Reklama

Reklama

Švýcarsko, v lůně Alp

(TV film)
  • Francie La Suisse, coeur des Alpes (více)
Francie, 2019, 53 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Obrazová výprava do země nádherné přírody, přívětivých lidí i bohatého architektonického a kulturního dědictví... Švýcarská konfederace má mnoho tváří. Jsou to nejen alpské masivy lákající lyžaře, ale také bohatá a komplexní národní kultura, obohacená německým, italským a francouzským vlivem. Švýcarsko, hrdé na svou nezávislost, je jedinečné: jeho města a alpská údolí stála vždy v prvních řadách ekologických snah a boje za respektování přírody, počínaje překrásnými jezery, která zemi zdobí. Ale není to jen úchvatná příroda, která je hodna obdivu. Můžeme také poznávat lesk středověké minulosti, plné pokladů a legend. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásné vzdušné závěry krajin, zastávky na národním mistrovství ve venkovském zápase, ve výrobě tradičních kravských zvonu, v šlechtírně švýcarského symbolu bernardýnů, na vyhlášeném vinařství na břehu Ženevského jezera, která v létě klima ochlazuje a v zimě otepluje. Prohlídka měst jako Lozano, Bern a další. Nejvíce se mi krajinově líbila Švýcarská Jura, které ale byl věnován jediný záběr. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry Švýcarska, kde se záběry přírodních krás mísí s řemeslnými.Hned jsem dostal chuť se tam znovu podívat. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama