Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že výborné scény striedajú slabé pasáže (najmä úvod po nástup do vlaku), ale ide o vtipnú komédiu s výbornými dialógmi, dobrým timingom a fantastickým castingom, ktorému kraľuje neskutočná Marilyn, z ktorej nielenže nejde spustiť oči (tie jej kostýmy sú šokujúce aj dnes), ale ktorá mala mimoriadny komediálny talent. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie, kterou není potřeba blíž představovat, protože představuje jeden ze základních kamenů popkultury. Příkladné spojení kvalitního scénáře, hereckého obsazení a zkušené režie. Celkový dojem: 90 %. Nejraději mám scény spojené s příchodem gangsterů do hotelu a šéfův proslov ke svým poskokům, kde zdůrazňuje, že je to právě deset let, co se zvolil do čela tohoto shromáždění. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Co se tu stalo? V tom dortu bylo něco, co jim nesedlo. :-) [6/10] (Ashton, Mirisch) (Čb. /// Produkce: I. A. L. Diamond, Doane Harrison, Billy Wilder /// Scénář: I. A. L. Diamond, Billy Wilder /// Kamera: Charles Lang /// Hudba: Adolph Deutsch /// Oscar: Orry-Kelly (kostýmy) /// Nominace na Oscara: Billy Wilder (režie), I. A. L. Diamond, Billy Wilder (scénář), Jack Lemmon (herec), Ted Haworth, Edward G. Boyle (výprava), Charles Lang (kamera)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem konečně ve svém dávno dospělém věku viděla pořádně od začátku do konce... Překvapilo mě, jak je to vtipné a jaký to má nadhled (i co se týká mafiánských gangsterů), jelikož jsem z nějakého důvodu myslela, že to bude o něco umírněnější a vážnější. Každopádně, Marilyn je sice ikona a už to její entrée dává znát, jak důležitá je její role ve filmu, ale ve skutečnosti ji svým výkonem hodně převyšují Tony Curtis a Jack Lemmon, kteří jsou v rolích žen opravdu k popukání. No a ta humorná tečka na závěr, ta opravdu nemá chybu. ~(4,2)~ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Začínám nabívat toho názoru, že je lepší, když člověk o daném filmu nikdy neslyšel a netuší, o čem vůbec je. Na Some Like It Hot jsem slyšel samou chválu, má vysoké hodnocení a hraje tam Marylin Monroe a můj oblíbenech Jack Lemmon. Zatímco Jack si roli užíval, Tony Curtis příjemně překvapil, moje první filmové setkání s "tou slavnou" Marylin nedopadlo nijak valně. A na to, že je film komedie, jsem se pořádně zasmál jen při závěrečném "Well, nobody´s perfect". ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Sekvencie z Floridy, natáčané v hoteli Del Coronado Resort v Kalifornii, boli miestom, kde produkcia filmu začala 1.6.1958, čo bolo na 32. narodeniny Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk), a skončila 5.11.1958, o 2 mesiace skôr, než bolo plánované, avšak s viac ako pol miliónom amerických dolárov nad rozpočtom. (WalterIK7)
  • Slavná fráze „Nobody's Perfect“ ve filmu vůbec neměla být. Scenáristé jí tam přidali narychlo, než vymyslí něco lepšího. (Duoscop)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama