Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V londýnských ulicích řádí neznámý vrah žen. V této době paní Bontingová přijme do domu nového nájemníka. Série drobných incidentů ji vede k podezření, že právě on je hledaným vrahem. (mikulem)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Dale 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tmavých zahmlených londýnskych uličiek je úžasná, práca s tieňmi tiež. Škoda, že sa viac nepopracovalo na tom, aby nebol páchateľ jasný hneď na začiatku. Chcelo to viac tajomna a viac podozrivých čudákov, aby bol divák v napätí až do konca, kto je vrahom. Každopádne Laird Cregar bol ojedinelý zjav na hereckom nebi, škoda, že odišiel tak skoro. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Opravdu fascinující jak mě tento film překvapil. Viděl jsem spousty filmů o Jacku Rozparovači , a tak jsem si myslel že zas se bude opakovat to samé co jsem viděl před tím. V tomhle filmu to tak chvíly sice bylo , ale pak se to rozjelo na dost koukatelný film , který jsem projel od začátku až do konce se skvělou náladou , protože se mi tenhle film zdál jako film bez jediné chybičky , i herecké obsazení se mi dost líbylo. Ke shlédnutí: https://m.youtube.com/watch?v=-Vk0LtNJ7o8 ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený horor bez špetky napětí. Přesto funguje na výbornou a to především díky hlavní postavě. Všechny postavy se dají vychválit ale právě Laird Cregar je bez problému všechny zastíní. Na místě je možná srovnání s filmem Bluebeard ze stejného roku. Oba stojí především na projevu hlavního hrdiny, zatímco ale Modrovous nemá mimo titulní postavy prakticky co nabídnout, Lodger vyniká zajímavým a lehce záhadným dějem a především působivým závěrem. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

U The Lodger bych uvítal, kdyby se jednalo o podlé matení diváka záměrně předkládanými falešnými stopami než o takhle jednoduše čitelnou hru, kdy je od začátku vše jasné a člověk pouze sleduje, kdy a jak to praskne. Díky kvalitnímu vizuálu a zajímavému hlavnímu hrdinovi se to sleduje příjemně, ale já jsem tady až moc postrádal nějaký moment, který by mě překvapil, vyvedl z míry, šokoval či prostě jen přiměl k něčemu jinému než nevzrušivému sledování dění na obrazovce. Slušné 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vrah krásných žen (většinou), které jsou spojeny s jevištěm, se nápadně podobá Jacku Rozparovači. Pokud na tohle divák přistoupí, pak bude poměrně dlouho v nejistotě, páč jak známo, Jacka nikdy nedopadli. Samozřejmě se vrší protichůdné důkazy proti podivínskému panu Sladeovi, co chvílemi připomíná zahořklého a zádumčivého Huga Haase. Ten si pronajme pokoje v domě, kam přijede neteř majitelky, půvabná Kitty. Krasavice, co nedá mužům spát, má vystoupení v tamějším divadle... A je jisté, že se dostane do ohrožení. Mezitím vrah podřezává jednu ženu za druhou, v ulicích nočního Londýna se válí mlha a denních záběrů je poskrovnu. Skvělá černobílá kamera navozuje hororovou atmosféru, kterou ještě dotváří temná hudba. A jeden si během filmu uvědomí, jak bylo riskantní chodit po domě neustále s otevřeným ohněm. Vraždy jsou v náznacích, což vůbec nevadí -ruka ležící oběti se lehce dotýká hladiny kaluže a vypovídá dostatečně o tom, co se stalo. Závěr je více než dramatický. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • George Sanders hral inšpektora Warwicka aj v britskej verzii z roku 1932. Jeho meno však nebolo uvedené v titulkoch. (beso74)
  • Film bol síce natočený v roku 1943, do kín sa však dostal až o rok neskôr. (beso74)

Reklama

Reklama