Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (666)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stále to mám rád, pretože je to Mission Impossible a má to štýl, ktorý. Príbeh nie je zlý, ale ani struhujúci taktiež záporáci, či niektoré postavy sú nevýrazné. Prvá Mission Impossible mala grády, adrenalínové akcie a skvelý dej. No tu do druhého pokračovanie moc toho neostalo. Dokonca mám námietky aj proti hudbe Hansa Zimmera, nie že by bola zlá, kvalitná určite je, však je to predsa Zimmer, ale ta hudba sa mi skôr hodí do Gladiátora. A čo sa týka štýlu režiséra Johna Wooa, tak to je presne jeho štýl, akčná stránka mu ide, ale tých spomalovačiek tam bola hromada aj na mňa a to ich mám rád. Celkovo keď to zhrniem, tak sa jedná o lepší akčný film s dobrými akciami, slabým scenárom a klasickým Cruisom. 70% - 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcom filmu určite nešlo o reálnosť. Pútavý dej s katastrofickým podtextom je celkom dobrý. Herecké výkony vo filme sú tiež obstojné. Ale reálnosť a pravdepodobnosť činov , ktoré Tom vykonáva sú až príliš prehnané. Len tak pre príklad - aká je pravdepodobnosť, že z idúcej motorky, ktorá stojí na prednom kolese a vykonáva otočku, trafíte nádrž auta s pištoľou na 30 metrov? Ale film má aj veľa pozitív. Napríklad hudobnú stránku a úvodná scéna na skalách tiež nemá konkurenciu vo filmových intrách. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Hollywoodske štúdiá sú zjavne Woo-ov životný nemesis. Je škoda, že nakoniec si to všetko odniesol divák a nebyť silného trademarku a Cruisovho mena, tak by táto séria bola dávno pochovaná. Woo-ova vizionárska akcia má svoje kúzlo, ale treba si vedieť stanoviť hranice. Epické zábery totálne uberali na vážnosti, scenár akoby kopíroval nejakú céčkovú seagalovku zo súčasnosti a nebyť svižnej druhej polovice, tak to nedokukám. 45%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasné, že u dvou pokračování tahle mise neskončí. Stále tak trochu „umírněnou“ jedničku nahradila dvojka, kde je náš milý Ethan Hunt supermanem už v úvodní sekvenci, která sice pro děj nemá žádný smysl, ale ten pohled na Cruisovu horolezeckou exhibici je prostě cool. Vzápětí přijde úkol, který se bude motat kolem nebezpečného viru i zlodějky s tělem Thandie Newton. Škoda scénáře, který je vetchý a děravý. Škoda záporáka, který jen dělá ramena, ale ve skutečnosti je nevýrazný. Škoda toho, že se tvůrci zalekli toho, že by to akční specialista John Woo mohl přehnat s krví a násilím. A tak pouze mdle dodává hezké obrázky, z kterých nemohl mít ani on sám radost. Akční scény jsou bohužel vesměs hloupé, že si je divák jednoduše nemůže užít. Alespoň já tedy ne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"To není náročná mise - je to nemožná mise." Měl to být akčňák roku 2000 a pamatuju, jak jsem na něj byl nadrženej. Jednička byla super, režírovat měl můj nejoblíbenější režisér a ukázky vypadaly parádně... John Woo (nepochybně najatý, aby zopakoval luxusní Tváří v tvář) sice dodal velmi efektní akční finále plné krásných zpomalovaček a přepálených momentů, ale až po hodině a půl uspávající špionážní limonády, kde zoufale nefungují vztahy mezi postavami a chemie mezi herci. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt) projížděl na motorce plameny bez protipožární ochrany. (griph)
  • Motorka, na které jezdí Ethan Hunt (Tom Cruise), je Triumph Street Triple. (MiCM)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama