Reklama

Reklama

13. komnata - Série 17 (2021) (série)


13. komnata Radima Uzla (S17E08)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známý gynekolog a popularizátor sexuologie přežil vážné onemocnění, které tak fatálně dnes ohrožuje celý svět... Radim Uzel je gynekolog, sexuolog, který proslul především jako popularizátor sexuologie. Publikoval mnoho populárních článků v tisku, rozhovorů, je autorem publicistických pořadů v rozhlase a v televizi. Zúčastňuje se mnoha přednášek a besed v oblasti sexuální výchovy. Na jaře v roce 2020 oslavil osmdesáté narozeniny a na podzim bohužel patřil mezi ty, kteří onemocněli nemocí Covid 19. Vzhledem k věku byl v ohrožené skupině a skutečně ho nemoc postihla velmi vážně, byl na hranici života a smrti. Nemoc začala nenápadně s pozdějším projevem ztráty chuti a čichu. Po třech dnech Radim Uzel však nemohl dýchat a dostal se na infekční oddělení Ústřední vojenské nemocnice, kde mu byl podáván kyslík a léky. Poté se cítil o něco lépe, ale palčivá bolest na plicích byla špatným znamením. Jeho vyšetření na interně ukázalo oboustranný zápal plic. Jeho stav byl těžký, nicméně se podařilo tento stav stabilizovat. Díky tomu může doktor pokračovat v popularizaci o osvětě v otázkách sexu. Radim Uzel přispěl za léta práce a účinkování v médiích k tomu, že se změnil i pohled na sex, který dříve byl třináctou komnatou. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Benigni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dramaturgie zcela slepá! Prvních pět minut řešíme kovid starého sexuologa a potom se vracíme do jeho dětství, abychom potom viděli jeho banální a zcela zpravodajsky natočený portrét, který známe z wikipedie. Nakonec se najednou opět zjevíme v závěru pořadu v kovidovém tématu. Opravdu směšně vystavěný pořad, jako by ho někdo násilně přestříhal. A ty vizuální podklady pod fotografie z 90. let jsou zcela nevhodné a starobylé. ČT píše, že je moderní a dynamická televize, ale tohle vypadá jak ohryzek od nahnilého jablka. Nemluvě o tom, jaká kýčovitá hudba byla v pořadu vybrána, to už tam měli dát fakt raději ticho. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době, kdy máme kovidu plné zuby, přidělává nám ČT s kovidem další starosti v podobě sebestředného Uzla. Teď bude jistě další série komnat o přeživších kovidu včetně Kopty a Čtvrtníčka? Ach Bože... Dokumentaristicky jinak celkem průbměrné dílko, alespoň to trochu vypadá jako dokument, narozdíl od jiných dílů. ()

Reklama

5tipes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zuzana Burešová je sympatická žena a vyrovnává v tomto dokumentu občasné nesympatie osobnosti pana sexuologa. Rozhodně se formou i kamerou jedná o jeden z lepších dílů, ale nemyslím si, že zrovna kovid do 13 komnaty patří. To bychom skutečně mohli natočit celou sérii komnat jen o celebritách, které se léčily s kovidem. Nechci samozřejmě zlehčovat zdraví stav pana Uzla, ve svých 80 letech vypadá obdivuhodně, ale obsahově se zde myslím velmi tlačilo na pilu a ty zpravodajské komentáře byly fakt dost křečovité. Dokumentu chybí hodně půvab, poezie, lehkost. Je to dost utažené do senzací, jakoby se snad jednalo o pořad z cyklu Gejzír. Komnaty v posledních měsících postrádají osobitost a jdou trochu proti dokumentaristickému řemeslu do suterénu prašivé publicistiky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama