Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (666)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fantasticky natočený akčňák od mistra nad mistry Johna Woo. Děj není podstatný a zápletka sama o sobě je prakticky vycucaná z prstu a to se všemi nelogičnostmi a scénáristickými kiksy, co k tomu patří. Akce je ovšem natočená tak dokonale, že se nedá jinak, než všechny negativa odpustit. Woo má neuvěřitelný cit pro obraz a barvy (Sevilla, záběry v poušti, přestřelka v BioCyte). Neujde mu žádný detail a dává si záležet způsobem nevídaným. Ukázkou precizně provedeného řemesla je pak přestřelka v patrové budově, která je jednoduše dechberoucí. A to nejen svou dynamikou, ale vůbec celkovým vizuálním pojetím (jiskry, nasvícení, kamera). V tomhle je Woo skutečně nejlepší a to je hlavní lákadlo filmu. Jako druhá a třetí věc, kvůli které dávám plný počet, je jednak geniální atmosferická hudba a dost možná jedna z nejkrásnějších žen jakou jsem kdy viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $215,409,889Tržby Celosvetovo $546,388,105║ John Woo miestami vytáča akciu na plné obrátky až to je neúnosné a zbytočne "smiešne" preplácané, veru mal aj omnoho lepšie akčné časy než tu. Príbeh dosť kolísavý, strieda lepšie momentky z poslabšími. Nuž scenár bol opäť slabunký ako pri prvej časti, ani sa nečudujem že z tých niekoľkých scenáristov tohto filmu už nikto nepísal nič pre väčšie kino projekty. Film v mnoha ohľadoch zachraňuje nadmieru výborná hudba(Hans Zimmer), tá fakt stojí za to a asi hlavne kvôli nej sa vraciam občas(raz za 5rokov) k tomuto filmu. Len o kvapku zábavnejšie nez prvý dieľ. /videl v kine: 50%/ ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Film mal spád, mal i dostatočné množstvo akčných scén i napätia a takisto hudba výborne zapadla do deja. Čo sa mi však nepáčilo, bola klasická hollywoodská záverečná guma ( umelé naťahovanie konca filmu ) ktorá značne znehodnotí predchádzajúcu snahu ..... Thandie Newton vôbec nie je erotický prízrak a mne sa zdá, že ani nepatrí k herečkám . Jej výkon bol úplne bezduchý . Takisto neviem, akú sumu museli pripočítať Anthonymu Hopkinsovi, za to, aby si zahral tých cca 5 minút filmu ... Tie 4* za akciu , inak by som bez rozmýšľania udelil hviez len tri . ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách, kde si Tom Cruise doslova pohrává se skálou a vysmívá se tak všem horolezcům, nám musí být jasné, že něco nebude v pořádku. M:I-2 vsází na jakýsi teenage styl vygradovaný až do absurdity, všechny postavy jsou přehnaně cool, technologie přehnaně futuristické, ale hlavně všechny akční momenty jsou tak těsné a náhody tak nelogické, že pojem "z prdele klika" zde nabírá zcela nový rozměr. Špionážní atmosféra i s veškerým napětím je v tahu, scénář je slabší a jedinou režisérskou vychytávkou zůstává slow motion, z celého Cruisova One-man-show se tak stává jen pouhá nenáročná, odpočinková zábava na zrelaxování po rušném dni... Což ovšem nemusí být úplně k zahození. 5/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Základním problémem Ethana Hunta je fakt, že není schopný nalézt svojí identitu. Ani osobní, ani žánrovou. Zatímco De Palma šel cestou akční špionky, John Woo vykročil po stezce jemu tak familierně známé: po stezce akčního filmu. Jenže ta je scénáristicky tak rozbitá, tak zasypaná kamením a hlušinou, že zhruba první půle filmu je naprostý otřes. Úroveň dialogů je na úrovni nezáměrného absurdního dramatu, děj otřesně schematický, napětí veškeré žádné. Tam, kde si divák v jedničce alespoň trochu lámal hlavu s dějem, nabízí Woo tristní kompilaci zpomalovaček a s nezájmem natočených pseudošpiónských scének, které nepřesvědčí snad ani pětileté dítě o své věrohodnosti. Očekávaný zlom do akčního finále úlevu nepřinese. S Huntem se opět nelze jakkoli ztotožnit, ta postava neobsahuje vůbec nic zajímavého krom milionového kukuče a hezkých hadříků. Milostná linie je otravná a naivní, čili nějaké soucítění s melodramatickými tóny se nekoná. Pravdou je,že jakmile se na scéně objeví holubi, ocitá se Woo zase na tom svém oblíbeném parníčku a vystřihne docela pěknou akční sekvenci, která ale v důsledku vyzní jako absolutní výkřik do tmy. Tohle se všem zúčastněným (snad s výjimkou Hanse Zimmera) nepovedlo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt), který byl také jedním z producentů filmu, si díky smluvním podílům ze zisku přišel zhruba na 75 milionů amerických dolarů. (Mr.Hudson)
  • Film byl původně natočený jako mládeži nepřístupný, tj. s americkým ratingem R. Poté, co bylo násilí výrazně omezeno, byl přehodnocen na PG-13. (griph)
  • Sudy, ktoré na konci filmu vybuchujú v sklade, nesú označenie "biohazard," čiže biologické nebezpečenstvo. To však neznamená, že sú výbušné. Vybuchovať by teda vôbec nemali, alebo by mali mať aj značku "flammable", teda horľavý materiál. (Jumar)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama