Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2017), 27 h 54 min (Minutáž: 40–79 min)

Předloha:

James Patterson (kniha)

Hudba:

Chris Tilton

Hrají:

James Wolk, Nora Arnezeder, Nonso Anozie, Kristen Connolly, Billy Burke, Carl Lumbly, Isaac White, Brian Tee, Tamara Tunie, Shane Jacobsen, Han Soto (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na Zemi propukla vlna zvířecích útoků proti lidem. Jsou koordinované, zuřivé a ve většině případů smrtící. Skupina vedená zoologem Jamesem Wolkem má za úkol zjistit co a proč se děje a hlavně....jak to zastavit. (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Zjevně došly nadpřirozené potvory, tak musejí lidstvo ohrožovat chudáci zvířata. Většina ataků je debilní, tedy lidé s puškou se chovají jaksi nepochopitelně debilně - než bych lva odpráskl, nechám se sežrat? Ve jménu ochrany přírody? Polezu za čoklem s laciným plyšákem někam do temné uličky v cizí zemi? Pitomost se vrší na pitomost a já si nenechám znechutit těch pár zvířat, co mám ještě trochu ráda. Podprůměr. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem zajímavý, ale provedení je naprosto strašlivé. Nebýt sympatických postav a zvědavosti jak to bude dál, utnul jsem to už dávno.Na imbecilitu scénáře jsem dost alergický, a tady je ho v míře vrchovaté. Podivné zvraty v ději,nelogické nesmysly, chování postav...někdy vysloveně hrůza. Město terorizují zdivočelá zvířata, a armáda nikde, lidé navzdory nebezpečí nemají ani klacek a chodí temnými uličkami sami...Věznici se všemi dveřmi dokořán vyvraždí cca 6-8 vlků, ačkoliv by je pár lidí s tyčema umlátilo.Několik vojáků s automaty se nechá zmasakrovat pár leopardy. Nikdo nemá v ruce nic, nechává se překvapit, v džungli obklíčeni zvířaty, o kterých už vědí, že útočí na lidi se procházejí jako by se nechumelilo...A to i v pozdějších dílech. Někdy už jsem vysloveně na hrdinu poté, co pronesl větu typu " Jdu se projít," atd. řval VEZMI SI ASPOŇ KUDLU TY HOVADO! nebo ZAVŘI ZA SEBOU TY DVEŘE! O hlavní zápletce, která je šita horkou jehlou nemluvím, to jsem v rámci určité béčkovosti ochoten snést. Tohle všechno mi tak vadilo, že jsem to málem nedokoukal. Zkusím druhou sérii, ale nevím nevím. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím největší překvapení za hodně dlouhou dobu. Na začátku jsem si nebyl vůbec jistý jestli na Zoo mám vůbec koukat, po pilotu jsem byl trochu v rozpacích, říkal jsem si " dokoukám to vůbec" ? No a postupem času, jsem se zakoukal, oblíbil postavy a ke konci první série si říkal, že to je dobrý dobrý seriál. Ale ve 2 řadě to teprve začalo, drama se proměnilo ve scifi thriller, postavy jsem si oblíbil ještě více a když se ze světa stala postapokalyptická událost, tak jsem zoo začal milovat. No a ve 3 řadě, která nezačala nejlíp, ale postupem času se rozjela, a lidstvo už je na pokraji vyhynutí, tak je to místy tak napínavé, až člověka sere, že se to vše nedořeší v ten díl, na který zrovna kouká. Blíží se konec seriálu a stále mám rád všechny postavy a Mitche a Jamie miluji, to jsem snad ještě nezažil, že bych v seriálu měl rád všechny postavy.(krom geniality tipu Stranger Things) vždy se totiž našel někdo koho nemusíte, v Zoo ne ... no a záporák v podobě Abigail, tak to je prvotřídní pí*a, tu bodnout do krku a pootočit, ale záporáka by jste měli nenávidět. Zkrátka Zoo není nejlepší seriál, v podstatě to je takový nadprůměrný seriál a ty 4* si zaslouží .. Ale pro mě to je něco co mi sedlo a ty postavy jsem si vážně oblíbil, navíc je to fakt dobře napsaný, takže já musím hodnocení přidat a rozhoduji se mezi 4-5*. PROSTĚ JÁ TENHLE TÝM CHCI !!! / 4,5* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to působí tak, že za scénáristickým stolem sedí lidí kteří mají talent napsat rafinovaný vtip nebo záživný dialog, ale už jim dělá problém napsat ucelenější tvar o rozsahu celé jedné série. Tím spíš, když základní premisa tohodle seriálu je tak padlá na hlavu, že snažit se to udržet v jakš takš seriózní formě je téměř nadlidský výkon. Ve výsledku to není ani pro vegany mazlící se s delfínama, ani pro steakožrouty, ani pro romantiky, ani pro milovníky absurdního humoru... Je to taková pouliční směska která není ani kočka ani pes, trochu smrdí, není moc roztomilá, ale člověk je stejně tak nějak zvědavý jakou neplechu na sousedovic dvorku napáchá... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najväčším plusom ako prvej, tak druhej sezóny je tím sympatických hrdinov, ktorí držia pokope, navzájom si pomáhajú, vzájomne sa doberajú, hláškujú, občas sa pohádajú, ale nakoniec si kryjú chrbát aj za cenu straty vlastného života. Ďalším plusom sú samozrejme samotné zvieratá, ktoré sú často po vizuálnej stránke prevedené veľmi zle (najmä "hybridy" na konci druhej sezóny), ale sú použité v pôsobivých scénach (leňochod spôsobujúci zemetrasenia, had vyliezajúci z úst človeka...). Oceniť treba i nekompromisnú likvidáciu množstva postáv - hlavne druhá séria je nečakanou masakrou kladných postáv. Aj v druhej sezóne hrdinovia cestujú po celom svete, ale na rozdiel od prvej na to tentoraz majú parádne lietadlo s takmer neviditeľným kapitánom (!). Scenáre absolútne nedávajú zmysel (finále druhej série - megadôležitý "kontajner" preváža skupinka šiestich vojakov), ale ich nepredvídateľnosť divákovi umožňuje (po)zabudnúť na to. Potešili ma aj kvalitné koncové cliffhangery oboch sérií. Bohužiaľ, tretia séria ma sklamala a i vinou jej mizerných (ne)kvalít musím nakoniec celkové hodnotenie tohto seriálu z pôvodných 80% znížiť na 60%, pretože tretia sezóna napáchala skutočne príliš veľké škody na to, aby sa to dalo ignorovať. Už prvé dve nemali s realitou veľa spoločného, oproti tretej však pôsobia ako seriózny dokument z Discovery. Množstvo (zlého) CGI (hybridy), množstvo nových postáv (ktoré sú nudné), množstvo starých postáv (ktoré sú stále fajn, ale už to nie je to, čo to bývalo), apokalyptický rozmer tomu nič moc nedal, telenovelové scenáre plné absurdných twistov, no proste celá tretia sezóna je jedna obrovská hovadina. Ale, paradoxne, i vďaka tomu sa bavíte (pretože skutočne netušíte, s akou obskúrnosťou sa scenáristi vytasia o minútu neskôr). Pre mňa každopádne sklamanie. Tretia séria sa vydala o dosť iným smerom, ako prvé dve, čím nepochopiteľne zariskovala a doplatila na to - štvrtá séria nebude. Tretia sa končí cliffhangerom, ktorý teda zrejme už nikdy nebude vysvetlený. ()

Galerie (330)

Zajímavosti (4)

  • Pre tvorcov bolo nanajvýš dôležité, aby zvieratá pôsobili vierohodne. Na pľaci sa vystriedali dve tisícky živých zvierat. (krasomama)
  • Prvé, čo sa Kristen Connolly spýtala producenta po prečítaní scenára, bolo, ako natočia scény s levmi. Šokoval ju odpoveďou, že proste privedú živé levy. (krasomama)
  • Tvůrci původně plánovali natočit 5 sérií s dalším možným prodloužením, nakonec byl však seriál v roce 2017 po 3 sériích zrušen s otevřeným koncem kvůli nízké sledovanosti. (patrik1177)

Související novinky

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

10.08.2020

V roce 2017 Netflix uzavřel smlouvu s komiksovým spisovatelem Markem Millarem, která v podstatě streamovacímu gigantovi zajišťuje práva předělávat originální komiksy slavného spisovatele do filmové… (více)

Reklama

Reklama