Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi paradni akcni kousek, kde vse odsypa jak ma, a nic netrva zbytecne dlouho. Navic ukazkova vyvazenost vsech linii, presne jak zminuje kolega EdaS. :-) Jen me mrzi, ze csfd neuvadi hlavni hrdinku (herecku) Emily Chu, bez ktere by to neslo. Presto, ze objektivne jsou zde zenske figury svym zpusobem upozadeny... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Woo je zručný režisér a jeho akcí překypující snímky mám rád. Tohle je samozřejmě pecka s parádní akcí a nepřiměřeně bohatými přestřelkami. Obsazení hlavní trojky je skvělé a hlavně Yun-Fat Chow zazářil. Jakmile dostane do rukou pistole, začíná masakr. Scénu s jeho obouruč střelbou bych zařadil mezi ty pamětnější scény akčního žánru, alespoň já na ně v žádném případě nezapomenu. Jsem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je chytře vedený, člověka zajímá, jak to scénárista a režisér zakroutí dál, a musím říct, že pro mne mnohdy opravdu překvapivě. Akční scény jsou, smíří-li se člověk s dávkou nadsázky, s níž poetika filmu pracuje, opravdu povedené a linie vývoje vztahu dvou bratrů a linie měnícího se přátelství dvou hlavních hrdinů mne oslovily vůbec ze všeho nejvíc. Malinko mi vadily přece jen trochu příliš mravoučné sentence, zvláště v závěru filmu. Určitě by prospělo, kdyby režisér uvěřil, že divákovi také něco dojde samo. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohl nějak seřídit zvuk u TV,aby se vždy před nějakým tím dialogem vypnul a na konci hovorů zas zapnul.Vypnout zvuk úplně nemůžu,to bych zas neslyšel praskání kostí. Jo,je to nešvar že v těhle výbornej HK akčňárnách mluvjej,to se fakt nedá poslouchat.A je jedno kdo to režíruje,protože dialogy do scénářů určitě psal pro všechny HK filmy od roku sedmdesát do teď,jeden magor. A tím mi dost skazil zážitek.Už zase.- 65% - ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mám v živé paměti večer tak před deseti lety, v době, kdy se jedna z tuzemských televizních stanic uvolila vysílat kompletní trilogii Lepší zítřek, z nichž první dva natočil jakýsi John Woo, o kterém jsem věděl jen to, že z jeho filmů aby odváželi mrtvoly valníkama, zapnul svou černobílou televizi, vypnul zvuk, abych náhodou nevzbudil ve vedlejším pokoji spící rodiče, a pak se po dvě hodiny oddával u prvního dílu do té doby ještě neviděnému akčnímu orgasmu. Já a hongkongské heroic bloodshed opusy od toho malého sympatického mužíka, to byla láska na první pohled :-) Dnes už jsem u prvního Lepšího zítřku tolik blahem nehýkal, přeci jen ve srovnání s masakrální dvojkou a dalšími kousky ze "svaté hongkongské pětky" (ještě Hard Boiled, Killer a Kulka v hlavě) jeho zář trochu bledne, leč jedná se o pílíř žánru, Chow Yun-Fat s neodmyslitelným párátkem v ústech je jednoduše boží, chlapy tu šlechtí až dojemná zásadovost a ochota nasadit pro kamaráda i život, a nakonec ta přestřelka s květináči... ta je prostě fenomenální. Nostalgických 5*. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Po uvedení do kin se tento film stal nejvýdělečnějším filmem v historii hongkongského filmu a několik let si tuto pozici udržel. (tequilla)
  • Snímka je vedená ako číslo 2 na zozname Najlepších 100 čínskych filmov. (beso74)
  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)

Reklama

Reklama