Reklama

Reklama

Recenze (6)

JFL 

všechny recenze uživatele

Extrémně vypjatý exploatační film představuje nečekaně interpretačně bohatou metaforu pro pesimistické a zlostné společenské nálady předcházející předání Hongkongu Číně. Narativně nesourodné vyprávění překypuje aluzemi na impotenci (v obecném slova smyslu neschopnosti, ne pouze sexuální), které přeneseně jako viníky předání označují mocenské instituce, jež nebyly schopné se situaci vzepřít a něco proti ní udělat. Bez dobového kontextu je film nesmyslnou snůškou lascivity a násilí, ale v kontextu filmů reflektujících předání představuje jedno z významově nejvyhraněnějších děl. Obzvláště nosná je také zdejší genderová polarita nemohoucích mužů a aktivních žen. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tuto naprosto neznámou hongkongskou perlu CAT III ranku jsem narazil zcela náhodou. Jisté zdroje mluví/píší o tomto filmu jako o nejbrutálnějším snímku spadajícím do HK CAT III exploitaition ranku. Není tomu tak, protože se jedná o akční film a prvoplánované horrory jako je například "ultima CAT III exploitaition" - The Untold Story (1993) je přece jen brutálnější ... Každopádně mne tento film nejdříve trochu pletl hlavu, pak jsem došel k pochopení děje a asi od 40. minuty už jsem se jen vezl na NON-STOP akci toho nejbrutálnějšího, nejnásilnějšího, nejnapínavějšího a nejdivočejšího kalibru!!! Pro případné budoucí diváky jen uvedu základní kostru filmu, kterou jsem nejdříve úplně nepochopil. Na pláž k ostrovu připluje zazobaný a mocný Číňan se svoji milenkou, zde je přepaden ostrovními chuligány a příjde první "gang rape" plus zmlácení Číňana a vražda dívky. Ten si zavolá na pomoc svého bráchy/bratrance (přesně nevím, ale není to důležité ...), který přijede s polovojenským komandem, aby vykonali pomstu na zmetcích, kteří mu znásilnili a zabili milenku. Jenže tahleta partička speciálně vycvičených hrdlořezů není nic než banda po zuby ozbrojených, sadistických a psychopatických šílenců, kteří vezmou svoji pomstu trochu "ze široka". Prostě začnou vyhlazovat celý ostrov, vraždí všechno co se hýbe a znásilňují jednu ženu za druhou... Na ostrově pracuje jako policista Simon Yam, který je sice šikovný bouchač a vymlátí pomocí kung-fu/karate klidně 10 chlapů najednou, ale má totální psychická traumata, která ho pro větší akci naprosto znemožňují a zmrazují ... Samozřejmě pak nakonec najde sílu zlomit sama sebe a nakonec se postavit téměř neporazitelným protivníkům ... Jedná se o film, kde opravdu jedna násilná akce střídá druhou, neustále se střílí, někdo někoho mlátí, je zde zabito neuvěřitelně moc nevinných lidí, všechno je jako zlý sen, je zde spousta znásilňovacích scén, spousta brutality a násilí toho nejostřejšího kalibru (kdo nemá zkušenost s CAT III exploitery, měl by k tomuto filmu přistupovat s mírným respektem, možná uvidíte věci, jaké jste nikdy vidět nechtěli ...). Film má úžasnou hudbu, posledních 30 minut je neuvěřitelně napínavých, komando hrdlořezů je jako nějací nezničitelní terminátoři, jen jdou a jdou a nechávají za sebou mrtvoly. Navíc je kamera excelentně zabírá tak, že jim skoro celý film není vidět do obličejů, tím se stávají ještě tajemnější a film navozuje až horrorovou atmosféru (připluli "odnikud", nikdo je nezná a ostrov mění v krvavá jatka ...). Prostě ten film mne nakonec fakt dostal, hodně jsem od něj čekal a hodně také dostal. Přičtěte si ještě špičkovou akci (martial arts, nože, vše co je po ruce, pistole, samopaly) a máte film, který s přehledem konkuruje filmům Johna Woo či Coreye Yuena, ale tak nesmírně intenzivně násilný, že z toho jde mráz po zádech a chvílemi byste nejradši otočili hlavu pryč ... Pecka, ale jen pro otrlé diváky!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hongkongská kruťárna, která kombinuje HK CAT III a tradiční HK kriminálku, kde se ani omylem mrtvolama nešetří, ba naopak ,je jich tu tolik že by i Topper Harley záviděl a navíc to je celý zabalený do hodně drsnýho vizuálu. Nicméně příběh tak trochu tradičně neni nic extra a snaží se z ničeho dostat až k závěrečnýmu masakru, což se mu ale myslim docela podařilo a potvrdí se, že ostrým kůlem mezi koule je ideální smrt pro záporáka ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Mocně násilnej akčňák o jednom HK poldovi, kterej neprožívá zrovna nejlepší chvíle svýho života a se svojí ženou musí čelit bandě po zuby ozbrojenejch hovádů. Hodně střílení, souboje, vraždění, znásilňování a taky trocha té romantiky. Děj se rozvíjí členitě a zpočátku trochu krkolomně, jak už je u některých HK filmů zvykem. Slušná ultranásilná pecka. ()

muti 

všechny recenze uživatele

strielat s 1 zasobnikom cely film to je uz trochu moc. prvych 40 minut je dost splasenych, je tam par uplne odveci zaberov, neviem preco si nezaplatili za strih ale to spravili na kolene. Je tu aj prvy filmovy policajt ever ktory ma traumu z AK-47 (vo filme je to ultimatna zbran, ktora staci na vyvrazdenie celeho ostrova) a patricne to dava najavo cely film. "AK-47 is a powerful weapon" je vo filme asi kazdych 10 minut." Reziser je akosi zatazeny voci cinanom, cely konflikt mi pride taky zvlastny... :-/ ()

Reklama

Reklama