Reklama

Reklama

Vetřelci na Zemi

  • Česko Kontaminace: Vetřelci na Zemi (více)

Z vesmíru přichází bolestivá smrt. Pořádná sci-fi řezničina! Do newyorského přístavu připlouvá opuštěná nákladní loď, původně určená k převážení kávy. Tým vyšetřovatelů nalezne v podpalubí pouze několik zohavených těl členů posádky a krabice plné zvláštních předmětů, vypadajících jako obří vejce. Ty, jak se při bližším ohledání ukáže, nepocházejí z naší planety a při explozi způsobují strašlivou smrt všech v dosahu. Vyšetřovatelka Stella Holmesová musí s kolegy vypátrat nejen zdroj tajemných vajec, ale i důvod, proč jsou expedována do světa zdánlivě obyčejnou obchodní společností. Zdá se, že stopa vede ke dvěma astronautům, kteří jako první před lety vstoupili na povrch Marsu... (Řitka video)

(více)

Recenze (44)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak bol tento film v minulosti zakány, kvôli tomu, že sa tam občas vyskytli nejaké ultra lacné gore prvky a pár ľudí v taliansku, alebo v europe dali tomuto nudnému paškvilu nálepku s názvom video nasties tkz. zakázaný film, museli byť totálne zmagorený, alebo len si predstavovali, že sa pozerajú na horor. A Samozrejme ak vynecháme dobrý úvod, pár dobre nakrútených chuťoviek, nemusím ani dodať, že v nasledujúcich minútach sa tento brak totálne tiahne a celý ten čas myslíte len na to, aby ten gumený, preoblečený maskot všetkých pozabíjal a zvíťazil nad ľuďmi. Keď si k tomu pripíšeme ešte nezaujímavých hercov, čo boli vybratý len na to, aby niečo raz za čas vyslovili, aj takú debilinu, čo vôbec nedáva zmysel a čo s dejom, nemá nič spoločné. Ľutujem, ale táto nudná sprostosť namňa nezapôsobila, radšej sa pustím do intelektualnejšieho a lepšieho Votrelca 60 percent... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu podivný film ... Jednak ho předchází jistá "sláva" z důvodu umístění na seznam "videonasties" kvůli údajné brutalitě. Dále pak čerpání z klasického "Vetřelce". Ani jedno však nevychází z opravdové skutečnosti a podstaty filmu ... Jako gore-scény jsou ve filmu opravdu slušné, to se musí uznat. Výbuchy těl jsou na svoji dobu perfektně, dramaticky a nechutně zpracované (používá se skutečné maso a vnitřnosti zvířat). Ve srovnání ale s většinou ostatních "hnusáren", které byly na "videonasties listu" je to spíše takový dobrodružný film o pátrání po původu podivných vajec (ano vypadají jako ta vetřelčí), které při rozpadu způsobují kontaminaci organismů a jejich následný výbuch. První třetina filmu je velmi slušná a má našlápnuto na tajemný a řádsky brutální horror. Pak se ale rychle a plynule změní ve výpravu třech hlavních postav na "plantáž" těchto "vajec" někam do jižní Ameriky ... a to už je vážně dějově slátanina a nuda. Bohužel, z filmu se dalo vytěžit mnohem víc... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vyplýtvat nejlepší potenciál během prvních cca 15-ti minut? A pak se k němu trošku bizarním a podivuhodně komickým (a snad proto tak zvláštním, až mu to vlastně prominete) způsobem vrátit v závěru? Možná to je recept, jak natočit zvláštní film. Protože zvláštní tenhle podivuhodný mix Vetřelce a Jamese Bonda opravdu je. Neznamená to, že je (nějak extra) dobrý, ale zvláštní opravdu jo. Rozjezd je na dané poměry a rozpočet fajn. Triky jsou průhledné, ale nahrazují to litry krve a snaha nevypadat ani nějak zvlášť realisticky. Prostředek je čisté jihoamerické bondovské krimi dobrodružství s padouchem toužícím zničit celý svět. Opravdu, jako levná verze sedmdesátkových bondovek. Ne, že by se na to nedalo koukat, ale od sci-fi horroru čekáte alespoń trošku něco jiného. V tomhle ohledu je film trochu nevyvážený. Naštěstí to všechno alespoň trochu zachraňuje charismatická Louise Marleau. A vlastně i závěrečný Kyklop, pro tvůrce bod minimálně za tu odvahu a bezostyšnost. 2,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za 1) srovnávat tohle s kultovníma Vetřelcema je ubohost, i když zato nemůžou diváci spíše jako společnost šitka, za 2) tenhle film je takovej kvalitní Italskej matroš. Cozzi je zručnej režisér a nebojí se krve. Tady si jí užijeme plno. Vybuchující lidé jsou tu často a i když příběh je dost průměrnej tak to vyrovnává hudba od Goblinů(všechno co udělají je paráda). Já se slušně bavím a užívám si začátek 80 let. Jo a BTW McCulloch je sympaťák. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 31/72☠. Fúúúh, je to nuda. Ako sa táto kravina mohla dostať na zoznam zakázaných filmov Video Nasty je mi záhadou. Diváka môže v podstate zaujať úvod v ktorom sa miesi celkom vydarená mysteriózna atmosféra akoby vystrihnutá s Votrelca (1979) Samozrejme v lacnejšom kabáte, no na Taliansku produkciu prekvapivo dobré a slušné gore vybuchujúcich tiel. Keď sa na scénke objavia záhadné slizké vajíčka, čakal som čo za monštrum sa z nich vykľuje. Čakal som a čakal____ čakal a čakal. A nič, tie vajíčka neobsahujú organizmus. Snímka sa do konca. Postavy prechádzali z bodu A do bodu B a videli nudné dialógy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl překvapivě nějaký čas umístěn na seznam zakázaných filmů v UK, tzv. "videonasties", což byly filmy, které se nesměly promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, násilí a krve. (Flipnic)

Reklama

Reklama