Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podivná rodinka Herculesových sa nasťahuje do domčeku po drogovom dílerovi netušiac, že v pivnici domu sa nachádza vstupná brána do šiestej dimenzie, kde vládne trpasličí kráľ Fausto a jeho tyranská manželka, keď sa zvedavá Frenchie Herculesová po návrate domov prepadne do "zakázanej zóny", jej brat Flesh s hluchonemým Grampsom sa ju rozhodnú zachrániť. Do Frenchie sa zamiluje kráľ Fausto, čo nestrpí žiarlivá kráľovná. Do šiestej dimenzie sa napokon dostane celá rodina Herculesových a kurací chlapec Squeezie. Všetkých čaká bláznivé dobrodružstvo. Muzikálová sci - fi komédia kapely The Oingo Boingo bratov Elfmanovcov nekladie dôraz na jednoduchý a bizarný dej, ide o šialený výlet do ľudskej predstavivosti. (Jordan)

(více)

Recenze (21)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ujetá papundeklová (& tu a tam animovaná) anarchie. Tady nikoho nezajímá, že královně vypadla koza, že stěny podzemí vlajou, že nůž ve stehně jednou je a jednou neni... A nejenže to nikoho nezajímá, ale ještě se v tom tvůrci vyžívají. Veselá a hravá polonahá děvčata, princezna ve spoďárech, žáby, trpaslíci, zmalovaní negři, chlapec-slepice, zpívající Satan v bílym kvádru... Zkrátka nadmíru vkusný našlápnutý mix všeho možného od Pythonů po Waterse (a ú/rodná půda pro jednu z nejlaskavějších kapel všech dob - Oingo Boingo - jako bonus). Ryzí kult. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si myslel, jak ten Danny Elfman dostával při spolupráci s Timem Burtonem křídla. Teď už vím, že to byly okovy, které tohoto démona stáhly do naší trudné reality z oné rozjíveně nonsensové šesté dimenze, kde předtím řádil se svým bratrem. "Forbidden Zone" je gejzír ryzí kreativity nespoutané logikou, racionalitou či vkusem. Naopak vše je zde podřízeno absurditě, karikatuře, dekadenci a volným asociacím. Psychedelie nepotřebuje barvy, stačí jen větší než malé množství imaginace a svobody. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dokonale ulítlý muzikál, držící pohromadě hlavně díky skvělým písničkám Dannyho Elfmana. O jeho kapele Oingo Bongo jsem zatím jenom četl a teď nastal ten pravý čas to napravit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ouuuu. Hodnotiť? Komentovať? TOTO? Budiš. 60% a komentár, že je to neskonalá bizarnosť a absurdnosť ťažko popísateľná slovami a číslami. Kto nevidel, netuší, o čo ide, kto videl, asi tiež nie. Ale bol som spokojný... ak sa to dá vôbec takto povedať. (Danny je božský!) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že v relativně krátké době po zhlédnutí The Sinful Dwarf se mi dostane pod ruku další film, ve kterém si úchylný trpaslík vydržuje sexuální otrokyně, i když tentokrát je to spíše ve stylu papundeklové Alenky v říši divů. Bratři Elfmanové museli při natáčení na něčem hustě frčet, jinak nevím, jak se tenhle surrealistický mix filmového nevkusu mohl zrodit. Objektivní hodnocení tohoto obskurního muzikálu je zhola nemožné. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový nadšenecký počin rodiny elfmanových a kapely the oingo boingo je jednou veľkou surealistickou bizarnou cestou do šiestej dimenzie, guláš zvrátených vtipov, úchylných charakterov, perverzných scénok a politicky nekorektného humoru, šialených kostýmov a kulís a všetkého podobného, čo postpunková alternatívna kapela podivínov môže nasúkať do filmu, ktorý neberie ako vážne umenie ale ako jednu veľkú zábavu. určite pre užšiu cieľovú skupinu. Princezná je super :) Satan Danny Elfman skvelý a pieseň do tituliek báječná. A radosť odsledovávať všetky možné vplyvy ako je Gilliam a Monty Pythoni, Lynch, Alice Cooper, slapstick comedies a kopec iných . . . ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jde poznat, že celý ten děj byl do filmu implantovaný jen proto, aby spojil dohromady jednotlivá hudební čísla, přesto se mi líbil víc. Inu já a muzikály. Má to něco z Young Ones (i hudebně), leccos z TROMy, dějové pojidlo a la zběsilá improvizace Adventure Time a všechno je to zpracované sympatickým hala bala způsobem. Když to uvidím znovu s více uřvaných zvukem, možná přihodím hvězdu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Rodinka Elfmanů, tedy pardon Herkulesů se přistěhuje do jednoho domu - zní to hezky? Hororově? No nebojte a bude hůř. Varování - všem normálním uživatelům - toto není film pro vás!!!!! Nejlepší dvojice: Princezna a Žabák. Jo a ještě bratr René, tedy sestra René - jo je to zmatek. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

S nulovým rozpočtem natočený film, který vznikl jako "vedlejší produkt" novovlnné kapely bratrů Elfmanových "Oingo Boingo" (která měla údajně složené muzikálové songy, ale chyběl jim k nim muzikál). Bývá často přirovnáván k "Rocky horror picture show", ale stejně tak se dá mezi vlivy zařadit třeba John Waters, možná i trochu David Lynch a určitě němé grotesky. Animované sekvence zas nezapřou inspiraci v Terry Gilliamovi. Každopádně jde o hodně ujetý a "politicky nekorektní" film. Pokud chcete, aby vás film pobavil, musíte si nejdřív zvyknout, že všechny postavy (ať už jde o rodinu Herkulesových nebo obyvatele šesté dimenze, která se nachází u Herkulesů ve sklepě) jsou nadstandardně šílené. Prim hrají trpasličí král šesté dimenze Fausto a jeho manželka (hraní Herve Villechaizem a Suzan Tyrrellovou, která byla jeho družkou i ve skutečném životě !!!), ale ani ostatní "herci" (z větší části členové a přátelé skupiny Oingo Boingo) se nedají zahanbit. Všechno drží pohromadě díky skvělým písním bratří Elfmanů (oba mají ve filmu minirole - Richard jako královnin masér a Danny jako zpívající Satan). Forbidden Zone není rozhodně film pro každého, ale příznivci podivných filmů se na něm jistě dostatečně vyřádí. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

