Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozjařená komedie Billyho Wildera o patáliích zpěváka, který uvízne v malém městě na cestě do Los Angeles. Při návratu z vystoupení v Las Vegas se staví populární zpěvák Dino (excelující Dean Martin, který tak ve filmu ztvárnil jakousi bizarní verzi sama sebe) v městečku Climax, kde chce doplnit nádrž. Pumpař Barney Millsap (Cliff Osmond) rozpozná slavného zpěváka a spatří v něm šanci pro sebe a svého přítele Orville J. Spoonera (Ray Walston, který převzal roli určenou původně pro Petera Sellerse, jemuž ale v natáčení zabránil infarkt). Oba se totiž snaží prorazit se šlágry, které spolu skládají a pějí. Zneškodní Dinovo auto a on je nucen přenocovat u Spoonera. Tady však bydlí pochopitelně i Spoonerova krásná, mladá žena (Kim Novak)... V žánru amerických sexy-komedií šedesátých let patří tato k těm odvážnějším. Obsahuje např. plácání po zadečku ve sprše (i když jen přes záclonu) a také nemanželské milostné poměry, což v době uvedení velmi rozlítilo nejvyšší představitele katolické církve. Vatikánu se snímek sice hrubě nelíbil, ale na současné, mnohem otevřenější poměry je v zásadě příjemnou a jemnou milostnou komedií. Film také nabízí vzácný pohled do osobního života Deana Martina: úvodní sekvence filmu se natáčela při jeho živém vystoupení v jednom kasinu v Las Vegas a italský sporťák, který Dean ve filmu řídí, byl rovněž jeho vlastní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

RHK 

všechny recenze uživatele

Zábavná starší komedie, která nezapře typický rukopis svého režiséra Billy Wildera. Příběh žárlivého učitele klavíru a jeho krásné ženy při nečekané návštěvě populárního zpěváka je utkán pečlivě a z vtipného materiálu. I když je o něco málo slabší než Wilderovy nejlepší kousky (Někdo to rád horké, Byt, Nebožtíci přejí lásce), bavil jsem se královsky. Trailer: http://www.sms.cz/film/libej_mne_hlupacku/ukazka ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší kousek od Pana režiséra takových pecek jako je NĚKDO TO RÁD HORKÉ apod. Shodou okolností (?) hodinu před uvedením filmu na tomtéž programu proběhl dokument z cyklu "Holywoodští rivalové" a Deanu Martinovi a Jerry Lewisovi - a jestli nelhal, Dino a Dean si byli zatraceně podobní - sebeironie se cení! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipné, vypointované. A KOUSEK DĚJE chlapík, který je notoricky žárlivý na svoji manželku, a pak právě z tohoto důvodu (když očekává návštěvu notorického svůdníka) ji zamění za - řekněme - svolnější ženu, kterou chce předhodit známému zpěvákovi, a přitom pochopí, že nežárlí na konkrétní ženu, ale na její pozici: někdo chce ošustit moji ženu! Vau! Žárlivost je příšerná vlastnost, ale v tomhle konkrétním filmovém případě, když řekne - svolnější ženě_: Pro tuhle noc jsi ty moje manželka (či tak nějak) - a tomu zpěvákovi ji nevydá - se to jeví docela sexy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na návratu z vystoupení v Las Vegas se staví populární zpěvák Dino (Dean Martin) v městečku Climax, kde chce dopnit nádrž. Pumpař Barney Millsap (Cliff Osmond) rozpozná slavného zpěváka a spatří v něm šanci pro sebe a svého přítele Orville J. Spoonera (Ray Walston). Oba se totiž snaží prorazit se šlágry, které spolu skládají a pějí. Zneškodní Dinovo auto a on je nucen přenocovat u Spoonera. Tady však bydlí pochopitelně i Spoonerova krásná, mladá žena (Kim Novak)... V žánru amerických sexy-komedií šedesátých let patří tato k těm odvážnějším. Obsahuje např. plácání po zadečku ve sprše (Přes záclonu-pochopitelně!!!) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by zápletka nebola taká nepravdepodobná blbosť, tak by sa jednalo o ďalšiu geniálnu Wilderovskú komédiu. 3 jelitá, 2 krásne ženy, 2 zámeny a 1(?) sex. V priebehu deja na nás občas vybafne nečakane vtipná až geniálna narážka, až si hovoríte, že to všetko chcelo lepšiu dejovú kostru. Ale ťažko hodnotiť objektívne z dnešného hľadiska, možno už aj v 60. rokoch sa jednalo o poctu bláznivým komédiám zlatého veku Hollywoodu. Taktiež si tu Wilder robí srandu z hereckých a speváckych namyslených celebrít a aj napriek komediálnemu žánru mi postava Dina nebola vďaka tomu vôbec sympatická. Čo je asi dobre. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Roli Orwilla měl původně hrál Peter Sellers. Ten měl ale několik týdnů před začátkem natáčení infarkt, a tak ho musel nahradit Ray Walston. (StarsFan)
  • Billy Wilder byl velmi šetrný při nákupu drobností a tak postel, kterou jednou již zakoupil pro film Slaměný vdovec (1955), musela hrát v dalších filmech. Nejdříve ve snímku Byt (1960), potom v Sladká Irma (1963) a také v Líbej mne, hlupáčku (1964). Zlí jazykové tvrdili, že v jeho filmech budou hrát stále lehčí herečky, aby postel posloužila co nejdéle. (Snorlax)

Reklama

Reklama