Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vskutku masakr. Dechberoucí akce, pro níž nejsou tabulky. Lepší i než mistrovský Hard-boiled. Woo nikdy nevypadal tak "filmově" a nesypal náboje do soupeřů s takovou energií a jistou rukou nepřekonatelného režiséra. A i příběh mě docela zasáhl, přestože asijské emocionální vypjatosti zrovna neholduju (viz třeba Lepší zítřek). Prostě paráda, kterou jsem si s chutí šlehl hned dvakrát po sobě. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

John Woo de facto vytvořil subžánr heroic blooodshed, ve kterém jsou desítky mrtvých lidí (zastřelených v precizně komponovaném krvavém baletu s efektně zdůrazněnými detaily a okamžiky v podobě zpomalených záběrů) jen "vedlejším produktem" emotivních dramat o cti, mužském přátelství a touze po vykoupení. Woooův nejkrásnější film inscenuje jednu úchvatně natočenou scénu za druhou, jeho hrdinové jsou vlastně samurajové s váženým kodexem cti, a film (podobně jako v pozdějším Hard Boiled) dělá rozdíly mezi padouchy, kteří jsou samurajové, a padouchy, kteří kodex bezuzdně porušují. Extrémně antihollywoodský konec filmu ještě zesiluje jeho emocionální dopad... Hlavní roli filmu ztvárnil Chow Yun-Fat, který zde svou roli ušlechtilého zabijáka s dvěma zbraněmi v rukou a párátkem v koutku úst dovedl k dokonalosti. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný divák pro Johna Woo. Opravdu pamětihodnou přestřelkou byla ta závěrečná, ale jinak nemohu říci, že by mně nějaká jiná scéna "dostala do kolen". Ani samotný příběh mně nijak citově nezasáhl, spíš mně zaujala naivita se kterou ho Woo napsal. V tomhle ohledu hraje prim to těžko uvěřitelné hluboké přátelství policisty a profesionálního zabijáka. Pro mně byly charaktery postav nevěrohodné, stejně jako repliky, které občas pronášely a motivy jejich jednání. To je potom těžké se do takového filmu zamilovat, i kdyby měl sebevíc vražednější tempo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší Zítřek a hned za ním Killer. O mrňavý kousíček, možná jen o pouhou prvotnost dojmu. Osudy a vztahy postav rozkreslené jako v Bullet In The Head, ale bez jeho nemístně přehnané akce, Chow Yun ve vrcholné formě, skvělá práce s kamerou, prostě bez debat špička filmografie pana Johna Woo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priaznivci Johna Woo sa delia na "killerovcov" a "hardboiledovcov". Ja som teda killerovec. HB je síce omnoho lepšie po technickej stránke a má vymakanejšie akčné scény (a takisto väčší bodycount), ale Killerova melancholická atmosféra a osudovo tragické vyznenie ma predsa len dostávajú viac. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hollywood se má z čeho učit jak má vypadat správný akční film plný výborných scén, které nenudí a nutí stále diváka sledovat obrazovku. Zřejmě nejlepší Wooův film co jsem měl možnost vidět. Yun-Fat Chow se zbraní v ruce k sobě patří jako samuraj s mečem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $2,340,425║ Ďalší krvavý nárez od Johna Woo! /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kam na Johna Woo s nějakou scénáristickou kvalitou? Je pravda, že při poslechu dialogů vážně hrozí, že povahy subtilnější a náchylnější k estetické kráse jazyka dostanou psotník, ale co si budeme namlouvat, ono stejně jde jen o to propojit další a další fenomenální akční scény "jeden / dva proti třiceti a více". Odmyslím-li si dialogy, tak všechno ostatní šlape na 100% a i charaktery se poměrně dost povedly. Killer má typickou atmosféru hrdinského krveprolití, takovou tu sladkobolnou, melancholickou, přislazenou "casio-soundtrackem", který jakoby se chtěl inspirovat naléhavostí Ennia Morriconeho. Samozřejmě to dopadne, jak to dopadnout musí, čili neslavně z hlediska rejpala a naprosto adekvátně z hlediska spokojeného diváka. Ujetá muzika sedne k turbo tempu vyprávění i naivnímu ventilování emocí. Killer dokonale šlape, vše je v dobrém poměru, ta naivita a sladkobolnost. Choreografie přestřelek během 111 minut ukáží všechno, z čeho dodnes žije akční hollywoodská provenience, pomře několik desítek bastardů, hrdinové z obou stran zákona se pobaví o přátelství a nakonec bok po boku předvedou, zač je toho krveprolití i z vlastních žil. Máte rádi Hong-Kong? Potom musíte mít rádi Killera. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo pro mě dvěma filmy pro mě potvrzuje svoje úžasné vlastnosti. Krvavý akční nářez jménem Hard Boiled a romantická opera plná střílení Killer. Oba tyto filmy jsou Woo-ovi vrcholi. Pro mě v zábavnosti vede Hard Boiled, protože v celém filmu není hluché místo a krev tu stříká neustále. Kulky létají a zabíjejí stejně jako Yun- Fat Chow předvádí své střelecké dovednosti. Killer oproti tomu je neuvěřitelně kvalitním filmem, který k akčnímu obsahu přimontoval romantickou linii, která ve výsledku je tou hlavní. Příběh lásky nájemného vraha a jeho náhodné oběti je dotvářen kulkami a krví. Dva rozdílné filmy plné podobných herců a se stejným režisérem. Tak jako tak je Killer jednoznačně prvotřídní film, který má větší podtext než by se mohlo zdát. PS: Jestli někdy john vynechá své slavné holubice míru asi ten film nebudu milovat :) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

V rámci akčního žánru naprostá jednička - k tomuto filmu není co dodat. Kdybych měl někomu neznalému filmovým žánrům vysvětlit co je to akční film, bez zbytečných řečí bych mu radši pustil tento snímek .... pak by pochopil ((: ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavý je ve filmu koncept přestřelek: Všechny jsou pojatý jako kung-fu, kde údery a kopy nahradilo olovo, ovšem vše ostatní, neboli rozmístění hrdinů a padouchů a jejich pohyb a nabíhání a chování ve scéně, zůstalo jako u klasické mlátičky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další skvělá akční klasika, která se mi líbila i o něco více než Hard Boiled, ale zase o něco méně než Full Contact, ve všech zmíněných však hraje Yun-Fat Chow, který je bezpochyby akčním tahounem Hong Kongu. Akce se skládá pouze z přestřelek, které jsou na svou dobu velmi slušné, protivníci padají jako švestky, krev poměrně slušně stříká a závěr v kostele je definitivní highlight, ovšem tohle není jen o akci má to i hezký příběh a určitou hloubku, takže jednoznačně doporučuji. Klasika jak víno, jejíž kvalitu mohu pouze potvrdit. 75 % ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kterak se elitnímu, nájemnému vrahovi skrze pokání dostane milosti Ducha svatého a povolá jej k sobě náš Pán. Těžko uvěřit, že všechnu tu symboliku s holubicemi, rozstřelenou bohorodičkou či kostelem myslel režisér vážně. Pouze cítím, byť nevím, že ano. Pokud někdo otevře ústa, lze očekávat, že mu z nich vyleze růžové hovínko. Všechny ty řeči o přátelství připomínají zamilované řeči z třetiřadých slaďáků pro děvčátka ve věku kolem první menstruace (proto je v tom filmu asi tolik krve), div, že si Chow Yun-Fat s Dannym Lee nedají francouzáka. Skutečně to mezi nimi sexuálně jiskřilo více než směrem k osleplé zpěvačce. +++++ Woo je zřejmě posedlý ohroženými dětmi. Tři filmy jsem od něj viděl, ve dvou z nich používá záchranu dítětě před deštěm kulek jako indikátor správňáckosti hrdinů. Přímočařeji to říci snad ani nejde. Absurdní na záchranářství ve Wooově podání je, že klaďas je obvykle jediným cílem kulek pro záporáky. Nevím tedy, nakolik se jedná o zachraňování nevinných kolemjdoucích, kolemzpívajících a kolemsihrajících nebo použití lidského štítu. Logika však nemá místo ve filmech hongkongského mistra ani ve scénách, které (snad) docela umí, přestřelkách. +++++ Nejlepší střelci jsou jako malíři či sochaři, svými štětci-dláty-pistolemi komponují prchavé kompozice škubajících se těl, cákanců krve, roztříštěného skla, rozlámaného dřeva, prýskající omítky. Namísto plátna se na těla napíná bělostná tepláková souprava - na ní krev lépe vyniká. Aby estetika otvory po kulkách unikající duše dostala čas rozněžnit divákovy žlázy s vnitřní sekrecí, pomáhá jim Woo zpomalovačkami. Rychlo(p/m)alba nějakou ochotnou oběť naběhnuvší před hlaveň vždy najde, šéf, jenž poslal na smrt již desítky podřízených disponuje nezpochybnitelnou autoritou a neomezenou zásobou poskoků. Ze své rezidence vidí Hong Kong jako na dlani (ano, občas tam je pěkná kamera, v tom filmu). +++++ Podzemní garáže, komornější přestřelky, člun, město, to vše mi nakonec bylo nejmilejší. Jinak bych půl filmu trpěl a půl se smál. Ta nekompromisní přímočarost, duchovnost Strážní věže a sladkobolná buddy romantika by na mě byla přepříliš. Silné **. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V přímém srovnání o třídu lepší než Hard Boiled. Woo totiž místo nekonečných (byť jakkoli efektních) přestřelek střídá souboje kratší, ale o to údernější s jednoduchým a naštěstí silným nosným příběhem. Navíc Chow Yun-Fat je lepší jako drsný zabiják než jako drsný policajt. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Inferno! John Woo, Tsui Hark a Chow Yun-Fat v legendárnej šikmookej nakladačke plnej lietajúcich holubíc, spomalených záberov, drastických kaskadérskych výkonov, litrov umelej krvi a chlapských kamarátstiev natoľko vášnivých, až sa bavíme o homosexualite. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzasadnejsich akcnich filmu a druhej nejlepsi film Johna Woo. Prakticky od zacatku do konce to je jedna prestrelka za druhou, kazda nejak originalni a pekne krvava. A do toho misty sice trochu naivni, ale v akcnim zanru nadprumernej pribeh. Jen to pratelstvi killera a poldy bylo neverohodny. A Yun-Fat Chow tu hraje nejlip, co jsem ho zatim videl. Totalni rezba. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Killer má všechny atributy nahoře vypsané a je to opravdu klasika akčńáků, kde po pěti minutách přestávám počítat mrtvolky a vytáhnu si jen hlavní kostru děje, kolem které se to všechno točí, plus trochu romantiky a s neuvěřitelně dobrým srdcem zabijáka Jeffreyho je to koukatelné přesně na ten čtverec. Yun Fat Chow je už můj starý známý a tak jsem ráda tenhle snímek oprášila, abych se na toho fešáka mohla po delší době zase mrknout. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Chlapská láska s toxickou akcí, nezřízenou choreografií a nejhlubším scénářem, který se na akční film dal naroubovat. ()

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama