Reklama

Reklama

Track of the Cat

Trailer

Obsahy(1)

Jednoho zimního večera probudí obyvatele horského ranče divoká puma. Po její stopě se vydává hlava rodiny Curt (Robert Mitchum) se svým bratrem Arthurem (William Hopper), který je však při honu pumou smrtelně zraněn, a pro Curta se tak lov stane posedlostí. Mezitím smrt oblíbeného člena rodiny a nepřítomnost Curta způsobí rozkrývání svárů, výčitek a křivd uvnitř rodiny. (Mirokukii)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Western o dysfunkční rodině v drsných zasněžených horách, o posedlosti zabitím černého pantera, o svárech mezi bratry, o vzepření se nenávistné kazatelské matce. Tématicky docela dobré, ale nudně zpracované. Robert Mitchum v pořádně nevýrazné roli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser William A. DobroMuz /Roxie Hart 1942, Zrodila se hvezda 1937/ natocil skor dramu nez western. Nametom je to o faune, ktora zranila cloveka - taxa po jej stopach vydava Curt v podani Roberta Mitchuma /Big Steal, Lovcova Noc, nepritel pod Hladinou/. Hra tam aj vyborna Teresa Wright /Shadow of a Doubt 1943/ a Beulah Bondi /It´s a Wonderfull Life 1946, Reign of Terror 1949/. hodne mala do seba dysfunkcna rodina v hlbokych zasnezenych horach . 69 % ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Wellmanovi se podařilo udržet moji pozornost, přestože toto rodinné psychologické drama připomíná ze všeho nejvíc divadelní hru Tennesseeho Williamse. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Působivá rodinná sága. Na nádherném ranči v horském údolí nedaleko Aspenu se odehrává složité rodinné drama během první velké zimní sněhové bouře a kolem obrovského pantera se zdánlivě mýtickými vlastnostmi, který zabíjí dobytek. Arogantní, nelítostný Curt a jeho přísná farizejská matka stojí proti morálnímu nejstaršímu synovi Haroldovi a poraženému otci alkoholikovi, zatímco nejmladší syn Arthur se snaží držet při zemi a doufá, že se mu podaří přesvědčit rodinu, aby mu dovolila oženit se s dívkou, kterou přivedl na návštěvu. Dívka však vzbudí odmítavé odsouzení a oba starší bratři se po rodinné hádce uprostřed prudké sněhové bouře vydávají na nebezpečnou misi s cílem zabít zabijáckého  pantera. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je westernem jen dobou a místem, ve skutečnosti ale jde o hutné psychologické drama s perfektně vykreslenými charaktery. Rodinu sevřenou v domě na samotě uprostřed zasněžených hor ohrožuje nespatřený přízrak černé pumy. Mnohem bližší a nebezpečnější jsou ale přízraky v podobě rozháraných vztahů. Rodiče a děti na sobě visí s nenávistí i nezlomitelnou závislostí. Démonická matka svým rigidním přístupem k životu zlikvidovala veškerou radost a pokřivila povahu svého manžela i svých dětí. Jejich bíle vymalovaný dům mezi závějemi sněhu jen zdůrazňuje chlad ve fyzické i psychické rovině. Pouze otec si dokáže vyvzdorovat svoji láhev alkoholu, kterou vždy na první pokus nachází na stále více neuvěřitelných místech – za tenhle gag jsem vzhledem k tísnivé atmosféře filmu byla vděčná. _____Ze tří synů je nejmladší tím nejméně výrazným, ale tak byla jeho postava napsaná záměrně. Moc pozornosti nevzbuzuje ani nejstarší, muž s kazatelskými sklony a mnišským přístupem k životu. Zato prostřední – Curt v podání Roberta Mitchuma – si pro mě ukradl veškerou pozornost. Nejspíš i proto, že se tentokrát Mitchum vykašlal na svoji obvyklou pózu ironického flegmatika, který vše zvládá ležérně. Tady hraje úplně jinak. Jeho postava je čímsi odpudivá i přitažlivá zároveň. Muž, který se tváří i chová, že nikoho a nic nepotřebuje, ale přitom zjevně chce snoubenku svého nejmladšího bratra. V tomhle je otcovo opilecké blábolení, kdy dívku opakovaně mylně označuje za Curtovu nevěstu a pak jí vyčte, že ona svým pohledem způsobila, že se Curt vydal do sněhových plání na riskantní hon černé pumy, jasnozřivé. ___ Curtovo čím dál marnější putování sněhovou pustinou, jeho hovory k sobě samotnému i konec, kdy se s nadějí rozběhne za strážním ohněm jako za záchranou, předvádí odhalení, že zdánlivě chladný a zištný muž si velmi dobře uvědomí, že nikdo nemůže zůstat sám, a že druhé lidi kolem sebe potřebuje. ____ Scény v blízkosti zasněženého domu jsou sice viditelně natočené ve studiu, ale nevadí to. Záběry na putování mrazivou krajinou jsou z reálu a dost působivé. KOUSEK DĚJE Konec se dá předvídat, i když jsem doufala, že bude nadějnější. A drobnost na závěr: Škoda, že Mitchum nenosil častěji vousy, jeho trojúhelníkovitému obličeji moc slušely. /25. 5. 15./ ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama