Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilar Miró byla také úspěšnou a uznávanou divadelní režisérkou. Zde se rozhodla převést na filmové plátno mravoličnou komedii španělského dramatika Lopeho de Vegy. Jde o její nejúspěšnější film u kritiky i u diváků. Je pojatý jako kostýmní výpravný film natočený vzhledem k předloze poměrně originálním způsobem. Hlavními tématy jsou láska, závist a žárlivost. Hraběnka Diana z Belfloru se dozví o milostných pletkách mezi svým sekretářem Theodorem a služebnou, a zahoří k němu nečekaně láskou. Ovšem hraběnčina povaha a společenské rozdíly mezi oběma aktéry dokáží celou věcí pořádně zamotat. (La Película)

(více)

Recenze (2)

šarka 

všechny recenze uživatele

I když se Miró snažil zůstat co nejvěrnější původní hře Lope de Vegy, nejedná se o pouhé zfilmované divadelní představení. Naopak, protože použil všechny výhody filmu, aby hru oživil a udělal dnešnímu diváku (mě) přístupnější, mohla jsem se nechat pohltit dějem a vychutnat si skvělé herecké výkony i atmosféru celého snímku. ()

Související novinky

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

17.02.2019

Nejen na novinku z dílny oscarového režiséra Asghara Farhádího v hlavních rolích s Javierem Bardemem a Penélope Cruz zve filmové fanoušky festival LA PELÍCULA. Oblíbená přehlídka mezi 19. a 24.… (více)

Reklama

Reklama