Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (4)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Herecky je snímek obsazen velmi atraktivně, ale Cheng Pei-Pei (Golden Swallow Xie Ru Yan) a Lo Lieh (Golden Whip Han Tao) nedostanou tolik prostoru předvést něco ze svého umění. Jimmy Wang Yu (Silver Roc Xiao Pang) zase kosí nepřátele jako trávu v podivně vypadající choreografii, protože soupeři mu na meč vpodstatě nabíhají a nekladou větší odpor. Přehlédnout se také nedá čtrnáctiletý Mars jako chlapec nařčený z krádeže, který si rozřízne břicho, aby očistil svoje jméno. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Golden Swallow velmi volně navazuje na klasiku Kinga Hu Come Drink With Me - na scénu se vrací sličná bojovnice 'Zlatá Vlaštovka' (Cheng Pei Pei), nicméně na to, že se ten film jmenuje po ní, si ji zas tak hojně neužijete. Changa Cheh jako režiséra vždycky zajímali hlavně chlapi - a v tomhle filmu je tomu nejinak. Cheng Pei Pei toliko přicmrndává skutečným hvězdám téhle podívané, jimiž jsou Lo Lieh (coby ušlechtilý hrdina zvaný 'Golden Whip') a především pak Wang Yu coby 'vtělená smrt v bílém' - hrdina 'Silver Roc'. Nenechte se proklamovanou romantikou svést ze stopy... Zlatá Vlaštovka je ve filmu v zásadě jen proto, aby se Golden Whip a Silver Roc potkali - a aby měli důvod změřit síly. Konfrontace dvou protichůdných principů, dvou zásadně odlišných pojetí hrdinství a cti - a nevyhnutelný masakr na konec... O tom to celé je především. A vůbec to není špatné. Jen je to poněkud nevyvážené. Většina filmu totiž působí dojmem neúměrně dlouhé (byť hezky natočené) expozice k parádní koncovce. Golden Swallow sice obsahuje řádku velmi silných scén a působivých kompozic - ale Chang Cheh (nejen) v tomhle období natočil i výrazně lepší filmy... 7/10. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

It's over Anakin, I have a high ground. Stříbrný orel a jeho smrtelné skoky nemají konkurenci. Jeho máchací technika meče dokáže rozsekat až 40 nepřátel za 5 minut a to dokonce bez jediné kapičky krve na svém hedvábném oděvu. Berte to prosím s nadsázkou, protože se mi film opravdu líbil. Musím však přiznat, že japonské samurajské filmy, mají přeci jen větší šmrnc, oproti těm mečířským z Číny. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama