Reklama

Reklama

Lovec stínů - Umělý válečník

  • Česko Lovec stínů (více)
všechny plakáty

Dramatické okamžiky v nemocnici obsazené teroristy.
Pět teroristů obsadí s pomocí androida nemocnici, kde zajmou prezidentovu dceru, za kterou požadují milion dolarů výkupného. FBI volá o pomoc architektovi do nemocnice, ale záhy zjišťuje, že se obrátili na špatného muže. (HBO Europe)

Recenze (9)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chytří lidé jdou stranou od míst kde se střílí, stupidní tam zůstanou. Ano jsem opravdu velmi stupidní! Dlouho nesehnatelný jeden z prvních filmů Johna Eyrese který už však dneska znám nazpaměť. I zde jsem musel měnit své nadšené původní hodnocení a konstatovat, že to není nic víc ani nic míň než průměrné akční béčko své doby okořeněné tím, že teroristy tu vede android v podání nezapomenutelného Franka Zagarina který mě teda o dost víc bavil ve dvojce, ale i tady má svoje kouzlo a charizma. Začátek se s ničím nesere a jde rychle na věc, ale pak tempo trochu upadne. Určitě šlo za hlavního hrdinu zvolit někoho jiného než jen průměrného Koveho který se snaží být za každou cenu vtipný, ale ne vždy se mu to daří, no a v akci předvede úplný hovno. Vůbec celá druhá půlka filmu je neúměrně natahována a ani samotný finální souboj mezi Kovem a Zagarinem mě úplně nezaujal. Zkrátka ve druhým díle této série to zvládli o dost líp byť je to v podstatě nepřiznaný remake prvního dílu, ale zatím co tady se ten koncept teprve rozjížděl tak až ve dvojce byl plně využit, ale abych jenom nekritizoval, tak i jednička má svoje momenty. Zlý Zagarino to táhne k němu se přidává i tradiční slizák Joss Ackland jako ten chlápek v pozadí který to celý řídí a má v pozadí toho všeho svůj plán na likvidaci americkýho prezidenta plus Meg Foster byla v té době docela kočka a tak odpustíte ten předvídatelný děj i slabšího hlavního hrdinu. Jako zase optikou dnešní doby a sraček co se v ní točí se na to dá pořád v pohodě koukat, ale zase jako upřímně to objektivně víc než na ten průměr nedá.55% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Videopůjčovnový akční biják devadesátých let (u nás distribuovalo tuším Video 2000), kombinující Terminátora a Smrtonosnou past, vesměs všechno průměr, střílečky, napětí, pěkná Meg Foster atd., nic novýho. Jo a má to dobrej soundtrack, takový to rytmicko-terminátorský osmdesátkový elektro. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film z roku 92 a vypadá to jak film z roku 80. Meg Foster nemám rád, hlavní hrdina mě vubec nezaujal, spíš mě trochu pobavilo to, že je to vlastně fotbalista. Utahaná i když akční trochu nuda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Děkuju vegetolovi za titulky. Mně se tahle nízkorozpočtová akční béčka, pokud se neberou až tak vážně a dovedně lavírují mezi humorem a akcí, docela líbí. Stejně jako zde. Ne se všemi herci jsem spokojen (třeba ten černošský mladý doktor je fakt na přes držku, jak pitomě se chová), ale ta absurdita se záměnou a všemi těmi geeky se mi moc líbila, dokonce i nějaké hlášky ("nejsem Rambo"). Akce je samozřejmě úměrná rozpočtu, ale ten béčkový humor to zde hodně zachraňuje. Jinak samozřejmě pátrat zde po logice a hledat zde nějaký hlubší smysl je zbytečné, ale to je asi jasné. U filmů s Brandonem Leem nebo Marcem Dacascosem tohle taky nehledám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky beckovy mix Die Hard a Terminatora. Uvod je dost dynamicky plny solidne prevedenej akcie, ale potom sa film nejak zadrhne a az do finale, kedy sa znova poriadne rozbehne akcne inferno, to je take dost nudne bludenie hlavneho hrdinu po budove s tym, ze obcas niekoho zlikviduje. Hlavny hrdina sa prilis nevydaril jak obsadenim, tak spôsobom akym je napisany. Proste nudny fotbalista, ktory sa proti svojej vôli stane hrdinom, co je na nom to jedine trochu zaujimave. Ovela viac sa vydaril hlavny zaporak, neznicitelny cyborg, ktoreho si zahral Frank Zagarino. S blond vlasmi, namakanou postavou a zvlastnym hlasom je skoro tak cool ako Arnieho terminator. Hlavne vdaka nemu by som odporucil tento priemerny akcny film. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne to presne vystihuje video tvorbu zlatých 90. rokov teda to, čo väčšina vtedajšej konzumnej československej spoločnosti rado sledovalo vo svojich prehrávačoch, popri porne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, s Lacikem suhlasim, je to mix Terminatora a Dia Hard konceptu. Prva polka chvilu trva nez sa rozbehne, potom to uz ale ide. Potesi fundu kazdej poctivej akcie, seria mala 4 diely celkovo . 65 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom obstojné sci-fi s záporáckym kyborgom, ktoré nenudilo ani na minútu. Kove, tradičný záporák, tentoraz ako hlavný klaďas nesklamal, práve naopak. V jeho znení hlášky dostávali ten správny šmrns, ale vtipné hlášky dávali aj ostatné postavy. Akciou sa nešetrilo, k čomu 'pomáhali' aj kvalitní záporáci. Určite lepšie ako ďalšie dve pokračovania. ()

Reklama

Reklama