Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temná princezna má opět svou obvyklou zlou náladu. Je přesvědčena, že diamanty jsou její nejlepší přátelé, a tak vyčesala z galaxie třpytivé drahokamy a zmocnila se jich pro své sobecké potěšení. Teď chce uchvátit poslední a nejnádhernější diamant vesmíru: Spectru, jediný zdroj světla pro celý vesmír. Bez něj by byl vesmír ponořen do hluboké temnoty a prázdnoty - pokud se ovšem nepodaří Duhové Britě a jejím přátelům porazit princeznu ve fantastickém animovaném dobrodružství Duhová Brita a zloděj hvězd. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele

Seriálovú predlohu nepoznám a teda aspoň začiatok mi trochu unikal, prečo je niečo tak a nie onak. Farbičiek je tu celá plejáda a filmík je určený skôr menšiemu detskému divákovi. Prvé, čo zarazí, je to, ako je animačne ztvárnená hlavná postava - niekde medzi ultradetskou omaľovankou a hrôzou. Malinké dievčatko s obrovským három preháňajúce sa na veľkom koňovi na dúhovej ceste je na prvý pohľad riadne fantazijný (a obávam sa, že aj iný) úlet. Ostatné postavy sú už na tom lepšie, aj keď sa tiež nevyhnú infantilnosti, ktorú by som pre takýto príbeh skôr nečakal. Zápletka o záchrane jara pred zimou je trochu mimo, keďže nie je jedno ročné obdobie nad tým druhým a predkladanie zimy ako niečoho zlého je blbý odkaz pre detského diváka. Dej je ale celkom akčný, nechýba mu dávka dobrodružnosti i humoru v podobe vedľajších postáv, nejaké tie čary a záporne postavy so zámerom zmocniť sa vesmíru (Svet sa im asi máli). Páčil sa mi aj high-tek kôň-robot, hudobný lightmotív či akčné scény s obrími plazmi, ktoré akoby boli tak trochu z iného animáku. Aj preto lepší nadpriemer, hoc tunajšie vysoké hodnotenie je zjavne ovlyvnené silnou nostalgiou. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka, ve své době jsem na tuto pohádku koukala i 3x týdně, popř.vícekrát za sebou. V dětství mě bavily hlavně ti barevní koně a různé příšery a potvory, dnes se bavím dabingem. Županič zde mluví minimálně čtyři různé postavy, a osoby namluvené Rímským jsem napočítala tři :-)) Nemohu opomenout ani Jorgu Kotrbovou v roli zlé princezny. Také vynikající hlášky jako: "Už se nejmenuje Starlight, jeho jmého je Crusader, a je teď mým koněm..." Už jen díky jmenovanému se budu i nadále snažit tento film šířit do povědomí dalších lidí. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film Duhová Brita a zloděj hvězd (podle komiksového překladu by více odpovídal název Duhová Regina a Hvězdoník) byl vyvrcholením boomu s Reginou, který globálně zasáhl předškoláky ve světě v 80. letech a našince o dekádu později. Maximálně kouzelný svět plný barev je ve filmu okořeněn ještě o několik velice chytlavých písniček a skutečně napínavé dobrodružství. Škoda, že dnešní děti se nemohou seznamovat se všemi barvami duhy právě za pomoci Duhové Reginy, byla báječná :) ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství! Věčným opakováním té staré VHSky jsem rodiče i sourozence doháněla k šílenství a hláška: "nebezpečí, nebezpečí" se stala doma téměř legendární :D Když jsem ji teď ale viděla o mnoho let později, musím říct, že jsem si tehdy nevybrala svou nejoblíbenější pohádku špatně. Pěkný, barevný příběh se zajímavým dějem, písničkami a duhovým koněm mě znovu dostal :)) Pro děti a infantilněji naladěné dospělé mohu jen doporučit :)) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama