Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podivná rodinka Herculesových sa nasťahuje do domčeku po drogovom dílerovi netušiac, že v pivnici domu sa nachádza vstupná brána do šiestej dimenzie, kde vládne trpasličí kráľ Fausto a jeho tyranská manželka, keď sa zvedavá Frenchie Herculesová po návrate domov prepadne do "zakázanej zóny", jej brat Flesh s hluchonemým Grampsom sa ju rozhodnú zachrániť. Do Frenchie sa zamiluje kráľ Fausto, čo nestrpí žiarlivá kráľovná. Do šiestej dimenzie sa napokon dostane celá rodina Herculesových a kurací chlapec Squeezie. Všetkých čaká bláznivé dobrodružstvo. Muzikálová sci - fi komédia kapely The Oingo Boingo bratov Elfmanovcov nekladie dôraz na jednoduchý a bizarný dej, ide o šialený výlet do ľudskej predstavivosti. (Jordan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy Rocky Horror Picture Show? Dobrá šílenost, co? Tak se připravte na podobně spanilou jízdu do Zakázané zóny! Do světa, který obývají nejrůznější bytosti a stvoření, jejichž hlavním jmenovatelem je hodně svérázná ujetost. V Zakázané zóně se hodně zpívá, tancuje, souloží a vůbec provádějí činnosti, které jsou lidem tak příjemné. Tak co, přidáte se taky? Titulky naleznete zde. 85% ()

DDT 

všechny recenze uživatele

S nulovým rozpočtem natočený film, který vznikl jako "vedlejší produkt" novovlnné kapely bratrů Elfmanových "Oingo Boingo" (která měla údajně složené muzikálové songy, ale chyběl jim k nim muzikál). Bývá často přirovnáván k "Rocky horror picture show", ale stejně tak se dá mezi vlivy zařadit třeba John Waters, možná i trochu David Lynch a určitě němé grotesky. Animované sekvence zas nezapřou inspiraci v Terry Gilliamovi. Každopádně jde o hodně ujetý a "politicky nekorektní" film. Pokud chcete, aby vás film pobavil, musíte si nejdřív zvyknout, že všechny postavy (ať už jde o rodinu Herkulesových nebo obyvatele šesté dimenze, která se nachází u Herkulesů ve sklepě) jsou nadstandardně šílené. Prim hrají trpasličí král šesté dimenze Fausto a jeho manželka (hraní Herve Villechaizem a Suzan Tyrrellovou, která byla jeho družkou i ve skutečném životě !!!), ale ani ostatní "herci" (z větší části členové a přátelé skupiny Oingo Boingo) se nedají zahanbit. Všechno drží pohromadě díky skvělým písním bratří Elfmanů (oba mají ve filmu minirole - Richard jako královnin masér a Danny jako zpívající Satan). Forbidden Zone není rozhodně film pro každého, ale příznivci podivných filmů se na něm jistě dostatečně vyřádí. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že v relativně krátké době po zhlédnutí The Sinful Dwarf se mi dostane pod ruku další film, ve kterém si úchylný trpaslík vydržuje sexuální otrokyně, i když tentokrát je to spíše ve stylu papundeklové Alenky v říši divů. Bratři Elfmanové museli při natáčení na něčem hustě frčet, jinak nevím, jak se tenhle surrealistický mix filmového nevkusu mohl zrodit. Objektivní hodnocení tohoto obskurního muzikálu je zhola nemožné. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si myslel, jak ten Danny Elfman dostával při spolupráci s Timem Burtonem křídla. Teď už vím, že to byly okovy, které tohoto démona stáhly do naší trudné reality z oné rozjíveně nonsensové šesté dimenze, kde předtím řádil se svým bratrem. "Forbidden Zone" je gejzír ryzí kreativity nespoutané logikou, racionalitou či vkusem. Naopak vše je zde podřízeno absurditě, karikatuře, dekadenci a volným asociacím. Psychedelie nepotřebuje barvy, stačí jen větší než malé množství imaginace a svobody. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film pro každého a při jeho sledování jsem si říkal, jestli jsem už viděl něco divnějšího. Popravdě si nejsem jistý, jestli ano, nebo ne. Můžete si však být jistí, že tohle je nevšední zážitek, který vás ale dovede okouzlit svou bizarní nápaditostí. V tomhle ohledu prostě funguje a zaslouží si alespoň ten lehoučký nadprůměr. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama