Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu mistrovský režisér (už mě přijde trapný to furt opakovat ale je to tak). V lepším zítřku vsadil ještě víc na příběh než jindy a akčních scén nám trochu ubylo. Výsledek vůbec není na škodu a film je velice koukatelný a "woovsky" dojemný. Ti Lung je opravdu sympaťák a když je jeho parťák samotný Chow Yun-Fat tak není co řešit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

Reklama

hans500 

všechny recenze uživatele

První významný film Johna Woo a hned naprostá pecka. Film má poměrně jednoduchý, ale velice silný příběh a Johnu Woo se podařilo vše natočit nesmírně emocionálně, což ještě podporuje fantastická hudba. Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat podali výborné procítěné výkony. Akce je přiměřené množství a již zde je natočena perfektně. Závěr filmu je naprosto skvělý. Scénář je velice kvalitní, ale některé dialogy (tedy ty z úvodní části tohoto filmu) jsou krapet slabší, postupně naštěstí kvalita vzrůsta a brzy jsou již bezchybné. Tempo filmu ideální, stopáž také. Být tedy scénář již od začátku tak dobrý jako v druhé polovině, bylo by to jasně za 5*. Takhle jen za silné 4*. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi paradni akcni kousek, kde vse odsypa jak ma, a nic netrva zbytecne dlouho. Navic ukazkova vyvazenost vsech linii, presne jak zminuje kolega EdaS. :-) Jen me mrzi, ze csfd neuvadi hlavni hrdinku (herecku) Emily Chu, bez ktere by to neslo. Presto, ze objektivne jsou zde zenske figury svym zpusobem upozadeny... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vkročení Johna Woo do povědomí diváků. Lepším zítřkem boduje nejprve na domácí půdě, kde jeho přeci jenom někdy nestravitelný styl asijského patosu a teatrálnosti vstřebali nejrychleji a díky britské působnosti je pak film distribuován dále do světa. Zejména v tehdejším Západním Německu, kde vrcholil boom o vše hongkongské je film doslova následně uctíván. Divák se zlehka začíná seznamovat s rukopisem režiséra - někdy až komický vztah přátel, bratrů, zradou blízkého přítele, odplatou pozůstalých vykonanou v duchu samurajských schémat, černá Beretta double, nešetření municí na osobu, sluneční brýle, dlouhé pláště a krev. Zde je všeho jen v menších dávkách a film spíše působí jako reklama na kuřáky, neboť není téměř záběru, kde by někdo neměl v ústech cigaretu nebo alespoň sirku... Rozpačitě působí i "vztah" bratří, který hraničí s uvědomnělostí budovatelských filmů. Naštěstí většinu scén napravuje dnes již legendární ústřední melodie, která povyšuje tohle dílo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • Postava Marka Gora měla být původně pouze malá vedlejší role, když si ale John Woo všiml hereckého talentu Chow Yun-Fata, přepracoval scénář tak, aby mu dal větší roli ve filmu. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama