Reklama

Reklama

Ďáblice z Marsu

(neoficiální název)
  • Velká Británie Devil Girl From Mars

Sci-fi film, ve kterém v odlehlé skotské vesnici přistane velitel mimozemšťanů. Dostal totiž za úkol sehnat chlapy, kteří by posílili upadající mužskou populaci na Marsu. (Netflix)

Recenze (19)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický představitel nízkorozpočtových sci-fi na hranici braku. Nyah (P. Laffanová), obyvatelka Marsu, přiletí na Zemi, aby si z ní s sebou odvezla muže, jelikož na Marsu vymřeli. Většina příběhu se odehrává v noci v zapadlém hostinci na samotě, kde se sešlo pestré osazenstvo. Nekonečné žvanění naruší přílet létajícího talíře s Nyah v latexovém oblečku s pláštěm, až si jeden pomyslí, že Mars bude nejspíše jeden velký BDSM salón. Jinak Laffanová vypadá více jako umělá žena s nenápaditým líčením než jako ďáblice. Kdyby jí dali rohy, působila by tajemněji. Její společník robot se postará o záchvaty smíchu, byť to jistě nebyl záměr tvůrců. Chodící krabice s majáčkem místo hlavy demonstruje svoji sílu na suchém stromu, autě a kolně, vyděšeni jsou však jen herci. To paprskomet v akci, kdy po nebožákovi zbudou jen brýle, vypadá o něco zlověstněji. V závěru se mužské osazenstvo dohaduje, kdo s Nyah odletí a při tom se obětuje, když zničí létající talíř. Vetřelkyně totiž během své návštěvy nešetří hrozbami zničení lidstva i Země. Místy napínavá hudba, hlavně když zaduní bubny. Největším kladem je krásná Hazel Courtová, známá především z Cormanových filmů podle E. A. Poa. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela zabavne scifi becko, ktere se na nic nehraje a chvilemi je az komicke. Navic, kolik scifi ze skotska jste videli, ha? Misto psa baskervillskeho tu mame letajici talir a robota. :)))PS: Prislo mi, jakoby se herci/herecky v nekterych scenach ptali v duchu sami sebe "co tady sakra delam"... :))) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to film špatný, skoro až tak špatný, jak napovídá zdejší hodnocení, ale přesto mě celkem bavil. A to hlavně ty nesmyslné momenty s mimozemšťankou, jejím robotem a létajícím talířem. Druhá linie příběhu - jak už to tak bývá, tak samé vztahy, vztahy, vztahy - je strašným způsobem nezáživná, předvídatelná a nudná. Ale ta mimozemšťanka! Lépe si dominu v sado maso oblečku ani nejde představit! Už vůbec nemluvím o jejím létajícím stroji a jeho efektním konci. A moment, kdy z talíře za doprovodu extrémně dramatické hudby poprvé vyjede onen "hrozivý robot", co vypadá jako krabice s žárovkou a spálí strom či auto, je k nezaplacení. Vlastně jediným skutečně potěšitelným momentem snímku je hezoučká Adrienne Corriová v roli Doris ze skotské hospody. Musím v tomto komentáři souhlasit s Limou, je to šílený film a hodně, hodně špatný, ale vzhledem k té nesmyslné zábavnosti nějaké hvězdy přidělit musím. ()

p6qwre odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že by to mohlo být trochu na způsob Cat-Women of the Moon (1953) nebo Queen of Outer Space (1958). Společné tyto filmy mají však pouze jedno: žena/y z cizí planety nutně shánějí muže, v této kritické situaci nepohrdnou ani těmi ze Země. Devil Girl from Mars je po všech stránkách špatný film, nejhorší je ale scénář přepracovaný z divadelní hry. Skoro vše se odehrává v jediné místnosti a všichni mluví, mluví a mluví – samé nesmysly. Kují pikle proti Ďáblici z Marsu, ale jejich nápady nemají hlavu ani patu. Jak by taky mohly, když se tu v jednom hostinci sešli: profesor (opět??), novinář (opět??), uprchlý zločinec s dobrým srdcem, modelka (do koho se zamiluje?) , majitelé hostince, jejich dcera (do koho se zamiluje?) a asi 8letý vnuk (ten jediný si nedělá žádné starosti). Nakonec z toho je spíš děsně naivní a patetická lovestory naředěná trochou klišovitého sci-fi. Kladně bych hodnotil pouze latexový fetish obleček slečny z Marsu a legrační vzhled jejího pomocníka robota, který vypadá jako chodící lednička. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový sci-fi snímek se řadí mezi plejádu obdobných z let padesátých, avšak vymaňuje jednou jedinou věcí. Není zde zohledněna politická, toho času zuřící, studená válka, jak je jinak obvyklé. A není to ničím, než že se nejedná o snímek USA, ale pro změnu Velké Británie. Jinak to má naprosto stejný potenciál. Celý koncept příběhu je především konverzační, což je způsobeno předobrazem divadelní hry. Při přepisu divadelního scénáře na filmový se zkrátka scenárista moc nenadřel. A je to skutečně hodně znát. Aby nebyla dějová linka z mimozemšťankou, a až tak moc přímočará, jsou přidány dvě kraťounké milostné scény, které však spíše překáží. Snímek jako takový je samozřejmě špatný, ale pro televizní obrazovku akorát. Když porovnáme zde přítomného robota s českým robotem Emilem… no nic. V jistém smyslu to prostě určitou zábavnost má. Každopádně, co funguje na divadelních prknech či literární povídce, nemůže fungovat zároveň i ve filmu a tento snímek je jen dalším takovým důkazem. Absurdních věcí a patosu je více než dost, ale nad tím není třeba vůbec přemýšlet. Filmy prostě takový, jaký je. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Patricia Laffan nesměla kvůli potížím s oblékáním svého PVC kostýmu moc jíst ani pít. (Cheeker)
  • Patricia Laffan se nechala slyšet, že je její kostým těžký a je v něm hrozné horko. (Cheeker)

Reklama

Reklama