V řadě yuppie muzikálů mi při srovnání s Tommym, Alice in Wonderland: An X-Rated Musical Fantasy anebo Rocky Horror Picture Show přijde Forbidden Zone nejvtipnější a nejpříjemněji natočená. Hudba je skvělá, skvělá!!! Nikde se to nezastaví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film pro každého a při jeho sledování jsem si říkal, jestli jsem už viděl něco divnějšího. Popravdě si nejsem jistý, jestli ano, nebo ne. Můžete si však být jistí, že tohle je nevšední zážitek, který vás ale dovede okouzlit svou bizarní nápaditostí. V tomhle ohledu prostě funguje a zaslouží si alespoň ten lehoučký nadprůměr. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Hudba je skvělá, animace super, nápady dobrý, má to spád, ale ta křečovitá stylizace mě většinu času (když se nezpívá) spíš nebavila. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy Rocky Horror Picture Show? Dobrá šílenost, co? Tak se připravte na podobně spanilou jízdu do Zakázané zóny! Do světa, který obývají nejrůznější bytosti a stvoření, jejichž hlavním jmenovatelem je hodně svérázná ujetost. V Zakázané zóně se hodně zpívá, tancuje, souloží a vůbec provádějí činnosti, které jsou lidem tak příjemné. Tak co, přidáte se taky? Titulky naleznete zde. 85% ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná muzikální ujetost zapadající do stejné škatulky, jako Rocky Horror Picture Show a filmy Johna Waterse. Výborná hudba "Elfmanovy" kapely Oingo Boingo, totální nasazení "neherců" a bezkonkurenční vizuál, který lze s úspěchem použít jako vizualizaci pro jakoukoliv rozjetou párty :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

To si takhle stáhnu nějaké sci-fi a dostane tohle. Sci-fi to není v žádném případě, je to úchylný, napůl kreslený muzikál, který je pro mě nehodnotitelný. Před lety se mi podobné nezávislosti líbily, dneska nad tím kroutím hlavou. Za pěkný kozy princezny, slizkého trpaslíka, přestřelku ve škole a pár písniček 3* ať tomu nekazím hodnocení. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to komplikovaný. Má skvělé Elfmanovy Oingo Boingo písně, dost dobrých vtipů, skvělou scénku s přestřelkou ve škole a scénu s Danny Elfmanem jako Satanem. Ale zároveň je v něm dost věcí, které by v dnešní době naprosto neobstáli (překvapuje mě, že teda obstáli v těch osmdesátkách) - hlavně ten neironický blackface v prvních minutách a postava gay/trans dvojčat. Fakt doufám, že to někdo na Twitteru neobjeví a neřekne si o bratrech Elfmanových "I will ruin this guy his whole career". Danny se evidentně podle bonusů na DVD od mistrdíla svého bratra Richarda trochu distancuje. Avšak jeho písně jsou to, co z tohohle tripu dělá dobrý film. Bez nich by to hodnocení asi o dost bylo horší. Songy jsou fakt chytlavý a je tu dost kreativity, aby to vydrželo těch 70 minut. A jako studie v tom jak se dá udělat stylizovaný film za málo peněz je to taky fajn. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Tak teď už můžu směle prohlásit, že jsem viděl snad vše a Hororová Rockyho Show je oproti tomuhle přímo nevinné dílo. Sklepní dveře vedoucí do jiné dimenze odkrývají svět, na který budete těžko připraveni. Liliputí král v zálibě malování obrazů sado-maso hrátek a šmírování svých vězeňkyň, královna vyžadující přímo ty sado-maso hrátky, princezna pobíhající celou dobu nahoře bez, žalář se stepujícím žabákem ve fraku, jódlující boxeři, komparzisté v bílých slipech, travesti učitel střílející ve třídě po studentech samopalem a papundekl kam se podíváš. No, a jelikož fantazii (a zvrhlému vkusu) se meze nekladou, tak jako lustr nad královským stolem je zavěšený polonahý gymnasta svírající zapálené svíčky (naštěstí jen ve svých končetinách). A to jsem vypsal pouhý zlomek toho, co tahle zhulená verze Čaroděje ze země Oz, spolu s montypythonskými kolážemi, nabízí. Plus soundtracková prvotina jednoho z nejuznávanějších skladatelů, který se představí i jako samotný Satan, tomu nasazuje korunu. Fakticky, hudební vložky jsou něco neskutečně ujetého a k vyznění tohohle braku dokonale pasují. Ale varuju, že bez nutného posilnění alkoholem, to bude se sledováním hodně těžké. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl film poprvé, tak ve mně převládaly spíše negativní pocity, přišlo mi to jako velmi laciná středoškolská show. Po pár týdnech jsem se k němu vrátil a s odstupem se mi začal líbit, respektive jsem se vracel k dobrým scénám. Dominantou tohoto filmu je Elfmanova hudba, neskutečně kvalitní a nadčasová, tento počin byl hádám pro Dannyho odrazovým můstkem. Zbytek podle mého názoru za moc nestojí, ale aspoň se člověk může pobavit u podivně ujetého snímku. ()

Reklama

Reklama