Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekto to rád horúce je príjemná, nezáväzná letná komédia. Dnes táto fráza pôsobí skôr ako nadávka, lenže niekedy veľmi dávno v Hollywoode to znamenalo skutočne výbornú zábavu. No a to je môj jediný problém s týmto filmom, že ničím viac nie je. To by nevadilo, ak by nebol film tak slávny a nebol považovaný za najlepšiu komédiu všetkých čias. U mnohých filmov som sa bavil viac. Pozriem si ho hocikedy v tv (čo bolo zatiaľ iba raz, prečo ho nedávajú častejšie?), ale adorovať ho nebudem. U mňa zatiaľ vedie Wilder Poistkou smrti. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasika klasík a nestarnúca zábava pre divákov každého veku alebo filmového zamerania. Herecký koncert Jacka Lemmona, Tony Curtisa a krásy Marilyn Monroe určite všetci poznáte. Kanonáda hlášok a vtipných situácií je neuveriteľná a súčasné žánrovky sa pri nich smutne krčia v kúte. Pre mnohých divákov najlepšia komédia všetkých čias. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mé třetí filmové setkání s Billym Wilderem se bohužel protlo s mým dalším filmovým setkáním s Marilyn Monroe, kterou nejspíš nikdy nebudu mít doopravdy rád. Kromě toho, že se mi nelíbí, na mě vždycky navíc působila hrozně jednoduše... A tentokrát to díky té roli naivní nanynky bylo snad vůbec nejhorší. Ach, ach, takhle pokazit komedii, která od počáteční razie vypadala tak slibně, to se musí vidět. Jack Lemmon s Tonym Curtisem dobří, ale jakmile se začal druhý jmenovaný sbližovat s "božskou" MM, šly žerty stranou a já se skoro neměl čemu smát. Tři a půl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Klasika, která rozhodně patří do toho nejzlatějšího filmového fondu, Hollywood ve své nejryzejší podobě, no zkrátka legenda. Komedie, kdy humor byl ještě vkusný a opravdu opravdu vtipný, dvojice Curtis-Lemmon tu předvádí neskutečnej výkon, Marilyn Monroe samozřejmě zlatá, i když mi nikdy nebyla kdovíjak sympatická. Skvělý film, u kterého se budete smát od začátku až do úplného konce, jeho a možná i svého ;-) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Novější transvestitní komedie bývají zpravidla lacinné, nevkusné a pramálo vtipné, zakladatel svého žánru, Někdo to rád horké, je na tom znatelně lépe. Originální děj včetně nekostrbatého úvodu s hladkým výústěním ve změnu pohlaví je zábavný, vtipný a svěží. Přesto ale ne tolik vtipný, abych trpěl eruptivními výbuchy smíchu a ke konci ani ne tolik svěží, abych se nezačal koukat na hodinky. Naivka Marilyn Monroe je však i po 50 letech, s docela odlišným vnímáním krásy, stále sladká a ústřední mužské herecké výkony jsou taktéž stěžejní... 4 hvězdy jsou jisté, ale speciálně zde platí, že nic ani nikdo není dokonalý. 7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • V roku 2008 našiel jeden kalifornský muž čierne šaty vo svojej skrini. Odhadcovia britskej televíznej série Antiques Roadshow (od r. 1979) zistili, že šaty pochádzajú z tohto filmu a patrili Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk). Cenu odhadli na 250 000 amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Scéna, v ktorej sa Sugar Kane (Marilyn Monroe) dostane vo vlaku do postele s Jerrym (Jack Lemmon), bola jediná scéna z filmu, ktorú dokázala Marilyn urobiť na prvý pokus. (WalterIK7)
  • Natáčení se oproti původním plánům protáhlo, a to především díky Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk). Asi jediný, kdo z toho měl opravdu radost, byl veterán gangsterských rolí George Raft (Spats Colombo). Nový režim Fidela Castra na Kubě totiž zkonfiskoval jeho havanské kasino, a tak mu jeho prodloužená účast z původního týdne na konečné čtyři měsíce přišla náramně vhod. (Born2BeAlone)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama