Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kříženec komedie a detektivky ani v jednom ohledu příliš nefunguje. Na scéně je guru Mazel (Vojtěch Kotek), který není  nikterak vzdělán v oboru psychologie, ovšem vesele pořádá párovou terapii pro manžele, jejichž vztah vyčpěl. A jednoho dne při banálním úkonu vzájemného objímání jeden z účastníků (Stanislav Majer) zkolabuje před zraky všech ostatních, přičemž se do celé záležitosti vloží duo kriminalistů, kteří obviní manželku (Lenka Vlasáková) zkolabovaného a případ označí jako podezření z vraždy. A oblíbený resort pro terapie se začne otřásat v základech. Většina filmu na mě působila a odvíjela se značně absurdně. A rozhodně to nelze brát za pochvalu. Absurdní byl přivolaný kriminalistický tandem - Jana Plodková v nemožné  paruce a Radek Holub. Absurdní byla také výchozí situace, z jaké vzniklo podezření na trestný čin, načež jsem se ošíval a nechtěl věřit tomu, že to má být hlavní podstata dalšího průběhu filmu a celé dějství se má o tuhle podivnost opírat. A i jednání všech postav nepostrádá absurdní  tendence. Absurdní  je i závěrečné resumé vyšetřování. No, spíše vyznívá otřesně nepovedeně a bez jakéhokoliv zajímavého nápadu. Všechno to má na svědomí Radek Bajgar, ostřílený  tvůrce, co je schopen stvořit přijatelný filmový počin. Tentokrát se sekl a svůj decentně neprovařený námět kompletně pokazil šílenými scenáristickými tahy, kterým chybí zajímavější režijní a herecké ztvárnění. Když se mně z celého filmu vybaví nahá Jana Kotrbatá v sauně a hustá hříva Lucie Siposové, tak to rozhodně  není ideální vizitka pro devadesát minut trvající film. Detektivní linie je naprosto směšná, výrazných komediálních ingrediencí to moc nepobralo a slibná herecká sestava  se v ničem extra nevyznamenala. Výsledek je nesourodý a podprůměrný. 4/10 ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo za mě hodně divný. Taková prazvláštní směs komedie, krimi, vztahového dramatu, kdy ale každý z těch zastoupených žánrů, byly-li vůbec přítomny, působil spíše jako parodie sama na sebe. Parodie mohou být fajn a od Radka Bajgara by je člověk asi i čekal ve velké míře, obávám se ale, že tohle nebyla v nastíněném smyslu parodie zamýšlená. Snad v životě jsem např. na jednom místě nezažila tolik blbých metafor; nad některými "vypointovanými" dialogy mi zůstával rozum stát. Snad jediné, co mě nějak více bavilo, bylo sbližování Radka Holuba a Ivany Uhlířové, tam ta "divnost" hrála na správnou strunu, oba se hezky doplňovali, bylo to takové překvapivě roztomilé. Dvě hvězdičky za toto a do určité míry originální zápletku a dobré herce. 40 %. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sterilní vztahovka, která má ke kvalitám Teorie tygra a Teroristky opravdu hodně daleko. Myšlenka by sice byla, ale je tak neatraktivně podaná, že to až není možné. Divák se v tom plytkém plácání možná čas od času najde, ale moc si neumím představit, jak by ho ten film mohl vůbec nějak "bavit". Co už... ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se v průběhu filmu jaké dám hodnocení. Těch 40% by to asi teda dalo ... Z těch českých "komedií" je to ten slabší soudek. Sem/tam se člověk pousmál. Příběh/Pointa zde spíše nesmyslná. Takové suché, bez energie. Příjemné obsazení a asi jeden z mála důvodu proč se to dá nějakým způsobem dokoukat. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Obsazení jak z českého seriálu Osada (aha, stejnej režisér). A to je plus, i když tady tak vtipní nebyli. Hned od začátku jsem měl pocit, že mi něco uniká - jak kdyby tomu filmu už něco předcházelo. Pak jsem zjistil, že to má něco společného s filmem Teorie tygra, který jsem neviděl a nevím, jestli jsem měl, abych Kurz manželské touhy lépe pobral. Protože ten děj byl v podstatě strašná slátanina a kdybych se na to nedíval s někým, koho mám rád, vůbec by mě nebavil. Takhle jsem si to docela užil, i když vnitřně cítím, že se to vymyká jakémukoliv mému obvyklému hodnocení. Z obsazení musím vyzdvihnout Ivanu Uhlířovou, která byla fakt skvělá. A naopak strašně dementní byla ta očividná paruka Jany Plodkové, která moje hodnocení snížila minimálně o jednu hvězdičku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)

Reklama

Reklama