Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josh Hutton sa vráti po pätnástich rokoch z väzenia do rodného mesta, kde si odpykával trest za vraždu svojej priateľky a jej otca. Vo väzení sa vyučil za výborného automechanika, takže napriek nedôvere okolia, sa mu podarí nájsť prácu u Vica, ktorý vlastní starú autodielňu. Vic má sedemnásťročnú dcéru, ktorá je veľmi mladá na to, aby si pamätala Joshovu minulosť, ale dosť stará na to, aby sa do neho zamilovala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejen že je to jedna z prvotin režiséra Hala Hartleye, ale já neviděla ani žádný jeho jiný film a tak se mně tenhle snímek velmi těžko hodnotí. Ale nedá se nic dělat, navzdory všem čtyřkám a pětkám jsem docela rozpačitá, protože způsob předložení, potažmo zvláštní kombinace drama a komedie mně nesedla. Občas byly momenty mírně úsměvné a absurdní, ale herecký projev byl tak trochu teatrální a nepřirozený. Možná potřebuji víc poznat Halův režijní rukopis, pak to možná i lépe ocením. 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Adrienne Shelly si dokázala získat moje srdce už ve filmu Vzájemná důvěra a podle mě byla skvělá i tady. Jinak mě na filmu ovšem nic nezaujalo, nebavilo mě to a ke konci jsem se už vyloženě nudil. Je to taková nicneříkající nezávislá ptákovina, ale věřim tomu, že hodně lidí si na tom něco najde. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Atmosféra občas veľmi fajn, príbeh aj postavy takisto. Keby to občas nevyzeralo, že to režíroval Troška (pád zo schodov, finále v dome, úvodný rozchod) tak by sa mi to možno aj veľmi páčilo. Takto iba ďalší zabudnuteľný indie film so veľmi dobre zahraným hlavným hrdinom (pri ktorom som mal pocit, že ho daboval Keanu Reeves) a slabučkými hercami naokolo. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film, ktorý má určitú vnútornú silu aj napriek tomu, že pôsobí v určitých aspektoch amatérskym dojmom. Alebo vlastne práve preto. Robert Burke je dvojníkom Jamesa Woodsa aj s jeho charizmou a Adrienne Shelly zase vyzerá ako Rosanne Arquette. Čiže 80. roky ako vyšité. Film bez výraznejšieho príbehu, ktorý je formálne v niektorých momentoch veľmi zaujímavý, napríklad práca s kamerou v záverečnej sekvencii. Celý život je o vzájomných dohodách, ale možno toto strojenú exaktnosť vyžadujúce pravidlo v praxi fungovať nemôže. Ako to bolo s Joshovými vraždami sa dozvedáme postupne, ale sympatický je nám od začiatku. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Hal Hartley vstoupil do vod nezávislého filmu více než dobře. Jeho celovečerní prvotina se přesně strefila do mého vkusu a takhle si představuju snímek s malým rozpočtem, který by se vyjímal třeba v Americkém nezávislém létu, který dává ČT2. The Unbelievable Truth má velmi specifickou atmosféru, jakou jsem cítil například z Jarmuschova Stranger than paradise nebo Wendersova The Million Dollar Hotel. A to mám na filmu moc rád, tím mě dokáže upoutat a dovést zdárně až do konce, aniž bych se nudil, přestože sám o sobě film nudný třeba je (to platí i o těch dvou výše uvedených). Filmu kromě atmosféry vévodí také výborné dialogy a charaktery postav. Automechanik Josh je záhadný a až přehnaně klidný, krásná Audry se zase bojí atomových zbraní a každým dnem očekává konec světa. Její otec, Joshův nový zaměstnavatel, z ní chce mít nejdřív hlasatelku zpravodajství, poté modelku. Pak je tady další automechanik Mike, který chodí s Pearl, jehož sestru zabil Josh. Zdá se vám to zamotané? Možná ano, ale na mě to tak vůbec nepůsobilo a film ubíhal svým pomalejším tempem a já si užíval. Mimochodem, RottenTomatoes ohodnotili film 100 procenty! "Are you a priest?" "I´m a mechanic.". ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Robert Burke má baleovské charisma. Robert Burke JE Christian Bale! Přesně pro tyhle pecky sjíždím 1001 must-see filmů. Skvěle napsané, sympaticky zahrané. Do pěti kousek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Někdy nechápu, pro jsou některé filmy zařazeny do "1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete". A tohle je jeden z nich. On není tak špatný, na to že to je hodně nezávislý film, na němž je jistá křečovitost místy vidět, ale prostě i to nepřijde natolik výjimečné, aby se to zařadilo k těm nejlepším filmům. ale tak je to jen jeden seznam... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zdejším vysokým hodnocením malým počtem diváků jsem byl nalákán na tento netradiční film - soudím hlavně podle země i roku vzniku. Nezávislost snímku z něho úplně sálá a já jsem po shlédnutí rozpačitý z toho jak ho hodnotit. Jak už jsem psal, tak je netradiční, ale se zajímavým dějem a zvídavější by mohl zaujmout. Na druhou stranu je však natočený na můj vkus docela jednoduše až amatérsky a herecké výkony mi nepřišly moc přirozené a navíc byl zbytečně ukecaný a trošku naivní - ale to poslední zase nebylo na škodu. Nakonec dám silnější 3 hvězdičky a věřím, že kdyby se nejednalo o režisérovu celovečerní prvotinu, tak by byl rozhodně lepší. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa to pozerá od prvej minúty až po poslednú... Stredne veľa postáv, pričom ale každá z nich má dostatok priestoru na to, aby si divák spravil jasnú predstavu o každej z nich. No a samozrejme, ústredná dvojica je po hereckej stránke doslova excelentná a sledovanie ich vzťahu je silný zážitok. A ešte musím dodať, že právom má tento film označenie aj komédia, lebo niekoľkokrát som sa fakt dobre bavil... Vrele odporúčam! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Are you a priest?" "No, I'm a mechanic."   Nezávislá komediálna dráma zaradená v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete, pri ktorej som sa síce nešiel zrovna potrhať smiechom, ale zase na druhej som sa nedokázal prestať usmievať. Celé dianie a aj všetky postavy sú akési podivné, ale film má tak zvláštne príťažlivú atmosféru, že som sa od neho nedokázal odtrhnúť. Sprievodná hudba je až extrémne jednoduchá a svojou podivnosťou do filmu výborne zapadá. Z hereckého obsadenia vyčnieva pôvabná Adrienne Shelly, ale zaujal ma aj umiernený Robert John Burke.  "Did you make love to Josh?" "No, did you?" ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Zřídkakdy se sejde úplně vše, od chytrého, ukecaného a vtipného scénáře, přesně zvolených herců včetně úžasné zrzky, režiséra užívajícího si prvotinu, přes nenápadnou, ale skvělou muziku, až po autory českých titulků. Tady se vše uvedené sešlo už od úvodní scény a výsledek je na víc než pět hvězdiček, Rotten Tomatoes mají na 100 % nastavenou zarážku, jinak by jim to taky vyjelo dál. Jeden ze 101 filmů, které musíte vidět, než stihnete umřít. ()

Trumper 

všechny recenze uživatele

Sice nechápu, jakým šíleným algoritmem jsem dospěl právě k tomuto filmu, ale nějakým zázrakem se mi trefil přesně do nálady tak, jak jsem zrovna potřeboval. A to jsem si po prvních 10 minutách říkal, jestli vůbec budu schopen tenhle "užvaněný" film strávit.___ Celkem neznámý Robert Burke zde hraje záhadného chlapíka s neblahou pověstí, co se po letech strávených v kriminále vrací domů na Long Island. Zní to, jako by bylo zaděláno na solidní masakr, ale právě v tom je komika celého filmu. V tom a taky v mnohém jiném. Kolem Joshe (R. Burke) od začátku krouží pět nebo šest postav, až se zdá, že na Long Islandu kromě nich snad nikdo jiný nežije. Tak trochu to připomíná malé, absurdní divadélko, ve kterém se postavy na miniaturním jevišti potkávají „zcela náhodně“. Ale ještě že tak, protože všechny ty dialogy, které spolu vedou, jsou tak kouzelně civilní a psané s nadhledem, jak se na správný nezávislý film sluší a patří.___ The Unbelievable Truth JE nezávislý film, a když říkám nezávislý, tak tím myslím, že nejsem schopen ho kamkoli zaškatulkovat podle jakýchkoli šablon.___ Je neotřelý, má zvláštní (skoro nefilmovou) atmosféru a navíc jedna z hereček jakoby z oka vypadla Evě Green. Co víc chtít? /85% ()

Reklama

Reklama