Reklama

Reklama

Tři plus dvě

  • Sovětský svaz Три плюс два (více)

Obsahy(1)

Tři mladí kamarádi z Moskvy, Roman (Andrej Mironov), Vadim (Jevgenij Žarikov) a Stěpan (Gennadij Nilov), si vyjedou v luxusním autě značky Volha na prázdniny na Krym. Na krásném mořském pobřeží si najdou pláž, pramen pitné vody, stín stromů i dříví na oheň. Prostě nádhera, jenže pak se objeví  dvě vetřelkyně, Natasha (Natalja Kustinskaja) a Zoja (Natalja Fatajeva), které tvrdí, že tohle je jejich místo odmalička. Dívky jezdí v autíčku Záporožec a své právo dokážou tím, že pod jedním stromem vykopou láhev, ve které je uložen jejich dávný dopis. Postaví si tu stan a nehodlají svoje území vyklidit. Mladíci dívky nejprve odmítají, pak přesvědčují, obíhají, snaží se okouzlit a postupně se do nich zamilovávají. Nojo, ale součet nevychází a romantická komedie tak musí najít nějaké jiné řešení. (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Peabody 

všechny recenze uživatele

NO tak je to romkom jako prase a jistěže to s realitou života v SSSR nemá moc společného (mít auto a jezdit si v něm kam chci, oblékat se takto moderně) a je to lizátko pro lid. Nicméně má to uvolněnou letní atmosféru, u moře je krásně, ty holky jsou pěkné (a dokonce i slušně oblečené, kluci se chovají příjemně takže dívá se na to dobře.  Šedesátky měly svou atmosféru i tam. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy to začne mezi kluky a holkami jiskřit, ale nedočkal jsem se. Postupně jsem posouval děj stále rychleji a zkoukl jsem to nakonec za půl hodiny. Přesto nejsmutnější na tom všem je, že dnes je celý ten krásný kus krymského pobřeží zalitý betonem - v zálivu je nový resort a akvapark :-(. Prý jediné, co by divák poznal, je ta skála v pozadí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Šedesátá léta po sovětsku. Chruščovovské uvolnění dalo vzniknout odlehčeným snímkům, než o pár let později Brežněv opět utáhl opratě. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Naivně oddychová sovětská veselohra, která měla na hony daleko od tehdejší reality. Už jen to, že tři mladí kluci si jezdí při své hře na robinsonovské divochy po krymském pobřeží v tehdy přepychové Volze a dvě holky sice "jen" v lidovém Zaporožci, což i tak ale bylo pro většinu obyčejných sovětských lidí ohromným luxusem. Podobnými "červenými knihovnami" na filmovém plátně se asi měli lidé alespoň na chvíli odpoutat od svého reálného tvrdého života a virtuálně snít svůj nedostupný "sovětský sen". I když jistě i v SSSR existovala privilegovaná vrstva a její zlatá mládež - nicméně tak to asi myšleno nebylo... ()

Zajímavosti (1)

  • Tři představitelé hlavních postav se kvůli filmu neholili. Zároveň potřebovali být opálení, a tak po Krymu a jeho lázeňských rezortech chodili stále v kraťasech a bez košil. Ani vzhled, ani odívání se neztotožňoval s morálkou, a tak byli třikrát zadrženi hlídkou milice. Po posledním incidentu obdrželi speciální dokumenty, které opravňovaly držitele k takovému chování z důvodu natáčení filmu. (chamonix)

Reklama

Reklama