Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Zagros 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo to mám jako na houpačce. Krvavé pobřeží je skvělé a naopak jeho Killer se mi moc nelíbil. Lepší zítřek má sice blíže právě ke Killerovi, přesto se mi líbil mnohem více. Klišé je stále mnoho a tradiční postupy Johna Woo jdou vidět na první pohled. Nicméně k nadprůměrnému hodnocení nahrálo dobré obsazení. Tentokrát mi sedl mnohem lépe i Yun-Fat Chow a jeho postava mi nebyla tak protivná jako v City on Fire. Dobře na mě zafungoval příběh. Co je více, celoživotní přátelství, nebo rodina? Rozpolcenost hlavního hrdiny bylo zajímavé sledovat. Ani jsem se nemusel moc snažit překousnout různé nedostatky, příběh si užil a nakonec přihodil i tu menší čtvrtou hvězdu. Navíc jsem se lehce nechal nalomit a možná si někdy ještě zopakuji toho vychvalovaného Killera, se kterým jsem na první dobrou společnou řeč nenašel. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Problém s Wooovými hongkongskými filmy mám jen takový, že mě nikdy nezajímají v emocionální rovině a v rovině příběhu - které jsou ale zjevně důležitou součástí těch filmů, obzvlášť v tomhle konkrétním, kde je tak málo akce. Pro mě jde ale hlavně o čekání na akční scény s pouze malým prožitkem z jejich pojiva, jinak se na to napojit nedokážu. Je to samozřejmě víc můj problém než problém Wooa a i tak jde o dostatečný zážitek. 3 a 1/2 ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nevěřicně jsem během sledování Lepšího zítřku otevřel zdejší komentáře,abych si dokázal ,zda jsme viděli stejný snímek..... Je opravdu jméno Woo natolik významné, že bez ohledu na jeho konkrétní dílo hodnotit tak nadneseně???naprosto neadekvátně hodnocené béčko, které postrádá to, co béčko má mít,a sice kvalitní akci!! Unulý scénář a místy až okatě neherecky vyspělých herců dělá z tohohle snímku 40% "střílečku.... ps: musel jsem si film znovu přetočit na zde opěvovanou scénu s květináči a opravdu na ni neshledávám naprosto nic výjimečného než fakt, že do květináče naládované devítky opravdu nepatří..... bída a veliké zklamání... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vkročení Johna Woo do povědomí diváků. Lepším zítřkem boduje nejprve na domácí půdě, kde jeho přeci jenom někdy nestravitelný styl asijského patosu a teatrálnosti vstřebali nejrychleji a díky britské působnosti je pak film distribuován dále do světa. Zejména v tehdejším Západním Německu, kde vrcholil boom o vše hongkongské je film doslova následně uctíván. Divák se zlehka začíná seznamovat s rukopisem režiséra - někdy až komický vztah přátel, bratrů, zradou blízkého přítele, odplatou pozůstalých vykonanou v duchu samurajských schémat, černá Beretta double, nešetření municí na osobu, sluneční brýle, dlouhé pláště a krev. Zde je všeho jen v menších dávkách a film spíše působí jako reklama na kuřáky, neboť není téměř záběru, kde by někdo neměl v ústech cigaretu nebo alespoň sirku... Rozpačitě působí i "vztah" bratří, který hraničí s uvědomnělostí budovatelských filmů. Naštěstí většinu scén napravuje dnes již legendární ústřední melodie, která povyšuje tohle dílo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark presents --- A John Woo Film --- Starring Chow Yun-Fat. Miluju filmy Johna Woo jako každý a jsem si dobře vědom toho, že LEPŠÍM ZÍTŘKEM Mistr odstartoval vlastní famózní subžánr heroic bloodshed, objevil Chow Yun-Fata, ovlivnil kde koho a kde co včetně módy, zařadil se na druhé místo v Best 100 Chinese Motion Pictures a v neposlední řadě vydělal (při malém rozpočtu a prakticky bez reklamy) balík peněz. V mém osobním žebříčku jde ale o jednu z jeho slabších epik. Wooovský přepálený melodram o dvou bratrech na opačných stranách barikády, přátelství a nemožnosti začít po návratu z vězení nový život sice nešetří limonádovitým patosem, ale co se akčních scén týče, Woo se teprve nadechuje a servíruje jen parádní kraťoučkou přestřelku v klubu (s pistolemi schovanými v květináčích) a pár záběrů hrdinů kropících samopalem padouchy ve velkém ve finále. Ale herci jsou výborní a sledování si můžete zpestřit hrou na hledání Wooových přítomných (střelba obouruč, střelba z vozíku, hození zbraně, mexican stand-off, kontrast jímavé hudby a brutálního násilí) i zatím nepřítomných trademarků (holubice) a cameo roliček (Woo jako policejní šéf procházející zakrvácenou chodbou, Hark jako brýlatý člen hudební komise). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)
  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Po uvedení do kin se tento film stal nejvýdělečnějším filmem v historii hongkongského filmu a několik let si tuto pozici udržel. (tequilla)

Reklama

Reklama