Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (189)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na večírku Larrabeeových nesmělo pršet. To by Larrabeeoovi nestrpěli." Vyzbrojen znalostí remaku jsem si, snad jen z pouhé zvědavosti, pustil originál a na mé tváři se nečekaně rychle zabydlel lehce připitomělý úsměv. Tento přímočaře naivní příběh, doprovázený optimisticky vlezlou hudbou a svižnými dialogy proloženými jemnou příchutí sarkasmu, mi prostě natolik zvedl náladu, že se to skoro až bojím přiznat. Takže za pět a pokud utrpím někdy nějakou další jizvu na duši, tak sám sobě odborně předepíšu jednu Sabrinu a vím, že za necelé dvě hodiny mi zase bude fajn. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Wilderovská pohádka o Popelce, která se v Paříži naučila rozbíjet vajíčka, a stárnoucím milionáři, jenž zjistil, že v jeho hrudi se krom svazku účtenek nachází pořád ještě srdce. A taky je to báječná reklama. Plast je slast, skoro taková jako pozorovat Audrey a Humpreyho, jak postupně roztávají. Oba mají ve své filmografii zářivější tituly, ale Wilder si je jako už stokrát předtím dokázal pohlídat a navíc se popasovat se scénářem plným romantických geometrických obrazců. Klasika pro každého, kdo umí něco spálit v troubě. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU SURE YOU DON'T WANT TO GO WITH HER? WHY SHOULD I WANT TO GO WITH HER? BECAUSE YOU'RE IN LOVE WITH HER!!! Z tohoto slavného tria to u mě vyhrál na plné čáře pan Bogart. Jeho naškrobený paňáca, kterého hraje v každém filmu mě prostě baví a Holden ani Hepburn na něj nemají. Jak tu každý psal, že byl pro ni moc starý, tak mě se ani nezdálo. Zas takový z oraný pole na tváři neměl. Z rodu Larrabee hned po Linusovi u mě vedl starej, kterej pořád jen chlastal a kouřil jako by jeho život byl nekončící mejdan. Přirostl mi k srdci, protože přesně tohle bych dělal kdybych byl v jeho pozici. Film ze začátku trošku nudil, ale pak se zlomil a konec je dech beroucí. Jak jinak, když se jedná o film pana Wildera. NO MAN WALKS ALONE FROM CHOICE! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)

Reklama

Reklama