Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Recenze (148)

Douglas 

všechny recenze uživatele

První významné dílo Johna Woo, první heroic bloodshed, drama dvou bratrů na opačných pólech zákona... mnoho citů, mnoho krve, nádherná akce, toto je film, který musíte vidět! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Je snadné stát se gangsterem, ale je těžké toho nechat“ První film Johna Woo, jenž se zapsal do dějin, sleduje jednoduchý příběh o pomstě, které předchází zdlouhavé vyrovnávání se s minulostí. Akčních scén zde nenajdete mnoho, je to spíš óda na heterosexuální mužské přátelství, ženy a jejich zájmy v tomto snímku nikoho nezajímají. Režisérův vizuální styl ještě nebyl zdaleka tolik promakaný jako ve filmech následujících, nepřekvapí tudíž, že více pozornosti věnuje právě snaze o pečlivé vykreslení jednotlivých charakterů. Mezi samotnými akčními scénami pak možno překvapivě nalézt také několik syrových soubojů muž proti muži, ale i milovníci přestřelek si přijdou na své, jenom v omezenější míře. 70% Zajímavé komentáře: tombac, mm, Zdenda ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Síce menej vystrieľaných nábojníc ako v nasledujúcich filmoch Johna Woo (čo samozrejme neznamená, že by tam bolo málo krvi a mŕtvol), ale o to prepracovanejší príbeh a väčšia dráma. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylistická rozcvička, v níž se ještě náboje nesypou skrz hlaveň až tak elegantně a sledování vypjatosti rodinného dramatu mě při mé osobní averzi na asijské emoce prostě nebaví. 3 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,500,000║ Na Johna Woo až neskutočne povrchné, či už príbehovo, herecky ale aj akčne. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se tváří jako legenda a lidé ho v tom podporují, ale podle mého si to nezaslouží. Filmy jako Hard boiled nebo Face off jsou opravdu úchvatné a přestřelky v nich jsou dovedeny do opravdové dokonalosti. Na druhé straně barikády stojí filmy jako MI2(pro mě docela zklamání, málo pořádné akce, špatný výběr herců....), Kód Navajo(tady trochu John ujel ve své snaze postavit pomník indiánskému kmenu a vsadit na realistickou zvukovou kulisu) a Živý terč(chápu první setkání s Hollywoodem znamená být pod dozorem, ale stejně....). Zatím mě John woo přesvědčil o tom, že umí přesvědčit geniálním snímke, ale jinak točí průměrné filmy, kde se akcí snaží vynahradit prázdnotu postav. Konečně jsem dostal pod své rozklepané ruce jeho Better tomorrow a nevěřil jsem vlastním očím. Na Yun-Fat Chow-a ve skoro každém Johnově filmu jsem si už zvykl, ale kdo obsadil Leslie Cheung-a? Tak nevýrazného herce jsem v hlavní roli HK filmu dlouho neviděl a i jeho teenagerský vzhled je velké mínus pro postavu policisty a budoucího inspektora. Lung Ti, i přes fakt, že je hlavní postavou spolu s Cheungem, je mdlý, vizáží obyčejný člověk a to na šéfa gangu moc nesedí. Hrdinství a přátelství jako hlavní téma? To beru jen to zkuste okořenit. Přidat něco čím film upoutá. Prvních 30 minut jsem se nehorázně nudil a až přestřelka se zbraněmi schovanými v květináči mi připomněla, že to točí John Woo. Bohužel až do poslední přestřelky je opět film velmi nudný a postavy si vás nezískají. Pro mě jsou 2* ještě z milosti, protože 95 minut filmu, kde hlavní hrdina chce skoncovat s rolí zločince , jeho bratr se stává policistou a je tím odsouzen nenávidět svého bratra, obsahuje 1 výbornou a 2 slušné přestřelky a to mi nestačí. Kdyby vykreslenost a věrohodnost postav dosahovala aspoň průměrných kvalit, film by dosáhl chybějící kompaktnosti a nesázel by jen na efektivní režii Johna Woo. Režisér neví jaký film chce natočit, jestli akčním filmem nebo komorním dramatem dvou bratrů. Třeba jednou se John rozhodne a natočí remake. Holt ne každého musí bavit to, co někdo prohlasuje za klasiku... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonaly filmovy epos oslavujici pratelstvi a oddanost az za hrob. A navic ty uchvatne prestrelky, jimz vevodi prestrelka s kvetinaci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výborný zástřel, který sice narozdíl od pozdějších děl této dvojice ještě do černého nezamířil, ale jen těsně. Sakra těsně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu mistrovský režisér (už mě přijde trapný to furt opakovat ale je to tak). V lepším zítřku vsadil ještě víc na příběh než jindy a akčních scén nám trochu ubylo. Výsledek vůbec není na škodu a film je velice koukatelný a "woovsky" dojemný. Ti Lung je opravdu sympaťák a když je jeho parťák samotný Chow Yun-Fat tak není co řešit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie príliš výrazná kriminálka Johna Woo s jeho dvorným Chow Yun-Fatom v nie takej hlavnej úlohe, ako sa nás niektorí snažia presvedčiť. Krv, spomalené zábery... mňa to nebavilo. Nie každý akčný hongkonský film je klasika. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze timhle filmem se John Woo teprve rozjizdel a teprv si osahaval ruzny vychytavky, takze choreografie souboju je precejen trochu chudsi, nez v jeho dalsich filmech, ale i tak zvladnul vykouzlit skvelej akcni film. Pribeh sice neni nejak zvlast originalni, ale zase neni nejak jednoduchej, v akcnim zanru urcite nadprumer. A i kdyz tu neni az zas tolik prestrelek, tak film nenudi, protoze Woo zvlad i dramaticky pasaze a tam, kde je slabsi scenar, ho podrzeli skvely herci, v cele s uzasnym Chow Yun-Fatem, ten kdyz de do akce, tak to nema chybu. Taky se mi libilo, jak Woo zacal film spis v komedialnejsim duchu, kdy se hlavni hrdinove postuchujou atd. a skoncil to krvavym masakrem v pristavu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající likvidátorská akce Chow-Yun Fata s květináči...Ale jinak nic moc!Dvojka je v mém žebříčku mnohem lepší! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Problém s Wooovými hongkongskými filmy mám jen takový, že mě nikdy nezajímají v emocionální rovině a v rovině příběhu - které jsou ale zjevně důležitou součástí těch filmů, obzvlášť v tomhle konkrétním, kde je tak málo akce. Pro mě jde ale hlavně o čekání na akční scény s pouze malým prožitkem z jejich pojiva, jinak se na to napojit nedokážu. Je to samozřejmě víc můj problém než problém Wooa a i tak jde o dostatečný zážitek. 3 a 1/2 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mám v živé paměti večer tak před deseti lety, v době, kdy se jedna z tuzemských televizních stanic uvolila vysílat kompletní trilogii Lepší zítřek, z nichž první dva natočil jakýsi John Woo, o kterém jsem věděl jen to, že z jeho filmů aby odváželi mrtvoly valníkama, zapnul svou černobílou televizi, vypnul zvuk, abych náhodou nevzbudil ve vedlejším pokoji spící rodiče, a pak se po dvě hodiny oddával u prvního dílu do té doby ještě neviděnému akčnímu orgasmu. Já a hongkongské heroic bloodshed opusy od toho malého sympatického mužíka, to byla láska na první pohled :-) Dnes už jsem u prvního Lepšího zítřku tolik blahem nehýkal, přeci jen ve srovnání s masakrální dvojkou a dalšími kousky ze "svaté hongkongské pětky" (ještě Hard Boiled, Killer a Kulka v hlavě) jeho zář trochu bledne, leč jedná se o pílíř žánru, Chow Yun-Fat s neodmyslitelným párátkem v ústech je jednoduše boží, chlapy tu šlechtí až dojemná zásadovost a ochota nasadit pro kamaráda i život, a nakonec ta přestřelka s květináči... ta je prostě fenomenální. Nostalgických 5*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typická kriminální Woo-ova řežba s jeho dvorní mašinou na mrtvoly v hlavní roli v podobě Chow Yun-Fata, kterej většinou na nic nečeká a kropí tam minimálně pětičlenný skupinky se svým samopalem. Parádní akční náklad ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark presents --- A John Woo Film --- Starring Chow Yun-Fat. Miluju filmy Johna Woo jako každý a jsem si dobře vědom toho, že LEPŠÍM ZÍTŘKEM Mistr odstartoval vlastní famózní subžánr heroic bloodshed, objevil Chow Yun-Fata, ovlivnil kde koho a kde co včetně módy, zařadil se na druhé místo v Best 100 Chinese Motion Pictures a v neposlední řadě vydělal (při malém rozpočtu a prakticky bez reklamy) balík peněz. V mém osobním žebříčku jde ale o jednu z jeho slabších epik. Wooovský přepálený melodram o dvou bratrech na opačných stranách barikády, přátelství a nemožnosti začít po návratu z vězení nový život sice nešetří limonádovitým patosem, ale co se akčních scén týče, Woo se teprve nadechuje a servíruje jen parádní kraťoučkou přestřelku v klubu (s pistolemi schovanými v květináčích) a pár záběrů hrdinů kropících samopalem padouchy ve velkém ve finále. Ale herci jsou výborní a sledování si můžete zpestřit hrou na hledání Wooových přítomných (střelba obouruč, střelba z vozíku, hození zbraně, mexican stand-off, kontrast jímavé hudby a brutálního násilí) i zatím nepřítomných trademarků (holubice) a cameo roliček (Woo jako policejní šéf procházející zakrvácenou chodbou, Hark jako brýlatý člen hudební komise). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu epos, nádherný příběh a skvěle zahrané postavy, jen mi tam chyběla ta Shingova přeměna v padoucha. Už zde se projevily Wooovy inveční schopnosti pro akci a vůbec pro film. A nakonec tu je skvělá akce s květináčema, ta mě fakt dostala!!! ()

Reklama

Reklama