Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dva muzikanti Joe / Josephin (Tony Curtis hraje na saxofon) a Jerry / Daphne (Jack Lemmon hraje na basu) potřebují sehnat práci, protože dluží peníze, ale štestí jim nepřeje a stanou se nepohodlnými svědky při střelbě, které se účastní chicagský mafián Spats Colombo. V přestrojení za muzikantky Josephin a Daphne odjíždí s dívčí kapelou na Floridu, ve které hraje na ukulele a zpívá Marilyn Monroe jako Sugar Cane. Marilyn Monroe byla neodolatelná a Curtis a Lemmon v sukních bavili dobře. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od Billyho Wildera jsem čekal něco o dost vtipnějšího. Toho humoru zde bylo téměř minimum a zachraňoval to vlastně jen zajímavý příběh, sem tam nějaká trochu výraznější hláška a sehraná hlavní mužská dvojice (možná není příliš objektivní hodnotit herectví Marilyn Monroe pouze podle jednoho-tohoto filmu, ale stejně moc nechápu, co na ní někteří mají/měli). Možná budu krapet kritičtější, ale vidím to pouze na lepší 3*. "Je to deset let, co jsem zvolil sám sebe prezidentem téhle organizace a falešná skromnost stranou, volili jste správně." ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Tuším že první film, kde se chlapi převlékali za ženské. A nejlepší. Film má neskutečné tempo, kde ani na sebemenší chvíli není jakýkoli náznak nudy a skutečně povedený a kvalitní situační humor se nadmíru vkusně kloubí s nádechem romantiky na pozadí gangsterské prohibiční Ameriky dvacátých let dvacátého století. No, řekněte, jak to ten Billy Wilder dělal. Tony Curtis a Jack Lemmon jsou výborní, stejně tak Merylin Monroe. Jedna z těch největších světových klasik a po "Prázdninách v Římě" asi nejlepší americká komedie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mé třetí filmové setkání s Billym Wilderem se bohužel protlo s mým dalším filmovým setkáním s Marilyn Monroe, kterou nejspíš nikdy nebudu mít doopravdy rád. Kromě toho, že se mi nelíbí, na mě vždycky navíc působila hrozně jednoduše... A tentokrát to díky té roli naivní nanynky bylo snad vůbec nejhorší. Ach, ach, takhle pokazit komedii, která od počáteční razie vypadala tak slibně, to se musí vidět. Jack Lemmon s Tonym Curtisem dobří, ale jakmile se začal druhý jmenovaný sbližovat s "božskou" MM, šly žerty stranou a já se skoro neměl čemu smát. Tři a půl. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skutečná perla všech perel mezi klasickými komediemi. Jack Lemmon i Tony Curtis ve svých nejlepších rolích, o Marilyn nemluvě (popravdě jsem nikdy nepochopil, co je na ní tak úžasného a nebýt této role, ani bych ji neviděl hrát v něčem pořádném, pravda, vlastně ještě Slaměný vdovec). Billy Wilder měl absolutní smysl pro komično i nadsázku, a hlavně vkus a inteligenci. Navíc atmosféra gangsterských dvacátých let je vystižena mnohem lépe, než v leckterém dramatu. Poznámka: dost se na filmu podepisuje dabing. Neviděl jsem film v originále, takže srovnávám starý dabing s Cupákem alias Curtisem a nový tuším s Benešem (Lemmona mluví v obou případech Brabec). Jak kvalita dabingu, tak úroveň překladu jsou značně v pospěch staré verze. Nechápu, proč se tak často filmy už jednou kvalitně namluvené musí dabovat znovu mnohem hůř. "Je tomu už deset let, co jsem se zvolil předsedou týhle organizace, a snad můžu říct sám, že jste zvolili dobře…" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Keď Sugar (Marilyn Monroe) odchádza z hotela, aby sa stretla s Joeom (Tony Curtis), chodník, po ktorom beží, je mokrý od dažďa. O chvíľu neskôr, keď Joe prejde to isté miesto na bicykli, cesta je suchá. (Arsenal83)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama