Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Vo Wilderových filmoch je obdivuhodné skôr ako boli napísané dialógy, než samotné jednotlivé vtipy. Bezchybná bola tiež dvojica Lemmon - Curtis, Tonymu to celkom pristalo aj ako žene (a to som ho predtým nepokladal za nejakého veľkého fešáka), ale samozrejme nie tak ako Marilyn. :) Koniec sa vyznačoval okrem toho legendárneho vtipu aj otvorenosťou príbehu. Ale vtedy NAŠŤASTIE ešte nebola taká doba, aby to hneď zúročili v pokračovanie, alebo aby to bolo dokonca robené s tým úmyslom. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem konečně ve svém dávno dospělém věku viděla pořádně od začátku do konce... Překvapilo mě, jak je to vtipné a jaký to má nadhled (i co se týká mafiánských gangsterů), jelikož jsem z nějakého důvodu myslela, že to bude o něco umírněnější a vážnější. Každopádně, Marilyn je sice ikona a už to její entrée dává znát, jak důležitá je její role ve filmu, ale ve skutečnosti ji svým výkonem hodně převyšují Tony Curtis a Jack Lemmon, kteří jsou v rolích žen opravdu k popukání. No a ta humorná tečka na závěr, ta opravdu nemá chybu. ~(4,2)~ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedokážem sa zabávať na tom, že sa chlap prezlečie do dámskych šiat, dá si parochňu, nalíči sa a predstiera, že je žena. To fakt neviem oceniť. Nezdá sa mi to vtipné, ale zvrhlé. Z tohto ulha pohľadu vnímam aj túto známu, klasickú hollywoodsku komédiu, v ktorej sa Tony Curtis a Jack Lemmon prestroja za dve hudobníčky. Začlenia sa do dievčenského orchestra, aby unikli mafii. Je to dobre natočené, aj dobre zahraté, je v tom kopa dolárov, je tam i sexi Marilyn Monroe, ale tá primitívna transvestite show téma mi je naozaj protivná. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mé třetí filmové setkání s Billym Wilderem se bohužel protlo s mým dalším filmovým setkáním s Marilyn Monroe, kterou nejspíš nikdy nebudu mít doopravdy rád. Kromě toho, že se mi nelíbí, na mě vždycky navíc působila hrozně jednoduše... A tentokrát to díky té roli naivní nanynky bylo snad vůbec nejhorší. Ach, ach, takhle pokazit komedii, která od počáteční razie vypadala tak slibně, to se musí vidět. Jack Lemmon s Tonym Curtisem dobří, ale jakmile se začal druhý jmenovaný sbližovat s "božskou" MM, šly žerty stranou a já se skoro neměl čemu smát. Tři a půl. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Začínám nabívat toho názoru, že je lepší, když člověk o daném filmu nikdy neslyšel a netuší, o čem vůbec je. Na Some Like It Hot jsem slyšel samou chválu, má vysoké hodnocení a hraje tam Marylin Monroe a můj oblíbenech Jack Lemmon. Zatímco Jack si roli užíval, Tony Curtis příjemně překvapil, moje první filmové setkání s "tou slavnou" Marylin nedopadlo nijak valně. A na to, že je film komedie, jsem se pořádně zasmál jen při závěrečném "Well, nobody´s perfect". ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Natáčení se oproti původním plánům protáhlo, a to především díky Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk). Asi jediný, kdo z toho měl opravdu radost, byl veterán gangsterských rolí George Raft (Spats Colombo). Nový režim Fidela Castra na Kubě totiž zkonfiskoval jeho havanské kasino, a tak mu jeho prodloužená účast z původního týdne na konečné čtyři měsíce přišla náramně vhod. (Born2BeAlone)
  • Když v roce 1998 vybíral Americký filmový institut 100 nejlepších snímků všech dob, Někdo to rád horké se umístilo na 14. místě. (Duoscop)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama