Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise se vrací jako Ethan Hunt, agent přísně tajné vládní agentury IMF (Impossible Missions Force). Jeho kolega Sean Ambrose (Dougray Scott) se dal na cestu zločinu a ukradl vzorek smrtícího syntetického viru s názvem Chiméra, který by mohl vážně ohrozit celé lidstvo. Ambrose plánuje Chiméru prodat tomu, kdo nabídne nejvíce, výměnou za většinový podíl ve vítězově farmaceutické firmě. Ethana si předvolá nový šéf IMF (Anthony Hopkins) a pověří ho úkolem povolat na pomoc Ambroseho bývalou milenku Nyah Nordoff-Hallovou (Thandie Newtonová), nádhernou ženu, která zlotřilému agentovi zlomila srdce a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Když se však Ethan s Nyah setká a stráví s ní noc, okamžitě se do ní zamiluje. Oba nyní musí dopadnout Ambroseho a udržet Nyah naživu poté, co se jí podaří proniknout do hnízda zmijí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (665)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Woo tomu dodáva over-the-top pompéznosť (holuby!) a je tu oveľa viac akcie než v jednotke, no príbeh je stále mizerný, záporák úplne hrozný a gumové masky a podobné zvraty sa nehodia k relatívne vážne sa tváriacemu zvyšku filmu. K tomu ešte lacná romantická línia a kilo sentimentu na záver. Blech. Ale Hans Zimmer riadne dáva (pripravuje sa na Dark Knighta) a Tom Cruise je frajer. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

To, co DePalma brilantně rozehrál John Woo brilantně pohřbil. Z inteligentního trilleru udělal akční klip (některé scény jsou skutečně působivé), kde nehledí na logiku a inteligenci diváka. Takto je to jen videoklip k výborné muzice Hanse Zimmera. Kdyby A.Hopkins hrál hlavního záporáka a ne šéfa IMP, tak by to mohlo mít alespoň trochu šťávu, avšak s přehrávajícím D. Scottem není o co stát. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jedno z naprosto zásadních a neskutečně vlivných děl moderní populární kinematografie. Neovlivnilo však Hollywood, v kontextu jehož produkce působí excesivní estetika MI:I-2 jako politováníhodný přešlap, ale indický Bollywood. Nenajdete mnoho moderních bollywoodských akčních filmů, které by z tohoto na Západě odsuzovaného filmu něco neodkoukaly. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Towne .. Pokračování M:I si vzal do parády John Woo, pro mnohé prý guru akčního filmu .. jenže výsledek vyústil v jeho nejhorší hollywoodský film a jeden z nejbídnějších akčních filmů. Navíc absolutně postrádá onen špionážní nádech seriálu nebo původního filmu. Akce je sice skutečně hodně, ale je tak tragicky nepřehnaná, bezduchá, samoúčelná a postavena na ubohém scénáři. Zkrátka nic neklape, celek jen skřípe a úpí. To, že tam hraje Tom Cruise či se krátce mihne Anthony Hopkins už úroveň nezachrání. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

První díl se mi docela líbil. Toto pokračování se ale podle mě vůbec nepovedlo. Je tu pár dobrých akčních scén, zvláště automobilová honička na konci, ale jinak je to nevýrazné a bez nápadu. De Palma byl hračička a jeho vykrádání centrály CIA nebo suita pro vrtulník a TGV byly skvěle propracované scény. Navíc první díl disponoval zajímavými postavami. Woo naproti tomu jen odvyprávěl průměrný příběh průměrným způsobem. Postavy jsou nevýrazné, osud Newtonové mě vůbec nezajímal a mdlý byl i hlavní záporák. Když vidím zas a znovu zpomalené holubice, tak neplesám jako Woovi fanoušci, ale je mi to k smíchu. Navíc se mi vůbec nelíbila hudba (a to mám jinak Hanse Zimmera dost rád) – ad kaka: Zimmer za tohle Oscara stoprocentně nedostal, a je to tak správně. Alespoň, že (patrně jen mně pro radost) se tam na pět minut vyskytuje Anthony Hopkins ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 215,4 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 546,4 mil. (NIRO)
  • Scéna s nožem byla na žádost Toma Cruise (Ethan Hunt) sehrána s opravdovým nožem. Ten byl uvázán na přesně odměřený kabel, aby vzdálenost mezi hrotem a okem byla jen několik centimetrů. Cruise trval na tom, aby Dougray Scott (Sean Ambrose) tlačil na nůž plnou silou. (HellFire)

Související novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama