Reklama

Reklama

McLeodovy dcery

(seriál)
Austrálie, (2001–2008), 161 h 21 min (Minutáž: 42–45 min)

Hrají:

Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Simmone Mackinnon, Lisa Chappell, Bridie Carter, Brett Tucker, Michala Banas, Sonia Todd, Doris Younane, Myles Pollard (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(224)

Obsahy(1)

Příběh o jednom odlehlém ranči, ležícím 400 km od nejbližšího města, vznikl podle stejnojmenného televizního filmu z roku 1996. Hlavními hrdinkami jsou sestry McLeodovy, které svede osud a společné dědictví opět dohromady po smrti jejich otce a Tessiny matky. Tess se vrací na rodinnou farmu po letech života ve městě, kam ji v pěti letech matka Ruth odvedla. Na farmě ji po dlouhé době čeká poněkud vlažné přijetí nevlastní sestry. Energická a otevřená Tess se nenechá odradit a začíná sdílet těžký život farmářky spolu s Claire a ostatními děvčaty. Seznamuje se s farmářskými zvyklostmi a novými lidmi. Snaží se dokázat, že farmu lze vést i bez mužské pomoci - to ovšem neznamená, že v jejich životě chybí muži úplně. Každá ze sester je úplně jiná, mají svoje odlišné životní postoje i povahy. Sbližování obou hrdinek není vůbec jednoduché, ale brzy je spojuje víc než jen společná práce na farmě Drovers Run a touha uchovat rodinné dědictví. Po čtyři generace tu vládli jenom muži. Tess s Claire nyní dokazují, že i ženy dokážou jít za svým cílem. Z hlavních představitelek jmenujme Bridii Carterovou jako Tess a Lisu Chappellovou v roli Claire. Na vzniku seriálu se podílela celá řada režisérů, kteří se střídali v jednotlivých epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

FireFox 

všechny recenze uživatele

Nejsem seriálová. Ale tyhle holky si prostě jen nerada nechám ujít. Nejsou to Američanky ale Australanky - to je hned o hvězdu víc. Mají šmrnc, makaj, potěj se, žijou, milujou. Vždycky si myslím že už mě další série nebude bavit když v ní vlastně půlku lidí neznám , ale zase se chytnu... Jen nechápu kde se pokaždý tak zprasej :-) ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když jsem viděl nějaký australský film, představoval jsem si bush - divokou krajinu, drsné lidi, převážně rančery a klokana Skippyho a to je krajina, kde se odehrávají idilické příběhy jedné rančerské rodiny, podobné motivy jako u vás doma, jen kdyby seriál nebyl tak nekonečný, po třetí serii jsem se zaměřil jinam - asi filmaři nevědí, kdypřestat. McLeodovy dcery mi nabídly to, co jsem od seriálu očekával ()

Reklama

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tento seriál zbožňovala. Hlavně díky tématice koní a skvělým postavám jako například Jodi, Tess nebo Clare. Hodnocení tomuto seriálu dávám podle toho jak na mě zapůsobil když jsem byla mladší dnes bych asi hodnotila o dvě hvězdy méně. Přesto tento australský seriál mohu dodnes. Jinak plně souhlasím s komentářem od artemis2 :) ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám prostě ráda. Nic náročného, naprostá odychovka. Málo kdy tomu sice věnuji 100% pozornost, většinou u toho stavím puzzle, ale i tak jsem ho zkoukla od začátku do konce a plánuji si ho jednou zkouknout znovu. Navíc seriál doprovází velmi pěkná a příjemná hudba. Navíc je celkem zajímavé sledovat život na farmě. ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

Dnes bych nejspíš tak průměrné a plus mínus dobré hodnocení nedala. Tři hvězdičky dávám hlavně kvůli dětským vzpomínkám. Měla jsem tuhle honičku za krávami a hádku o dědictví ráda. Pro osmileté dítě jsou zde jednoduché zápletky které může v klidu pochopit. Nedávno jsem se podívala na polovinu první série a kvůli tomu že chci na své naivní a nevinné období svého života vzpomínat v dobrém a nechci si ho ničit přestanu tu nudu sledovat. ()

Galerie (980)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikal na místě bývalé farmy blízko města Adelaide v Jižní Austrálii. Interiérové scény z Drovers Run byly natáčeny v původním 150 let starém domě. (deepspace101)
  • Posie Graeme-Evans přišla na myšlenku McLeodových dcer na začátku roku 1990. Inspirací jí byly příběhy od přátel, kteří vyrůstali na venkově a také láska k Jižní Austrálii. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Lisa Chappell, která v prvních třech řadách ztvárnila postavu Claire McLeodové, odešla ze seriálu v roce 2003, aby se mohla věnovat dalšímu rozvíjení své herecké a pěvecké kariéry. Její první deska nazvaná "When Then Is Now" vyšla v květnu roku 2006. (deepspace101)

Reklama

Reklama