynea však stojí i za tu čtvrtou. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

72 % - S Johnem Waynem existují lepší filmy, než je Krvavá ulička, tenhle by se dal zařadit někam mezi lepší průměr. Zajímavý nápad (scénář napsal Albert Sidney Fleischman podle svého románu) postrádá více dobrodružného napětí, navíc tušíte, jak to celé skončí. Kdo ale nesnáší komunisty (jako já), tak film ocení i bez dalšího. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jedno se imperialistům přiznat musí: jejich propaganda byla mnohem napínavější než ta komunistická! Zatímco v československém filmu 50. let bojovala max. hrdinná policie se špiony nebo se úderničilo, až z toho bolely ruce i diváky, tady John Wayne uniká čínskému námořnictvu na staré lodi i s celou vesnicí a navíc stihne omámit i jednu zprvu cynickou krásku. Dobrodružství, romantika, exotika: propaganda, která potěší. /21. 8. 14./ ()

pm 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti by to kapitán na doktorovu dceru rozbalil už ve vesnici a opustil ji před prvním hongkongským klubem. Mám podezření, že ten příběh nenapsal muž, ale žena odkojená romantickým brakem. Každopádně je chvilkama k smíchu, když si dospělé americké děti hrají před kamerou na lásku a na válku...ale proč jim to nepřát. 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Lauren Bacallová (Cathy Grainger) měla nejprve obavy z natáčení s Johnem Waynem (kapitán Tom Wilder), protože byla levicově zaměřená, kdežto film a Wayne byli politicky napravo. Později řekla, že natáčení s Waynem bylo velmi přátelské a o politice spolu nediskutovali. (Mol)
  • Krvavá alej je Tchajwanský průliv. Hřbitov lodí byl natočen v přístavu San Pablo. (Mol)
  • Roli kapitána Tom Wildera měl původně hrát Robert Mitchum. Režisér Wellman si na něj však stěžoval John Waynovi, že je neustále na drogách a buď půjde Mitchum nebo odejde on. Následně odmítl roli Gregory Peck, Humphrey Bogart chtěl za film 500.000 dolarů, a tak studio Warner Bros. pohrozilo spolurežisérovi John Waynovi, že mu nebudou distribuovat film, pokud v něm nebude hrát on sám. Wayne roli vzal, aby udržel svou novou produkční firmu Batjac nad vodou. (Mol)

Reklama

Reklama