Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové musí ustoupit starému, to je zákon, který se vztahuje i na bující město, jež pohlcuje svým růstem okolní vesničky, kdysi dávno daleko od centra. Takový osud čeká i běloruskou ves Bílé Rosy. Její obyvatelé se přestěhují do paneláků, jejich starosti se od malých venkovských hospodářství upnou zcela jiným směrem, vzájemné vztahy se zpřetrhají nebo nabudou zcela jiných podob. Jedním z těch, kteří přijímají změny filozoficky a se smířením, je i otec tří dospělých synů Fedos. V souvislosti s velkým stěhováním se snaží vyřešit rodinné vztahy a mnohé problémy dospělých synů řeší za ně, pochopitelně ne vždy způsobem, který se u nich setkává s pochopením. Z toho vyplývají humorné, často však i vážné a hlubokomyslné situace. (mibara)

(více)

Recenze (3)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Jemná lyrická komedie, či spíše jen lehce úsměvný film o staříkovi, který má určité starosti se svými třemi dospělými syny. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Přestěhovat lidi, co byli dosud zvyklí žít v přírodě (těžit z ní zeleninu, brát v lese lesní ploty a hříbky atd.) do paneláků, to není snadné. Děti, ty už to berou snadno, už je to další generace, ale ti, co je jim jeich životní styl pozměněný, tak ti trpí, ti se s tím těžko vyrovnávají. Škoda, že takové filmy je třeba si dneska shánět skoro nelegálně, protože nešmakují pro svět reklam, pro svět dnešních diváků, kteří se naučili už moc nemyslet a jen brát. Velké sociální téma! ()

Reklama

Reklama