Reklama

Reklama

Pěsti smrti

  • Hongkong Shao Lin men (více)

Šaolinský klášter, kde se bojovníci učili bojovému umění, ovládli členové dynastie Ching. Přeživší mniši se rozhodli klášter opustit a zachovat učení šaolinu. Jeden z nich začal ale nepříteli pomáhat - Shih Shao - Feng. Tušíc, že má mnoho nepřátel, si vycvičil osm osobních strážců. Po deseti letech je vyslán nejlepší bojovník šaolinu Yun Fei zpět do kláštera, aby Shih Shao – Fenga zabil. Nejdříve ale musí najít Zhanga, jednoho z mužů, kteří se chystají svrhnout vládu. Ten by měl mít u sebe mapu hlavních vojenských základen... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nikoliv plnohodnotný film jako spíše baletní přetstavení jménem kung-fu. A rozhodně se mi líbí o dost více než princ v namodralém trikotu obklopený labutími tanečnicemi v bělostných sukýnkách. Kung fu je tanec a stejně jako u muzikálu nehodnotíte děj, ale zda zpívají či bojují mistři svého oboru. A to tento film splňuje. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan hraje sice vedlejší roli, ale jeho postava má v příběhu důležitou roli a nevedl si vůbec špatně. Sammo Hung Kam-Bo si nejen ve filmu zahrál, ale byl i koordinátorem kaskadérů. Biao Yuen má ve filmu malinkatou roličku a působil také jako kaskadér. Je to takové symbolické první setkání "Tří bratrů" nebo též "Tří draků" v jednom filmu i když pouze ve vedlejších rolích. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Yun Fei, žák Šaolinu, se vydává na cestu, aby splnil nelehký úkol. Musí zabít nelítostného tyrana Shih Shao-Fenga, který chce zničit všechny muže Šaolinu. Zpočátku se může spolehnout jen sám na sebe, ale pak potká dva muže, kováře a bojovníka přezdívaného Tulák. Společně vymyslí plán a vydají se do boje, ve kterém jsou odhodláni zemřít. Scénář : John Woo. Kamera : Yung-Chi Liang. Hudba : Joseph Koo. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

John Woo se rozhodně prát umí, Jackie tam bojoval sice jen chvíli, ale taky parádní. Ovšem dějová struktura je úplně na hovno (v kung-fu většinou bývá, ale tady je to totálně vylízanina). Po rozhodování 3-4 se přikláním ke 4*, protože to byly začátky Johna Woo, natočen to bylo skvěle, hudba dobrá a choreografie výborná. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pakliže Last Hurrah for Chivalry je šermovací generálkou na Lepší zítřek, tohle je rozcvička na Last Hurrah for Chivalry (a jak už zmínili jiní, tak trochu vykrádačka Five Shaolin Masters). Ale *jaká*. Pominu-li trochu rozpačitý úvod, Hand of Death je úžasná oldschoolová jízda s dostatkem solidní akce a kultivovaně amorálním padouchem. (A nechybí ani ten typicky Woo-ovský smutný hrdina s vláčným krokem, šrámy na duši a manuálem "jak být za všech okolností cool" v malíku.) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama