Reklama

Reklama

McLeodovy dcery

(seriál)
Austrálie, (2001–2008), 161 h 21 min (Minutáž: 42–45 min)

Hrají:

Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Simmone Mackinnon, Lisa Chappell, Bridie Carter, Brett Tucker, Michala Banas, Sonia Todd, Doris Younane, Myles Pollard (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(224)

Obsahy(1)

Příběh o jednom odlehlém ranči, ležícím 400 km od nejbližšího města, vznikl podle stejnojmenného televizního filmu z roku 1996. Hlavními hrdinkami jsou sestry McLeodovy, které svede osud a společné dědictví opět dohromady po smrti jejich otce a Tessiny matky. Tess se vrací na rodinnou farmu po letech života ve městě, kam ji v pěti letech matka Ruth odvedla. Na farmě ji po dlouhé době čeká poněkud vlažné přijetí nevlastní sestry. Energická a otevřená Tess se nenechá odradit a začíná sdílet těžký život farmářky spolu s Claire a ostatními děvčaty. Seznamuje se s farmářskými zvyklostmi a novými lidmi. Snaží se dokázat, že farmu lze vést i bez mužské pomoci - to ovšem neznamená, že v jejich životě chybí muži úplně. Každá ze sester je úplně jiná, mají svoje odlišné životní postoje i povahy. Sbližování obou hrdinek není vůbec jednoduché, ale brzy je spojuje víc než jen společná práce na farmě Drovers Run a touha uchovat rodinné dědictví. Po čtyři generace tu vládli jenom muži. Tess s Claire nyní dokazují, že i ženy dokážou jít za svým cílem. Z hlavních představitelek jmenujme Bridii Carterovou jako Tess a Lisu Chappellovou v roli Claire. Na vzniku seriálu se podílela celá řada režisérů, kteří se střídali v jednotlivých epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

artemis2 

všechny recenze uživatele

Ako tak pozerám,tak budem jedna z mála, ktorá vybáča z radu negatívnych hodnotení.Je pravda, že tento seriál môže niekoho nudiť a zdať sa nezaujímavý,ale pre mňa znamená niečo úplne iné. Aj popri všetkých akčňákoch, romantických a podobných žánroch ponúka niečo úplne iné - veď tradičná farmárska problematika sa už vo filmovom prostredí vyskytuje len zriedkavo. Pre niekoho je akcia napríklad naháňačka na autách plná výbuchov, pre hrdinov tohto seriálu to je každodenný boj o prežitie nie prostredníctvom zbraní, ale tvrdou prácou. Boj o prežitie tu je záchrana majetku, pôdy, tradície, rodiny.To nádherné prostredie a atmosféra, do ktorej je dej zahrnutý, spolu s príbehmi jeho aktérov vo mne vyvoláva veľmi pozitívne pocity. Celkom som sa do života tíchto rančeriek vžila a nenechám si ujsť ani jeden diel. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ideální seriál na dlouhá, nudná brzká odpoledne a před spaním večerníček. Promotéři z ČT to mají zřejmě pořešeno, tak to vysílají výhradně v těchto timeslotech a já si nemůžu stěžovat. Můžete si stěžovat, že to je jakýs takýs Gilmore Girls pro vidláky, že se tam nic neděje a jen se plká, či se kameraman kochá krajinou. Ale zkuste se zamyslet i nad tím, že takovéto věci někteří lidé rádi sledují... Jediné, čeho je mi líto je dabing a tudíž absence australských přízvuků, to by mohlo být zajímavé. Ale i tak, na výplň času je to ideální seriál. Takže - dobrou chuť pokud právě obědváte a dobrou noc pokud právě usínáte. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Opět trošku vybočím z davu, ale já mám tento seriál rád. Příjemná oddychovka na všední odpoledne a momentálně jediný seriál,který se snažím sledovat. Zasazený do příjemného prostředí s koukatelným hereckým obsazením. Jasně..vše už je to několikrát viděné v jiných seriálech např. Dallas (i když toto po australsku)- svatby,rozchody,umrtí,narození,příchody,odchody..Ale, jak jsem řekl, mně se to prostě líbí..A to jsem začal, až třetí sérií.. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když jsem viděl nějaký australský film, představoval jsem si bush - divokou krajinu, drsné lidi, převážně rančery a klokana Skippyho a to je krajina, kde se odehrávají idilické příběhy jedné rančerské rodiny, podobné motivy jako u vás doma, jen kdyby seriál nebyl tak nekonečný, po třetí serii jsem se zaměřil jinam - asi filmaři nevědí, kdypřestat. McLeodovy dcery mi nabídly to, co jsem od seriálu očekával ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť k tomuto seriálu hnusný, pretože mi istý čas pomáhalo jeho sledovanie zaspať po nočnej službe. Došiel som o 5.15, zapol tento seriál a do pol hodiny som bol tuhý. Predtým som mal so spánkom dosť problémy. Seriál je to klasický nekonečný a preto mu vyčítať plytké zápletky a celkový o ničom feeling nemá zmysel. Prečo ale vždy, keď nejaký herec chce seriál opustiť, musí zomrieť? A prečo sa dejová prázdnota vyplňuje dramatickými autonehodami na prázdnych austrálskych vidieckych cestách? ()

Galerie (980)

Zajímavosti (3)

  • Lisa Chappell, která v prvních třech řadách ztvárnila postavu Claire McLeodové, odešla ze seriálu v roce 2003, aby se mohla věnovat dalšímu rozvíjení své herecké a pěvecké kariéry. Její první deska nazvaná "When Then Is Now" vyšla v květnu roku 2006. (deepspace101)
  • Seriál vznikal na místě bývalé farmy blízko města Adelaide v Jižní Austrálii. Interiérové scény z Drovers Run byly natáčeny v původním 150 let starém domě. (deepspace101)
  • Posie Graeme-Evans přišla na myšlenku McLeodových dcer na začátku roku 1990. Inspirací jí byly příběhy od přátel, kteří vyrůstali na venkově a také láska k Jižní Austrálii. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama