Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (665)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stále to mám rád, pretože je to Mission Impossible a má to štýl, ktorý. Príbeh nie je zlý, ale ani struhujúci taktiež záporáci, či niektoré postavy sú nevýrazné. Prvá Mission Impossible mala grády, adrenalínové akcie a skvelý dej. No tu do druhého pokračovanie moc toho neostalo. Dokonca mám námietky aj proti hudbe Hansa Zimmera, nie že by bola zlá, kvalitná určite je, však je to predsa Zimmer, ale ta hudba sa mi skôr hodí do Gladiátora. A čo sa týka štýlu režiséra Johna Wooa, tak to je presne jeho štýl, akčná stránka mu ide, ale tých spomalovačiek tam bola hromada aj na mňa a to ich mám rád. Celkovo keď to zhrniem, tak sa jedná o lepší akčný film s dobrými akciami, slabým scenárom a klasickým Cruisom. 70% - 3* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce lehké zklamání. I když se kvalita výrazně nezvedla ani nepoklesla, šance a potenciál tu byl velký, proto mírné zklamání. Tom Cruise v roli Ethana Hunta je skvělý a nejde mu vyčíst jedinou chybičku. Bohužel jeho soupeř není tolik zajímavý. Dougray Scott na to prostě nemá a působí jako levnější verze zloducha, který by měl konkurovat super agentovi. Krom záporáka film kazí právě pan režisér. Křečovitý, ohraný, stereotypní a zdaleka ne tak bombastický styl jako ve Face off. John Woo stárne a jeho nápady ztrácí na kvalitě. Opět lze říct, že se snaží o svůj akční balet se vším všudy, od zpomalených záběrů až po velmi cool vzhled, ale tentokrát je tím zabíjen celý obsah. Některé části scénáře by taky mohli být přeškrtány a super masky všech agentů, kteří si je vyrábějí snad doma v koupelně už jsou taky stará škola. MI 2 není tak dobrý, jak mohl být, ale styl, Cruise a hudba film drží ve slušném průměru. Po několikátém shlédnutí se celkové dojmy zvedli z 2 na 3 hvězdičky, Ethan si to zaslouží (a nechci ho mít za zády:)). ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě vnímam ten rozkol mezi jedničkou a dvojkou, ale když jsem dříve na ten díl koukal, nechápal jsem moc ten nadměrný hejt a když jsem si to teď po letech zopakoval, přijde mi to jako naprosto kompetentní film, možná s podivnými akčními pasážemi ve stylu Johna Woo, což se po tom fiasku ukázalo jako slepá větev. A Thandiwe Newton je tu úplně neskutečná, škoda, že si polozabila kariéru, když vzpomínala na svoje zážitky s Cruisem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Woo tomu dodáva over-the-top pompéznosť (holuby!) a je tu oveľa viac akcie než v jednotke, no príbeh je stále mizerný, záporák úplne hrozný a gumové masky a podobné zvraty sa nehodia k relatívne vážne sa tváriacemu zvyšku filmu. K tomu ešte lacná romantická línia a kilo sentimentu na záver. Blech. Ale Hans Zimmer riadne dáva (pripravuje sa na Dark Knighta) a Tom Cruise je frajer. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible jednička mě příjemně překvapila. Jak svými dvěma mistrovskými scénami v CIA a v tunelu, tak svým krásně překombinovaným dějem, ve kterém se sám divák cítil jako špión, i celkovou atmosférou seriálu. To všechno ve dvojce chybí a navrch přidává hudbu Hanse Zimmera (ehm), patos, trapnou akci, nudu a motorky. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Scenárista Robert Towne řekl, že děj byl do značné míry vytvořen okolo akčních scén, které si John Woo přál natočit. (LukeN73)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 215,4 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 546,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama