Nebožtíci přejí lásce

Avanti!

• Itálie

Che cosa è successo tra mio padre e tua madre?

(Itálie)

Nebožtíci žičia láske

Komedie / Romantický

USA / Itálie, 1972, 140 min

Billy Wilder

Tyhle role sedí Jacku Lemmonovi nejlíp. Film, který pohladí po duši, na který se vzpomíná i po letech. Wendell Ambruster a Pamela Piggottová na italském pohřbu svých rodičů. "Permesso ? - Avanti !". Skoro stejně dobré jako "Byt".(31.1.2003)

Díky tomuto filmu je ostrov Ischia v mé Top 10 nejlepších míst kam jet na svatební cestu.(15.4.2003)

Lehce dysfunkční chemie byl jediný malý zádrhel :-)(4.1.2010)

Billy Wilder pro mě začíná být doslova zakletý. První setkání s ním v podobě Slaměného vdovce bylo pro mě plné smíchu a radosti a tak jsem očekával, že ostatní jeho filmy půjdou ruku v ruce s pověstí režiséra nejlepších amerických komedií. Bohužel pro mě Štístko mě zklamalo a Nebožtíci přející lásce mě do nebe romantických komedií také nevynesli. Přesto právě u Nebožtíků (zábavnějších než Štístko) jde mluvit o zklamání mírnějším, za který může především délka 140 minut. Kdyby Wilder film tak o 20-30 minut zkrátil, zhustil vtipné momenty, skvělého Lemmona a sympatickou Juliet Mils, nebylo by co řešit. To se nestalo, ale i přesto nebožtíci zůstanou slušnou zábavou na pohodové odpoledne, ale nic víc... PS: tahle reklama na Ischii mě k cestě nedonutila...(29.9.2009)

Scénář: Billy Wilder, I.A.L. Diamond(27.3.2005)

Přidávám 1* do plného hodnocení hlavně kvůli Ischii. Když jsem film viděla poprvé, tak jsem tenhle přenádherný ostrov ještě neznala, dnes už vím, že to je místo, kde jsem se měla narodit. „ Neuvěřitelné ! To počasí viďte, zvlášť pro toho, kdo bydlí v Londýně ( a nejen v Londýně). Loni tam bylo léto 2 dny v červnu a 3 dny v srpnu“. A pokud ještě k filmu přikusujete horkou Bruschettu s kořením ze sopky Monte Epomeo , tak je i 5* málo. Tak snad už jen doporučení, obojí stojí za vidění a Ischia nejenom jednou !!!!(16.11.2006)

Rozpočet $2,750,000Tržby Celosvetovo $4,522,000(27.6.2010)

Slavná romantická komedie Billyho Wildera, která má i přes značnou délku docela spád. Avanti!(22.2.2003)

Brilantní mix dovolenkově-romantické komedie s prvky černého i sarkastického humoru. K těm pěti hvězdičkám jsem asi musel trochu dospět, ale teď už není pochyb. Báječný film.(21.8.2010)

Príjemnú, oddychovú romantickú komédiu s tak primitívnym scenárom, ale s ľahkosťou spracovania, hojnosťou vtipu, nadsádzky, a filmového intelektu, už nik nenatočí tak prirodzene a spontánne ako pán Wilder. Krásna spletitosť úprimnej romantiky, čierneho humoru a letnej exotickej dobrodružnosti. Prakticky to už chcelo len viac pristrihnúť minúty, aby bol tento celuloidový účes dokonalý. 85%.(10.11.2008)

Už úvodná lietadlová scéna s výmenou športiek za elegantné handry doplnená čerešničkou na torte v podobe pohoršeného biskupa, ma skvele navnadila. Tešila som sa ako malé dieťa na milujúcu sladkosť, Jack Lemmon mi učaroval od prvej chvíle, talianska ľahkosť mi opantala zmyslové orgány a chutný temperament ,,malej blonďatej tučky" Juliet Mills ma posadil na zadok. Ten príbeh je povzbudený skvelými scénami v hoteli, na rozhorúčenej skale s okoloidúcou loďou plnou navnadencov, k tomu ešte energická hudba talianskych rozmerov. Aj napriek toľkým kladom však nedokážem zabudnúť na prehnanú dĺžku a tvorcovia to so stopážou riadne prestrelili. Scenár chvíľami pohapkáva a film občas nepríjemne nudí. Skrátenie aspoň o polhodinu by mi výrazne zlepšilo dojem a napriek tomu, že som sa ,,zamilovala" do tej roztomilej blondínky, tento film bol chvíľami miernym sklamaním. 70%(10.8.2009)

Moc důvodu k zasmání, jak bych od komedie očekával, jsem nedostal. Spíš je to jen série rozpustilých momentů. Od Billyho jsem čekal trochu víc.(10.7.2011)

• Falko

Od Billyho Wildera je to zatial najslabsia komedia z jeho filmografie a to mam jeho filmy veeelmi rad. Hlavny dovod je zbytocne natiahnuta dlzka filmu a nudne dialogy. A co je najhorsie, vobec ma nezaujal dej o mrtvom otcovi, ktoreho telo bolo treba previest do USA na pohreb a vsetky tie opletacky okolo toho. V prvej polovici sa dej takmer vobec nepohol dalej, ale aspon tam bolo prijemne prostredie s peknou talianskou hudbou. Takze prepac Billy, u mna len 2 hviezdicky. ________ Jack Lemmon - (Wendell Armbruster, Jr.) +++ Juliet Mills - (Pamela Piggott) +++ Clive Revill - (Carlo Carlucci) +++ Edward Andrews - (J.J. Blodgett) +++ Gianfranco Barra - (Bruno) +++ Franco Angrisano - (Arnold Trotta) +++ Pippo Franco - (Mattarazzo) +++ Franco Acampora - (Armando Trotta) +++ Produkcia: Billy Wilder +++(6.11.2011)

..Permesso! Avanti!..(29.12.2006)

Pohodový letní film se skvělými herci. Hravé, milé, roztomilé.(22.8.2010)

Vynikající komedie, kterou u mě ale sráží skutečnost, že ukazuje nevěru jako něco naprosto legitimního, pochopitelného a vlastně docela fajn. Fuj.(12.4.2009)

Je to velice dobré, jen jsme měl problém s tou délkou. Podle mě by totiž komedie neměla jít nad 100 minut, zákonitě v ní pak musí být hluchá míst a ztrácí spád. To je však má jediná výtka, jinak je to klasický Wilder s Lemmonem tak jak je máme rádi, ikdyž spolu natočili i lepší filmy.(30.11.2008)

Americký podnikatel Armbruster (Jack Lemmon) se mění před očima donucen okolnostmi zařídit převoz svého mrtvého otce z italského lázeňského ostrova Ischia. Komedie Billyho Wildera (např. Někdo to rád horké) má pomalý rozjezd, ale skvělou druhou část dokonale karikující uspěchaný americký styl života a snahu o dominanci v kontrastu s italskou pohodou a pomalostí. Např.: (přilétající Armbrusterův přítel) "...Nechci přistát v Africe!" - "Ta je větší pane." - "Nebo na nějakém řeckém ostrově." - "Ne, pane, Řecko je hodně doleva." - "Dokud jsem na ministerstvu, tak nebude!" K tomu ještě skvěle pragmatický ředitel hotelu, úředník v márnici se sadou razítek, podušek a s formuláři v barvách italské vlajky, těhotná nešťastně zamilovaná sicilská pokojská... Trailer: http://www.spike.com/video/avanti-trailer/2672769(29.4.2009)

No nebejt perfektního finále dal bych tři *, na 140 minut je první polovina strašně nudná, je tam spousta takových milých vtípků k pousmání, spíš takových vedlejších v pozadí, ale že by ty byla nějaká třeskutá sranda se říct nedá. Ale romantická linka se docela povedla,ach kde jsou ty casy, kdy jeste mohly byt ve filmu videt odhalena prsa a vsechno pusobilo prirozene. Jediné co jsem nepochopil, jsou ty řeči kolem tloušťky hlavní hrdinky, ona nemá navíc ani gram 70%.(21.6.2009)

Skvělá pohodová komedie, na 5* by ale mohla být o trošku kratší.(8.12.2006)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6