Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Keem (Britton K. Lee) je elitním policistou v Los Angeles se specializací na bojová umění. Když se k němu dostane zpráva, že jeho bývalý parťák byl během vyšetřování v Portlandu brutálně zavražděn, vydává se na cestu pomsty, která ho přivede až k rozbití mocné organizace obchodující se zbraněmi a bílým masem. (J.Connor)

Recenze (13)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi celkem právem zapomenutý akční béčko s Korejcem Brittonem Lee který si střihnul debut v žánru který se stal zároveň i jeho derniérou. Není se čemu divit charizma a herectví má totiž na bodu mrazu. No aspoň souboje něco zachrání. Zpracováním je to takový neurážející a průměrný kousek, ale dolů ho sráží trestuhodné bojové nevyužití Nortona a po pravdě i Bolo už toho ve filmech předvedl víc.40% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony mizerné,choreografie pod úrovní,stopáž soubojů minimální jaký jsem viděl. Richard Norton sice ve filmu hraje,ale buď sedí a nebo stojí a mluví,nikterak se nepohybuje a v závěru není s ním žádná rvačka a je mu useknuta hlava hlavním hrdinou,který jednoduchými chvaty likviduje všechny soupeře a Bolo "Skála" Yeung od něj dostane nakládačku a vypadá tak,že se vůbec neumí prát. Trailer k filmu je nabitý krátkými ukázky z bojových scén a je v něm zmiňováno od koho je film. Od Roberta Clouse,režiséra filmu Drak přichází s Brucem Lee. To je sice pravda,ale tady se moc akčního filmu nedočkáme. Tak proč dávám tři hvězdičky? Je to poslední film Roberta Clouse a před tím natočil China Obrien 1,2 a tyhle filmy se Cynthí Rotrock jsou opravdu skvělé. Tak jedna hvězdička je za režiséra a jeho dva předchozí filmy,ale jiných skvělých pecek. Jinak by to bylo za dvě hvězdičky. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle stálo hodně úsilí dokoukat a to mě právě sere..herecký výkony otřesný, z toho tónu tý hudby mi bylo na blití..celkově ten film mi zbůsobil nechuť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další poněkud úsměvný pokus o natočení akční bojové detektivky. Některé bojové choreografie jsou na úrovni ochotnického představení, ale našlo by se tu i několik docela povedených. Navíc bylo vidět, že tvůrčí myšlenka nebyla vůbec špatná, jen to celkové provedení poněkud pokulhávalo. Akce tu bylo dost, stejně tak však i hluchých míst a těch vyloženě trapných momentů jakbysmet (viz úvodní zabití bývalého parťáka a jeho jakoby škubání těla, než jej zasáhly imaginární kulky, někdy zas při bitce se nikdo nikoho ani nedotkl a ten už dopředu udělal salto vzad, atd…). Bolo Yeung tu toho kromě zavazování čelenky a šklebení taky zrovna moc nepředvedl – možná i on se cítil trošku trapně, že do toho vlezl. Karman Kruschke byla docela pěkná ženská a pěkně kroutila prdelkou na parketě – no a náš hlavní hrdina korejčík – občas bavil, občas byl jeho výkon tragický – no lepší podprůměr jako ostatně celý tento film. Na youtube k vidění v češtině… ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Slaboučké, mizerné, a to i v rámci žánru. Snaha o stvoření nového akčního hrdiny moc nevyšla, o čemž svědčí skutečnost, že Britton K. Lee si už v žádném jiném filmu nikdy nezahrál. Vzhledem k tomu, že byl i producent filmu, zvažuju verzi, že si korejský zbohatlík zaplatil akční film, kde si po boku dvou vysloužilých hvězd žánru střihnul hlavní roli. Což o to, neherectví hrdinovi akčňáků odpustíte, ale psí oči, krpatost a absenci byť špetky charismatu jen těžko. Jedinou devízou je Bolo, který ale jen vše zle očumuje a občas si kopne do mrtvoly. Na prodavače pizzy pošlou 4 gorily se samopalama, ale na korejskou one man army Richard Norton neúnavně posílá jednoho až dva bouchače s nunčakama. A to se John Keem tak snažil, aby si ho v tom Portlandu víc všímali, vzal si na to i červený porsche bez střechy, záruku kvalitního krytí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velkolepy debut novej vychadzajucej azijskej hviezdy Brittona K. Lee, ktory zabodoval do takej miery, ze uz ziadny dalsi film nikdy nenatocil. Cely film je opakujucim sa sledom troch typov scen. 1. Nejake tie nudne kecy v ktorych hlavny hrdina akoze patra po vrahovi svojho byvaleho partaka. 2. Hromadna bitka, ktora je vyprovokovana imbecilnou zamienkou, 3. Tanecne sceny z diskoteky. Takze vo filme sa dobrych 20 minut tancuje. Asi aby nejak natiahli stopaz. Celkovo film vyzera velmi lacno, takze okrem par vybuchov aut a trapnej prestrelky tu mame uz len bitky. Tie hromadné vyzeraju slusne. Su dynamicke, prehladne natocene a pôsobia kontaktne. Choreografia je jednoducha ale obsahuje par efektnych a dost brutalnych chvatov. Hlavny hrdina nebol evidentne vybrany kvôli charizme alebo hereckym schopnostiam ale bit sa vie. Sklamanim su zname zaporacke xichty. Richard Norton nepredvedie absolutne nic a Bolo Yeung sa pri bitkach dlhsie vyzlieka ako bojuje. Teda okrem finale v ktorom sa necha zmlatit na vsetky mozne spôsoby. Az to vyzera, ze sa nevie vôbec bit. Ale znova nezabudne predviest svoje impozantne prsia, ktorymi strci do vrecka väcsinu pornohereciek. Za ne a za par slusnych bitiek davam jednu hviezdicku. Vidiet to za detskych cias, tak je to pre mna nezabudnutelna klasika. V dospelosti vidim, ze je to srandovny trash. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Videl som to len kvoli tej amaterskej  naivnej snahe natocit kultovu bojovu podivanu s Bolo Young-om. Jo a Bolo Young  bol vtedy v najlepsej forme, to je bez debaty. Vsetko ostatne na filme je ale spatne, je to typicky produkt 90. rokov  : 6 % ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Námět by ušel, ale koženost neherců, naprosto debilní a nesmyslné dialogy, naivní scénář, divné bojové scény a hlavně děsné neherecké nevýkony, tento film definitivně pohřbily. Za mne 20%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční videoklasika s bojovým uměním, kde si záporáka opět střihl Bolo Yeung. Hlavní postava byla svěřena poměrně neznámému Brittonovi Lee. Šablonovitý příběh o pomstě nemůže překvapit. Více než akční film to vypadá spíše jako drama. Více se tancuje v nočním klubu než bojuje. Když však k boji dojde, stačí dvě tři rány a je po zápase. Očekávaný finálový zápas mezi Brittonem Lee a Bolo Yeugem se samozřejmě koná, ale jedná se o veliké zklamání. Horší choreografie už asi ani být nemohla. Český dabing vznikl počátkem 90. let a tak to pochopitelně podle toho vypadá. Těžko říci jestli se jedná o nepřesný přklad, ale stupidnější dialogy aby divák pohledal. Takovýchto filmů vzniklo mraky a daleko lepších. Tohle se prostě nepovelo. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

No nebudu chodit kolem horké kaše, tohle se nepovedlo na všech frontách. Prvně, nevyužitý potenciál dvou opravdu dobrých bijců, Bolo a Richard. Richard tu nepředvede nic i když herecký výkon ano, rozhodně lepší než hlavní hrdina, pro kterého to byla první a poslední role. No co si budeme, žádný Dicaprio to není, to by nevadilo, ale nejen, že choreografie se nepovedla, ale on nepředvedl nic navíc, prostě si to odkroutit a jít. Je škoda, že taneční kreace v klubu byly delší než všechny bitky ve filmu, jen možná ta s Bolem byla stejně dlouhá, ale byla i horší než ten tanec. Film jako takový je na pomezí drama, krimi a pak až akce, i když pár bitek tu je. Ale ani tohle se nepovedlo a film neví, čím vlastně chce být. Jsou béčka a béčka. A bohužel tohle je špatné béčko, ale i takové jsou. Nevadí, jdeme dále. Jen tohle opravdu nemá smysl, snad jen pokud chcete vidět všechny filmy s Bolem nebo s Richardem nebo od režiséra či jiného herce, co tu hraje. Jinak nevidím důvod si to pouštět. V dob VHS si myslím, že jsem to neviděl a pokud ano, nedivím se, že jsem na to zapomněl. ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

tak slabého hlavního hrdinu jsem dlouho neviděl. A Bolo stráví na plátně více času navlékáním čelenky než bojem.... ()

Reklama

Reklama