Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najatý pistolník Doug Sadler (Lee Van Cleef) vjíždí do malého městečka na západě, kde se při první příležitosti naváží do místního prosťáčka, povaleče Sampsona (Hank Worden). To, ale i návštěva lstivého městského právníka Stevena Hardyho (Lewis Martin), který zde jedná za městskou radu, která místního rančera Ralpha Carpentera (Jim Davis) obvinila z morálního deliktu, za jeho pohnuté soužití s indiánskou dívkou, přivádí šerifa Carla Brandona (Forrest Tucker) k nepříčetnosti. Všechny tyto události bere jako provokaci namířenou proti němu a nic k dobru nepřidává ani fakt, že jeho srdce před drahným časem vzplálo láskou k Ralphově odcizené manželce Terese (Kathleen Crowley). Ta se mu svěřuje se svým podezřením, že za celou situací se možná skrývá složitý komplot mocnějších. Nastalou situaci vyhrocují zpupní obyvatelé města, jimž se vzniklá situace mezi organizačními složkami ani za mák nelíbí a jejichž prosté mysli si kolem prstu dokázala vychytralá městská rada omotat. Carlovi nezbývá nic jiného, než se rozbouřenému davu postavit na vlastní pěst a hájit tak jak zájmy vykonavatele úřadu šerifa, které zde zastupuje, tak i zákonného práva obyčejných lidí. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

Mol 

všechny recenze uživatele

CARL! IF YOU DON'T LET THOSE MEN OUT! I'LL TAKE THE KEYS AND DO IT MYSELF! YEAH! YOU DO THAT HAROLD! YOU GOT A CHOICE! YOU'LL GET YOURSELF KILLED, JOIN THEM OR BACK DOWN! Moc dobře se na to dívalo. Šerif je frajer a zákon je pro něj na prvním místě. Film obsahuje scény, které jsou mistrně natočeny. Úvodní, kde si Sadler utahuje z místního blbečka Sampsona a závěrečná, kde šerif stojí uprostřed cesty a schyluje se k poslední přestřelce. Jen hlas u této scény má hloupou ozvěnu, která neodpovídá prostředí otevřeného městečka. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

A opět něco málo zákona, morálky a občanstva, které si žádá přímější jednání, nejlépe lynč. Zde za vším stojí chamtivý rančer, který vymyslí překombinovaný plán, jak zabrat pozemek svého souseda. Tak překombinovaný, že se všechno nutně posere, i kvůli zatvrzelosti nasraného šerifa, který se nehodlá vzdát. Začíná to docela dobře, protože první, koho vidíme, je Lee Van Cleef, který svého tvrďáka, který okamžitě po příjezdu šikanuje přihlouplého stájníka, hraje skvěle, bohužel po zbytek filmu se objevuje už jen sporadicky. A bez něj už je to docela nuda. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Za knižní předlohu posloužila kniha "Law Man" kalifornského westernového spisovatele Laurana B. Paineho prvně vydané v roce 1955. (Conspi)

Reklama

Reklama