Reklama

Reklama

McLeodovy dcery

(seriál)
Austrálie, (2001–2008), 161 h 21 min (Minutáž: 42–45 min)

Hrají:

Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Simmone Mackinnon, Lisa Chappell, Bridie Carter, Brett Tucker, Michala Banas, Sonia Todd, Doris Younane, Myles Pollard (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(224)

Obsahy(1)

Příběh o jednom odlehlém ranči, ležícím 400 km od nejbližšího města, vznikl podle stejnojmenného televizního filmu z roku 1996. Hlavními hrdinkami jsou sestry McLeodovy, které svede osud a společné dědictví opět dohromady po smrti jejich otce a Tessiny matky. Tess se vrací na rodinnou farmu po letech života ve městě, kam ji v pěti letech matka Ruth odvedla. Na farmě ji po dlouhé době čeká poněkud vlažné přijetí nevlastní sestry. Energická a otevřená Tess se nenechá odradit a začíná sdílet těžký život farmářky spolu s Claire a ostatními děvčaty. Seznamuje se s farmářskými zvyklostmi a novými lidmi. Snaží se dokázat, že farmu lze vést i bez mužské pomoci - to ovšem neznamená, že v jejich životě chybí muži úplně. Každá ze sester je úplně jiná, mají svoje odlišné životní postoje i povahy. Sbližování obou hrdinek není vůbec jednoduché, ale brzy je spojuje víc než jen společná práce na farmě Drovers Run a touha uchovat rodinné dědictví. Po čtyři generace tu vládli jenom muži. Tess s Claire nyní dokazují, že i ženy dokážou jít za svým cílem. Z hlavních představitelek jmenujme Bridii Carterovou jako Tess a Lisu Chappellovou v roli Claire. Na vzniku seriálu se podílela celá řada režisérů, kteří se střídali v jednotlivých epizodách. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Tak trochu fušuju do chovu zvířat a takovou pohodu při práci na farmě jsem ještě neviděl. Mají tam někde okolo ticíc kusů dobytka(ovce, krávy) a hafo koní a jen občas je vidět jak čistí žlaby nebo sekají trávu a jinak řeší své osobní problémy a to jich je na celou farmu 2 a půl, to je pohoda no holt v Austrálii si to umějí zařídit. Při takovým množství práce co by na ty farmě byla a při počtu zaměstnanců by byly holky rády, kdyby si mohly jít tak na hodinku dáchnout. Prostě blbost, ale pobaví i když jinak než měli autoři zájem. ()

Moly odpad!

všechny recenze uživatele

První řady ještě ujdou, ale ve chvíli, kdy umře poslední postava z původní sestavy a zbydou jen samí přistěhovalci, kteří s McLeodovými sestrami nemají moc společného (a poté, co se vyspí každý s každým), je to na jednoznačný odpad. Seriál působí přes všechen ten hnůj v něm příliš sterilně. P.S. Srovnání s Gilmore Girls je více než zavádějící. Vlastně absolutně a úplně mimo. ()

Reklama

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

McLeodovy dcery mě zaujaly už tím, že se jedná o australský seriál. Australské seriály a filmy se u nás moc nevysílají. Proto jsem byl rád, že jsem měl možnost, jak se seznámit s australskými herci. Velmi se mi líbilo, že se seriál odehrává na farmě. A to na farmě, kde celé generace vládli muži, ale teď se role obrátily. Díky tomu jsou osudy hrdinů velmi zajímavé. Pro běžného člověka, který není farmář nebo který nežije na venkově, mohou být některé běžné farmářské práce neznámé. Velmi pěkně jsou zachyceny krásy australské přírody. Postavy jsou výborně napsány a stejně tak i zahrány. Velmi se mi líbí hudba, která je většinou v podání Rebeccy Lavelle. Nechybí ani vtipné momenty a hlášky. Je to můj nejoblíbenější seriál mimo žánr krimi. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pokud je Austrálie takhle krásná, tak tam jedu a už nikdy se nevrátím :-D. Trošku naivní honba za dobytkem - troufám si to tvrdit,jelikož nejsem nadšeným fanouškem farmaření, ale spíše přírody jako takové a jediná zvířata,která oceňuji v tomto seriálu jsou krom typicky domácích zvířátek koně, na které se pokaždé ráda mrknu.Neuvěřitelné zápletky v podobě tahanic o majetek nebo dobytek,lásky na jednu noc nebo na pět minut a nebo na celý život(to jsem u jednoho dílu dokonce i uronila slzu,když po svatbě umřel ten krásný farmář :-/)...Velice mi vadilo,když v řešení nějákého problému pro které by platilo - z komára velblouda - odběhli chytat třeba krávy nebo co se jim to splašilo.No není to nic co by mi nějak vadilo.Ráda se na tento seriál podívám. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám prostě ráda. Nic náročného, naprostá odychovka. Málo kdy tomu sice věnuji 100% pozornost, většinou u toho stavím puzzle, ale i tak jsem ho zkoukla od začátku do konce a plánuji si ho jednou zkouknout znovu. Navíc seriál doprovází velmi pěkná a příjemná hudba. Navíc je celkem zajímavé sledovat život na farmě. ()

Galerie (980)

Zajímavosti (3)

  • Lisa Chappell, která v prvních třech řadách ztvárnila postavu Claire McLeodové, odešla ze seriálu v roce 2003, aby se mohla věnovat dalšímu rozvíjení své herecké a pěvecké kariéry. Její první deska nazvaná "When Then Is Now" vyšla v květnu roku 2006. (deepspace101)
  • Posie Graeme-Evans přišla na myšlenku McLeodových dcer na začátku roku 1990. Inspirací jí byly příběhy od přátel, kteří vyrůstali na venkově a také láska k Jižní Austrálii. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Seriál vznikal na místě bývalé farmy blízko města Adelaide v Jižní Austrálii. Interiérové scény z Drovers Run byly natáčeny v původním 150 let starém domě. (deepspace101)

Reklama

Reklama