Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (784)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je podľa môjho názoru jeden z najpreplatenejších hollywoodskych hercov. Jeho chabé herecké schopnosti sú abslútne neúmerné astronomickým honorárom, ktoré za ne poberá. Navyše s pribúdajúcimi rokmi jeho potenciál stabilne klesá. Čakám kedy sa prepadne do takzvaného dobre plateného odpadu. Dávam mu ešte tak nanajvýš päť rokov. Svoj vrchol dosiahol niekedy koncom deväťdesiatých rokov minulého stročia. Vtedy bol ešte ako tak pozerateľný. Do tohto obdobia spadá aj akčný snímok "Con Air", v ktorom sa objavil v roku 1997. To stálo aspoň za tie tri hviezdičky. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější Nicolas Cage ve svý kariéře, dokonale fungující akční příběh a naprosto dokonalý záporáci v čele se, podle posledních psychologických testů, šíleným Johnem Malkovitchem, co víc si přát? Krom toho tady jako perlička je ještě naprosto dokonalej Steve Buscemi jako totální řezník, jen je škoda, že je tu jako vedlejší postava, docela se divim, že žádnou roli vraždícího šílence jinde nedostal, protože mu naprosto totálně sedne. No a ty hlášky, to je prostě kult. Ani hnout nebo to schytá králíček. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bohudík to není Bay! Con Air je pro mě paradoxem mezi akčními filmy. Bay je Bay, o tom není pochyb, ale jeho vycizelovaný styl postrádá to, čeho se mi tady dostalo vrchovatě - uvěřitelnosti. Všechny ty akce a exploze jsem v tomto snímku prostě více bral. Cage mi tady připadl na jeden z jeho hborších výkonů, ošem John Cusack, Colm Meaney, tempo a vodopád vtipných hlášek, valících se jedna přes druhou, vše negativní vynahradily. Ale přesto nedávám plné hodnocení. Hlavně kvůli lehké odhadnutelnosti určitých zvratů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasika akčních filmů. Má to zkrátka vše. Klaďáka, extra záporáka a dalších padouchů plné letadlo... O výbuchy a akci zde opravdu není nouze a při neustélém vyšlehování plamenů a ohnivých hřibů budete neustále mhouřit oči. Tenhle snímek je možno vidět i vícekrát a přesto ho dokoukáte do konce. * * * * ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Spolu se Skálou, Nebezpečnou Rychlostí a Smrtonosnou Pastí nejlepší akční film minulého století. Nicolas Cage s dlouhou hřívou je zatraceně cool, jeho herecký projev je jak z 80. let. John Cusack tady na sebe upozornil, že umí hrát i ve filmech, kde se na herectví moc nehledí. John Malkovich je záporákem k pohledání, vždyť taky zabil víc lidí než rakovina. Trevor Rabin složil výraznou dunivou hudbu, s trochou kytarových motivů, která k filmu sedne asi lépe, než k odpolednímu samostatnému poslechu. Simona Westa je škoda, že si pošramotil pověst Tomb Raiderem.... Alespoň u mě. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (42)

  • Scény v Las Vegas se natáčely v legendárním Sands Hotelu bezprostředně před jeho zbouráním. Když se producenti dozvěděli o záměru městské rady srovnat hotel se zemí, nechali v něm nainstalovat velké množství kamer, aby mohli diváci vidět skutečnou destrukci. (Tygrys)
  • V úvodu filmu je ke speciálním jednotkám USA uvedeno: "Jednotky zvláštního určení mají bohatou historii. Od 17. století se nasazovaly při všech významných konfliktech, v nichž se Spojené státy octly..." Spojené státy však vznikly až v roce 1776, čili v 18. století. (A7X92)
  • Ve filmu se odehrává několik scén v podpalubí letadla. Letoun C-123 ve skutečnosti ale žádné podpalubí nemá. (KucC)

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama